Stig Bergling till FRA:s försvar!

Så då har den gamle landsförrädaren fått för sig att han skall göra sina gamla polare en tjänst, ”for old times’ sake”:.”Därför behöver vi FRA-lagen”

Otroligt att han ens kan med att visa sin okunnighet gällande moderna kommunikationsmedel. Ännu värre om någon på FRA eller i regeringen tyckte det var en bra ide att plocka fram Bergling som expertvittne. Det blir ju bara värre och värre, det här.

Han tycks tro att spiontrafiken pågår som den alltid har gjort i klartext (de hemliga väskorna eller små lapparna som byttes i järnvägshallarnas förvaringsboxar eller i nån soptunna i nån park) fast numera på internet. Han blandar gladeligen ihop politik med underrättelseverksamhet och fattar inte ens att han provocerar med mjöl-argumentet igen:

Nu gäller det bara för svenska folket att acceptera den nya FRA-lagen. Har man rent mjöl i påsen, har man inget att vara rädd för, eller hur? Mitt heta tips till FRA är att lyssna på hur ryssarna agerar i samband med att NATO:s (USA:s) nya robotförsvar och radarsystem placeras ut i Tjeckien och Polen.

Ok, så ryssarna är så korkade att de skriver på nätet hur de kommer att agera när nya hot växer fram? Hade de gjort det så skulle kanske det kalla kriget äntligen kunnat ta slut, det som bygger på paranoia och misstänksamhet, just den sortens hemlighetsmakeri som kännetecknar den representativa demokratin och den hemliga diplomatin. Tyvärr får vi nog vänta några år på den öppna diplomatin

Nej, som ngn skrev i kommentarerna, Bergling är och förblir en spionernas Mr Bean..och visst får vi skratta. I Stasiländer är den svarta humorn ibland det enda som håller uppe människorna.

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s