Bara 1 av 1000000 läser någon blogg varje timme

DN skriver en väldigt märklig artikel ”Få svenskar läser bloggar dagligen” där statistiken säger att  bara 1 av 20 läser någon blogg dagligen och det uttalas att ”Medierna blåser upp bloggarnas betydelse”. Går man längre ner i statistiken i samma artikel visar det sig att på veckobasis så läser 17% någon blogg. Med tanke på hur osorterat bloggläsandet fortfarande är och vilken snabb tillväxt bloggandet har haft, är det en mycket imponerande tillväxt. Sen tror jag inte bloggandet är det mest effektiva ”folkliga” sättet att nå ut med budskap, utan betydligt mer sorterade alternativ kommer att växa fram vilket ger en större läsbarhet och attraktion.

En ytterligare viktig observation är att trots att bloggandet är ganska litet och så osorterat, så har det vitaliserat ”gammal-medias” nyhetsflöde och tvingat fram snabbare nyhetskommunikation. Trots de få som påverkar, har de en stor påverkan och en uppstramande effekt på traditionell media, de spelar lite olika roller men förädlar varandra. Inom politiken skulle en motsvarande symbios mellan direktpåverkan av medborgare och etablerade partier kunna vara gynnsam.

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Bara 1 av 1000000 läser någon blogg varje timme

 1. haha skriver:

  Nu svettas gammelmedia…inte så konstigt med deras s´päda nyheter om vad som händer i utlandet…de ska kritiskt granska makten – inte springa deras jävla ärenden.

  Har nyss själv upptäckt bloggar och blir alltmer aktiv…jag föreslår att vi bloggare och bloggläsare skickar in nyhetre till gammelmedia när vi märker att de inte behandlar viktiga händelser – jag läser så mycket mer på utländksa medior – bloggar att jag anser att gammelmedia tappat sin funktion. Insustrin köper artiklar som bara slängs in, en del skrivs bara TT på så att man inte hittar skribenten. Det mesta har ingen källkritik – en del artiklar har heller ingen skribent och är alltså namnlös…gammelmedia sätter hellre trender och förlänger statens politik istället för att granska och verkligen ha koll på vad som händer i världen.

  Det finns även en del ekoniska sidaor som ehller de inte genomanalyserar utan skriver saker hellt utan koll på vad som är, det är syftningsfel, en del av helheten, tagit ur sammanhanget, inte aktuellt, industrins åsikter, köpta artiklar, konstant båg och konstant ljug.

  Att DN nu försöker vinna tillbaka mark genom retorik håller inte i längden…deras siffror kan inte betros samt att så fort man upptäcker bloggar så vill man inte tillbaka till ”sållet”.

 2. Emma skriver:

  Kikade in här lite 🙂

 3. MrPerfect skriver:

  Ge journalisterna ett fett socialbidrag, internet och dator. Ge dem sedan full frihet att skriva vad de vill paa bloggarna och vi ska dessutom faa aekta yttrandefrihet. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s