Hemligheter

Försvarsutskottet tror att världen bygger på hemligheter…:

– Det kommer alltid att vara så att samhället för att kunna skydda sig själv och medborgarna kommer att behöva ha hemligheter som inte blir allmänt kända. Man måste göra en avvägning, Det är en obehaglig del, men den finns i alla demokratier.

Och det är kanske här någonstans som elitismen har sin grogrund, att alla dessa hemligheter verkligen är bra för att skydda medborgarna. Nej, jag är inte övertygad om att hemlighetsmakeriet verkligen är nödvändigt eller ens önskvärt. Det är hemlighetsmakeriet som ger oss misstänksamma ledare som ofta i panik startar krig, det är samma hemlighetsmakeri som får partier att ”sluta leden” emot konkurrenter. (Tänk på Watergate eller fp:s spaning på s inför valet 2006)

Vilka frågor fick vi aldrig ens reda på att de var aktuella när all media spang som yra höns efter avslöjandet om att några folkpartister kunnat läsa några sossars planer för valrörelsen? FRA t.ex…Det är de hemliga sammanslutningarna som är grogrund för terrorism liksom samhällets skräck för den. Jag säger det igen, dagens politiker borde lyssna på president Wilson och hans budskap om öppen diplomati. Någon gång skall väl världen fatta hur rätt Wilson hade. Nu säger säkert någon; men då är ju FRA bra, de jobbar ju med att ta fram hemligheter! Till dem kan man ju invända, om inga hemligheter mellan stater fanns, då skulle ingen spaning på vanligt folk behöva ske. Vilket naturligtvis är den förnuftiga sanningen!

För övrigt får vi förstås gratulera allas vår ledarbloggare!

Oscar Swartz fick det nyinstiftade priset som årets medborgarjournalist i Almedalen! (Tack Magma för bilden!)

Grattis Oscar, detta är början på något stort i klass med Gutenberg!

Vinnare 2008

Vinnare 2008

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hemligheter

  1. mrperfect720806 skriver:

    Hej Magnus!
    Om han kunde lagt förslagen i http://www.aktivdemokrati.se hade folket haft intresse av dem tror jag. Nu är jag personligen för handelshinder av miljöskäl samt säkerhet vad gäller självförsörjning och behållandet/utvecklandet av lokal kunskap, men på hans tid vet jag inte om man ens hade den diskussionen.

    PS. Kolla min nya blogg! Visst blev den fin. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s