Vänstertidningen yelah.net tiger

Det är olikt vänstertidningen yelah.net att tiga ihjäl kommentarer från sina läsare, men nu har det skett. Så nu måste alltså yelah.net’s läsare fråga sig, likt de flesta andra tidningars läsare: -Varför står artikeln oemotsagd?” och ”-Varför saknas debatt?”.

Till er som undrar vad jag skrev:

Som svar på: Upprop till kamp mot kapitalismens kris och massarbetslöshet – för demokratiska och kämpande fackföreningar

Ni säger att ni ”vägrar acceptera en ny massarbetslöshet” samt samt att ni inte längre kan godta att storföretagen fortsätter att betala astronomiska löner, bonusar, pensioner och aktieutdelningar till sina direktörer.

Jag börjar med ett citat:

”Demokrati är en anordning som säkerställer att vi inte skall regeras bättre än vi förtjänar.”
/ George Bernard Shaw

Det som intresserar mig är att flera fack och dess medlemmar stöttar en socialdemokratisk elit som medvetet går emot sina egna medlemmar och som medvetet lurat Sverige in i EU-systemet. Ett system som går ut på att spela ut länder mot länder, företag mot företag, fack mot fack och människor mot människor. Ett ”race mot bottnen” som en fackpamp en gång uttryckte sig klagande.

Facken och dess medlemmar har stöttat socialdemokratin trots att partieliten avskaffat socialismen för länge sedan och numera omfamnar extrem kapitalism och icke-demokratiska instutitioner med hull och hår. Gnället är alltid tyst när socialdemokratin har makten och blossar sedan upp när det politiska läget favoriserar en stark opposition.

Det är inget konstigt med ständig berg- och dalbana i extrem kapitalism. Ej heller är det konstigt att politiker och aktieägare skor sig. Det kapitalistiska systemet går nämligen ut på att tjäna pengar. Ju mer pengar desto bättre och att vissa är mer jämlika än andra är inte ens en hemlighet i det kapitalistiska systemet. Att byta borgerlig politikeradel mot socialdemokratisk politikeradel kommer inte förändra denna grundläggande struktur.

Att via Yelah gnälla på den politikeradel som har representativt mandat att regera är inkonsekvent. Vi och människor i vår närhet har valt dem. Vi måste istället förändra hela demokratin i grunden. Vanligt folk måste bli delaktiga och medvetna. Det är nämligen vanlig passiv okunnighet som är anledningen till dagens situation både vad gäller miljö och ekonomisk situation.

Hade vi tryggat arbetare, handel och företag med tullmur samt haft koppeltvång på banker med strikta regler skulle vi minskat dessa svängningar, vilket i sin tur hade gynnat miljön i form av minskade transporter och gynnat folket med en balanserad konsumtion som inte satt dem i skuldfällan.

Jag blir inte förvånad om fackpampar även i fortsättningen kommer agera inkonsekvent enligt detta mönster i allians med politikeradel. Därför är jag inte enbart emot toppstyrda partier men också emot toppstyrda fackföreningar.

En annan sak som är mycket tyst i facken är den solidariska idén om låg arbetslöshet genom arbetstidsförkortning. Industrin effektiviserar ständigt bort onödigt arbete och endast okunniga vill ”skapa arbete”. Självfallet ska vi slappna av mer och undvika slitage och utbrändhet! Hög arbetslöshet och konkurrens om jobben är det som minskar fackens makt mer än någonting annat. Ibland undrar jag om det fackliga ledarskapet är riktigt kompetent eller kanske tar mutor.

MrPerfect72
Rödgrön medlem av http://www.aktivdemokrati.se

—–
Som svar på: Mot ljuset! av Stockholms anarkister

”Där en regering har kommit till makten genom någon form av folkomröstning, falsk eller inte, och åtminstone bevarar ett intryck av rättsstatens principer, kan gerillans utbrott kan inte främjas, eftersom möjligheterna till en fredlig kamp ännu inte har uttömts.”
/ Che Guevara

Jag håller med er i det mesta och det vore fantastiskt om det vore möjligt att i ett nafs skapa ett ekologiskt samhälle, men vi har endast ca 5% med oss, tror jag, och vi behöver mer än 50%.

Vi har de demokratiska verktygen och vi kan skapa direktdemokrati snabbt om vi vill. Detta skulle ge den reella makten till oss och våra vänner och ta bort möjligheten till kapitalets korruption av politikeradeln.

Sen kan det givetvis finnas anledning för olika minoriteter som trycks ner att tillsammans att göra motstånd tills de respekteras. Det viktiga i demokratiska revolter är att man använder sig av fredlig civil olydnad med många människor som deltar med stark motivation och kunskap och att man gör det öppet.

Vi kan t.o.m. bryta mot lagen tillsammans om den anses felaktig, anser jag, men det är viktigt att många gör det och gör det öppet. Om makthavarna väljer att beordra prygling eller beordra att mörda oss som protesterar fredligt anser jag att man har förlorat demokratin och har rätt att göra väpnad revolution och ta makten med våld, men inte annars.

Politikeradeln har valts in demokratiskt av oss och våra vänner, så vi förtjänar det som sker. Om vi vill rösta på att förändra systemet så finns det flera bra alternativ.

Slutar med ett citat:

”Folket har alltid någon påläggskalv som de sätter över sig och vårdar till storhet. …Detta och inget annat är roten från vilket tyrrani blommar; När han inledningsvis framträder är han en beskyddare”

/ Platon

MrPerfect72

Rödgrön medlem av http://www.aktivdemokrati.se.

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s