Frihet från religion – Omröstning

Jag tror inte att Jesus skulle pådyvla folk religion och kulturellt trams om han levde på 2000-talet.

Jag hade ”turen” att endast utsättas för en kultur som hällde vatten på mitt huvud och läste lite mumbo jumbo och därefter tvångsanslöt mig till svenska kyrkan.

Ingen skar bort min förhud utan bedövning eller nedsövning. Jag slapp anafylaktisk chock och risk för infektion. Jag har dessutom sluppit andra infektioner som kan orsakas av omskärelse.

Jag var skeptisk till Tomten vid 4 års ålder och det kändes lite taskigt att påpeka för de vuxna troende att tomten och morfar hade samma fula tatuering. Jag undrade om de verkligen trodde på tomten eller ljög för mig. Jag beslutade efter lite undersökning att de alla hade skojat med mig. Ett bra skämt. Jag var glad att de inte trodde på tomten. Jag blev varse att folk kan ljuga. Mamma såg lite skamsen ut när jag avslöjade bluffen. Tilliten till de vuxna var borta i ett nafs och det var bra.

Vid ett nästan overkligt besök i en frikyrka fick samma fyraåring berätta att denne inte trodde på figurer denne inte kunde se. Jag ska inte avslöja vem som tog med mig dit, men denne vuxna man gav mycket pengar i sitt sökande efter ”gud” och andra berikade sig på honom. När han inte hade pengar var han inte välkommen längre. Det verkar inte som om gud kan köpas för pengar, lustigt nog.

Vid några tillfällen utsattes jag för en kunglig figur i konstiga kläder som placerat sig ovanför församlingen i ett överdådigt utsmyckad sal. Denne individ bara snackade hela tiden. Varför fick ingen annan säga något? Jag gillade inte riktigt konceptet. Påminde om politiker jag sett på TV. Himla tråkigt, faktiskt.

Jag fick se några som fick en liten tunn bit bröd. De borde nog satsa mer på riktig mat till folk än till vräkiga salar, åtminstone riktiga limpor och kanske strömming. Ingen Jesus här inte. I så fall hade kanske någon tvättat folks fötter klädd i enkla kläder.

Vid 16 års ålder utsattes jag för påtryckningar att ”konfirmera” min ”tro”. Lyckligtvis hade jag och en skolkamrat sinnesnärvaro nog att tacka nej. Jag blev dessutom lockad med hur glad mormor skulle bli. Flera av mina kamrater blev mutade med gåvor som de skulle få om de konfirmerade sig. Jesus hade nog snurrat flera varv i graven.

Efter att ha fått upplysning om några av olika stora religionerna i skolan och vad folk tror på i olika delar av världen blev jag än mer övertygad om att vara ateist, dvs. icke troende. De enda som i sammanhanget verkade vara vettiga var Jesus, Buddha och ateisterna och de hade alla frånsagt sig falskheten i de omgivande religionerna.

Vid 18 års ålder insåg jag att jag betalade skatt till religiositet och det gjorde mig minst sagt förvånad.

Jag blev än mer chockad av det motstånd jag mötte när jag skulle gå ur svenska kyrkan. De verkade inte fatta att de betedde sig som kriminella. De blev förvånade av mina logiska frågor om huruvida de hade min underskrift eller mitt medgivande till att stjäla mina pengar.

Undrar hur upprörd jag hade blivit om jag fått reda på att någon skurit bort den trevligaste biten av penisen som dessutom gjort den kortare i namnet av en religion?

Jag insåg att det fanns fler kulturella dumheter i min närhet när jag jobbade natt och sov på dagen. Klockringning och lastbilar på tomgång. Vilket bud säger att man ska bete sig på detta vis?

Jag blev sedan utsatt för fler liknande lustigheter i arbetslivet där folk lyfter sig själva över andra och tycker att de har rätt att störa när helst de vill via telefon. Nästan värre än kyrkklockor. Och sen ska man helst vara ”lojal” mot dem och tillbedja företaget och inga andra företag hava jämte detta företag.

Efter att ha gjort meditation där jag betraktar mina tankar och känslor när de uppkommer har jag vid ett tillfälle upplevt det jag tror andra kallar ”gud”. En ljus varm känsla av kärlek till allt levande som omger oss. En mycket trevlig känsla som skulle kunna göra vem som helst religiös. Mycket ”gott” var det och jag ler och mår bra när jag minns min upplevelse. Vi kommer må toppen om vi är schyssta mot varann. Kanske man kan tycka att det inte är så himla konstigt när vi är sociala varelser.

Jag ber er att sluta sälja era religioner till folk och speciellt inte till barn! Låt barnen vara! Om ni låter dem söka och fråga själva kommer de att finna. Försök inte muta dem och pressa dem!

Dop vid vuxen ålder, medlemskap vid vuxen ålder och givetvis könsstympning vid vuxen ålder efter eget sökande av individen själv och på individens eget initiativ vore givetvis rimligt.

En, för personen, trovärdig religion kommer sannolikt att följas bättre än en som blivit pådyvlad. Man borde inte ens behöva debattera saken i ett modernt samhälle på 2000-talet, tycker jag.

