Så här kommer nog krypteringstramset fortsätta

Jag försöker nu vara förutseende och inser att tramset kommer fortsätta med att begränsa programvara för kryptering så att FRA/NSA kan använda sina kära snutte-superdatorer till lagom svåra uppgifter. Vem behöver dem annars? Ingen.

Jag ska nu visa varför det kommer vara fullständigt meningslöst att satsa skattebetalarnas pengar på sådant.

Ponera en krypteringsnyckel som är längre än meddelandet. Det betyder att meddelandet kan innehålla precis vad som helst. Om man sedan undviker att använda samma nyckel igen upprepas inte något deschiffrerbart mönster och meddelandet blir därmed omöjligt att dekryptera.

Kommer det hjälpa att förbjuda program som krypterar hårt?
Nej. Naturligtvis inte. Om du sätter en maxlängd på krypteringsnycklar kommer program strax att produceras som delar upp filerna i exakt så stora bitar som nycklarnas maxlängd.

Detta betyder att man kan dela upp meddelandet i flera bitar och kryptera alla bitar med nycklar lika stora som meddelandet vilket saboterar hela den iden också. Tänk er att folk sen knallar runt med 8Gb flashminne för runt trehundra kronor fyllda med polarnas krypterings nycklar.

När FRA och NSA är klara har hela internet krypterats till oigennkännlighet. Godnatt. Då kan ni slänga ut superdatorerna som vi, folket i USA och Sverige betalat för.

Vad ska då FRA pyssla med? Tja, varför inte äkta hederlig spionverksamhet? Sätt buggar i privata jet-flygplan och avslöja ledarnas kriminalitet med folkets skattepengar!

Kan det vara så att Reinsvält fått kulor på ett Schweiziskt konto av datorleverantören? Avslöja det! Avslöja de verkligt kriminella! Vill inte de kriminella ge er pengar till det? Konstigt. Ha ha. Om ni är riktiga spioner fixar ni det ändå. 😉

Ni har folkets stöd. Visa oss nu vad den svenske James Bond kan!

Finns det inget sätt i framtiden att avlyssna? Jovisst. Enda sättet att avlyssna i framtiden blir trojaner i folks datorer. Good luck! Windows kanske kan lura mainstream men grattis till folket. Linux är uppfunnet.

Byt direkt! Ni behöver inte en trojan som operativsystem längre. Vad väntar ni på? Ladda ner Ubuntu på ett flashminne och boota om datorn med Linux redan idag! T.o.m. jag klarade av detta.

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Så här kommer nog krypteringstramset fortsätta

  1. Gil Roitto skriver:

    Vilken grymt bra artikel. Det finns verkligen 100 kreativa lösningar att komma runt eventuella desperata försök att hindra användandet av kryptering. Att förbjuda viss kryptering vore verkligen en dödsstöt mot svenskt näringsliv. T.o.m. terroristparanoida USA har insett det hopplösa i kampen mot krypteringen och gett upp förbuden mot användandet av för långa nycklar.

  2. mrperfect72 skriver:

    He he. Ja, man blir sugen att börja kryptera för att miffona ska fatta att de är blåsta. Men, nu tror jag inte det handlar om att de är miffon. Det handlar givetvis om girighet och pengar i fickorna på makthavarna, tror jag.

    – Ta makten från makthavarna genom http://www.aktivdemokrati.se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s