Skrattretande försvar

Anders Tilly: vill inte leka med elden.

Om jag ringer till min mor i Skåne och telefonsamtalet kopplas via satellit är signalspaning tydligen helt okej. Om jag ringer till min dotters dagis i Kista och telefonsamtalet kopplas genom en kabel är signalspaning plötsligt ett integritetsintrång som är jämförbart med Stasi eller KGB.
Debatten har spårat ur.

Anders Tilly vill alltså till att börja med rättfärdiga en synd med en annan. Kan jag stjäla din bil nu då eftersom flera hundra andra stjäls av andra varje dag?

Anders Tilly har inte fattat att en signalspaning är ett problem oavsett teknik, hört talas om teknikneutralitet? Sedan fortsätter denne okunnige röstboskap sin förvirrade argumenering och börjar svamla om jämförelser med fildelning och anarki. Så vi har anarki i landet iom att vi har brevhemlighet sedan 1500-talet? Var den reformen ett otyg som kd:s anfäder allt sedan inkvisitionen försökt bekämpa?

Tänk vilka kätterska tankar som kan ha utbytts via vanliga brev i århundraden!

Sedan har Tilly mage att jämföra signalspaningen med behovet av försvar precis som om nu det vore någon speciellt prioriterad fråga. Välkommen till verkligheten kära politiker, du och dina vänner har just genomfört den största militära avlövningen i landets historia, våra grannländer undrar vad Sverige håller på med och börjar känna sig osäkra. Svenska folket har förts bakom ljuset i ett decennium men börjar nu äntligen förstå att vi bara har kostnaderna kvar för försvaret, någon kapacitet finns inte kvar när allt från värnplikt och regementen läggs ned fortare än man hinner blinka och bandvagnar och flygplan slumpats bort, tydligen både omodernt och onödigt efter bara några få år. Detta skulle du inte ha problem med att förlåta dig själv för i händelse av ett mindre anfall eller gränskränkning däremot? Bara signalspaning kan rädda oss från det onda.

Slutligen avslöjar du din totala okunnighet när du inbillar dig att Sverige skulle bli först med lagreglering av avlyssning av de egna medborgarna. Tom USA har som sagt en bättre lagstiftning på området än den dina vänner i riksdagen just kuppat igenom.

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s