Jag tycker att Sverige borde gå i täten i att avskaffa gammalt kulturellt trams och svenska kyrkan borde vara stolt att vara en modern kyrka som fokuserar på att diskutera de olika profeterna (nya och gamla) budskap istället.

En religionsfrihet och frihet från religion i en sund balans vore toppen! Jag är faktiskt för att folk ska tro på något, men den måste vara en personlig tro som kan förändras i takt med upplysning och jag tycker att alla förtjänar att få söka och finna den själv.

Vad tycker du?

Folkpartist – Barn ska inte behöva omskäras av klåpare, men vill dock stympa oskyldiga barn:
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3302285.svd
http://www.dn.se/nyheter/sverige/har-man-sett-ett-stympat-gossebarn-1.918223
http://www.expressen.se/halsa/1.1650619/lakare-vagrar-utfora-omskarelse
http://www.dn.se/nyheter/manga-lakare-vagrar-utfora-omskarelse-av-unga-pojkar-1.918069
http://childrens-genital-integrity.blogspot.com/2009/07/manga-lakare-vagrar-utfora.html
http://paullindquist.blogspot.com/2009/07/bra-att-lakare-vagrar-konsstympa.html
http://mammispammis.se/2009/07/25/konsstympning/
http://www.mmwebstudio.se/privat/blogg/index.php/2009/07/25/omskarelse-bor-forbjudas/
http://ailascommonsense.blogspot.com/2009/07/hundvalpar-har-storre-skydd.html
http://david-gottlieb.blogspot.com/2009/07/ett-barns-ratt-primum-non-nocere.html
http://juristensfunderingar.blogspot.com/2009/07/dn-okunnigt-om-manligt-omskarelse.html
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.10874235
http://annsofiewagstrom.wordpress.com/2009/07/29/lat-konsmogna-man-sjalva-bestamma-om-de-vill-bli-hackade-i-kuken/

http://newsmill.se/artikel/2009/07/31/ledarskribenter-mot-sunt-fornuft?c=y#comment-form

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3302285.svd

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3309545.svd

http://www.dn.se/kultur-noje/paven-slapper-skiva-1.922653

http://blogg.aftonbladet.se/7097/2009/08/sektavhopp

http://www.wiktzac.com/2009/08/gossestympningar.html

http://blogg.sydsvenskan.se/skallarna/2009/08/06/barbarernas-land/

http://pennelina.blogspot.com/2009/08/varfor-skulle-vi-bry-oss-om-muslimerna.html

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Frihet från religion – Omröstning

 1. pennelina skriver:

  Hej Mr Perfekt 🙂

  Jag tror att vi kommer få stå ut med missionerande från både religioner och dem som är emot religion, eftersom bägge sidor brinner för sin övertygelse.

  Det viktiga är att varje person måste få välja själv. (alltså ingen omskärelse av barn)

  Nu är jag uppväxt med unga föräldrar som egentligen aldrig pratade om Gud, så det är lätt för mig att tycka. Inga påtryckningar om söndagskola, vilket de ändå erbjöd oss barn (troligen för att det fanns aktivt troende i släkten, men det visste jag inte förrän jag var vuxen). Ingen press att man skulle konfirmeras, men heller inte motsatsen.

  Jag tror inte att någon skadas av att växa upp i ett religiöst hem så länge det finns respekt för varje individ och det alltid förblir ett öppet val om man som vuxen vill stanna kvar i den övertygelsen eller inte. Ordet säger väl allt: Övertygelse – det är något som kommer inifrån:-)

  Flott inlägg:-)

  Kram från Pennelina

 2. Team America skriver:

  Jag fick en cykel månaden efter min omskärelse samt massa leksaker dan efter.
  Ni kanske tycker jag var lättköpt men vissa bekanta fick inget alls.
  Deras föräldrar snarare gnällde på kostnaden för ingreppet hela tiden.

  [moderade ovidkommande]

 3. mrperfect72 skriver:

  Finns det naagot mer pinsamt aen att aar 2009 moeta tvaa doerrknackare som ”vill prata med dig om en bok” fraan aar noll?

  Jag tycker synd om alla som maaste se detta spektakel och alla de som kaenner sig tvingade av sin ”tro” att knacka paa folks doerrar med detta.

 4. Josef Boberg skriver:

  Själv är jag ej heller döpt in i religionshelvetet. Det var min gåva ifrån mina frireligösa föräldrar – och det har jag all anledning att tacka dom för ❗

  Lite om hur just barnen används som ”slagträ” av dom religiösa här.

  Lite om hur Jesus själv ser på religioner här, här och här – samt Moder Teresa här och här – och Ingmar Bergman här.

  Bortsett ifrån om det är fejk eller ej – så finns det en hel del tänkvärt i dessa videos om religionernas gudDomar – som jag ser det i vart fall. 😉

 5. Överste Pimpelspö skriver:

  Fantastiskt bra skrivet. Tack för att du gjorde en läsvärd artikel av min åsikt.

  • mrperfect72 skriver:

   🙂 Alltid kul att tycka lika ibland. Verkar som om det kan finnas en relativt stor enighet i denna fraaga i Sverige. Kanske vaert att driva politiskt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s