Den första dagen efter LexOrwell

Denna dag efter en av de mörkaste i svensk historia, 18/6-2008, tar vi i Aktivdemokrati ett nytt steg i och med skapandet av vår nya blogg. Inget ont som inte har något gott med sig! Välkomna!

Så, nu är planen att vi skall glömma? Att vi skall bringas att återgå till ordningen och bekymra oss mer för bensinpriset och räntorna?

Jag tror de styrande i vårt parlament har begått ett gravt misstag genom att pressa igenom tidernas mest obalanserade övervakningsprojekt. Folket kommer inte att svälja detta. Alla fagra tal om Sverige som den som står upp för mänskliga rättigheter och demokrati i världen, allt det har nu solkats mer än vad som är gripbart annat än för de allra mest naiva och ointresserade.

Det kommer inte att hålla, folket kommer inte att svälja denna beska medicin. Svensken går nämligen inte att skrämma på samma sätt som okunniga amerikaner, eller krigshärjade analfabeter i något u-land.

Nej, vi har kommit till den nivån som väl är, att vi tänker själva. Och många av oss ser kejsarens nya kläder allt för tydligt.

Viktiga argument om ”vikt för rikets säkerhet” ter sig allt mer bisarra när det framkommer att allt är ett feltänk, byggt på naiva drömmar om att återupprätta den svenska stormakten inom signalspaning på ryssen under fornstora dar på 50-talet.

Alternativet att det i själva verket istället är en önskan om att kunna sätta åt skattesmitare och småbrottslingar som ligger bakom ter sig inte bättre, snarare tvärtom. Svensken är rätt van vid inkompetenta politiker det här laget, men detta är något annat än att hatta upp och ned med bidrag, hastighetsgränser och betygssystem.

Ännu värre är ju tanken att man verkligen är ute efter att få bättre kontroll på folkets åsikter eller att man helt enkelt bara lovat USA att hjälpa till med allt från fildelare till terroristjakt, kosta vad det kosta vill.

De kommande veckorna skall det bli mycket intressant att följa elitens pressade försvar av sina kriminella handlingar. Och när argumenten kommer att falla ett efter ett, det till sist endast kommer att återstå en stor klump av prestige. Klumpen kommer efterhand att täckas av en blöt filt av skuld och skam och hela paketet kommer att bli ett gradvis tyngre lass att skjuta framför sig mot valet 2010.

Vi bidar vår tid. Bara så ni vet.

Magnus Gustavsson, Aktivdemokrati

Andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s