Göra eliten arbetslös? – Analys

Min personliga åsikt:

-Ja. Dagens elit i alla riksdagspartier har bevisat sin oduglighet.

Jag tror att det är en medveten strategi som pågår. Politiken gynnar de människor som vill kunna anställa folk som pigor och de som vill bygga herrgårdar. Medföljande utförsäkringar ur trygghetssystemen gynnar dessutom de som ex. vill handla billiga prostituerade svenska kvinnor.

Taktiken går ut på att vi alla ska konkurrera mer om jobben och bjuda under varann. statens ägande skall mer och mer tillfalla enskilda aktieägare. På så vis skapar eliten tillsammans lönesänkningar för det stora flertalet.

Man skulle kunna tro att Socialdemokratin skulle vara för att man solidariskt delar på jobben så att alla får jobb. Det vore liksom bra för integrationen och toleransen i samhället. Men nej. Socialdemokratin är idag ett borgerligt parti och miljöpartiet har tyvärr alltid varit ett borgerligt parti.

Socialdemokratins elit är för ett medlemskap i EU. EU-medlemskapet medför arbetslöshet i Sverige och inte ens facket verkar gilla arbetstidsförkortning. Ordet ”social” som stod för socialism har numera alltså inget med solidaritet att göra.

Vad ska vi då ta oss till? Ska vi rösta på vänsterpartiet?

Nej, det skulle vara kontraproduktivt. Visserligen skulle den arbetstidsförkortning som Vänsterpartiet förespråkar kunna ge effekt i ett mer skyddat Sverige med tullar mot orättvis konkurrens, men inte i kombination med EU-medlemskapet och den globala frihandeln och absolut inte när Vänsterpartiet säger sig vara villigt att samregera tillsammans med ett Socialdemokratin i ett EU-medlemskap.

Folket kommer heller inte nå insikt utan deltagande i diskussionen. De kommer i ren panik rösta på SD i ren okunnighet och jag klandrar dem inte. Okunnigheten hos övrig elit är beklämmande. Genom att Vänsterpartiet helt enkelt låter folk smaka på fattigdomen utan att delta i dessa lustigheter själva skulle det kanske få effekt, men absolut inte genom villigt prassel med dagens socialdemokrati och ett samtida EU-medlemskap.

Vänsterpartiets elit sällar sig villigt till Socialdemokratin med den effekten att det framstår som att det inte blir någon större skillnad alls med vare sig vänster eller höger, val efter val. Vänstern har helt enkelt inte en trovärdig taktik.

Genom medlemskapet i EU har dessutom en socialistisk politik med höga skatter en helt förödande effekt för landet eftersom företagen då flyttar ut.

Jag tycker alltså vi ska ta det i exakt denna ordning:

1. Mer ”kapitalistiskt styre” tills vi lyckats komma ur EU så att vi kan skydda kompetens och företag.

2. Arbetsbefria eliten. Rösta på http://www.aktivdemokrati.se om du vill förändra politiken varaktigt och på lång sikt.

3. Genom http://www.aktivdemokrati.se verka för en folkomröstning om urträde ur EU.

4. Införa en bättre balans av kapitalism och socialim på folkets villkor som blir varaktig.

Det finns som jag ser det bara ett alternativ till upplysning av okunniga som röstar mot sitt eget intresse. Svaret heter delaktighet, demokrati, upplysning och balans genom www.aktivdemokrati.se

DN – Arbetsförmedlingen rustar för anstormning

Jobben ingen viktig fråga för högerbloggarna, undrar varför?

Alliansen har glömt jobben

Politik (mindre bra rubrik)

DN – Chansen att få jobb är nästan noll

SVD – Högre anställninstrygghet för myndighetschefer och feta arvoden

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Göra eliten arbetslös? – Analys

  1. Ping: Claeskrantz.se » Den moderata arbetslinjens kris – Socialtjänst som alternativ arbetsförmedling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s