Allt för uppenbar vänskapskorruption

Detta är ju en publik(familje)- blogg, så jag valde det snällare ”vänskapskorruption” istället för vad jag egentligen ville skriva och som ser ut ungefär som R**s****eri…

Det var ju inte länge sedan jag tog upp ämnet, men nu är det alltså påtvingat igen.

Tsunamibanden… Det hela börjar likna Estonia och mörkande till höger och vänster. En farsartad historia som tyvärr har tragiska inslag i massor.

Vad är det för tjänster ni kanske redan gjort upp om, som ni förväntar er att röd-gröna laget ska göra er i händelse av maktskifte? Statsbärande parti, drömmer Reinfeldt om… Jojo, ihop med resten av betonghäckarna i riksdagen då.

Att det ska var så j-a svårt att begripa att vi i Sverige fortfarande kräver offentlighetsprincip? De politiker och tjänstemän som inte begriper det ska hängas ut, och avskedas, är det förstått?

Domen kommer att bli hårdare än ni anar när det är valdag, kom ihåg det!

Era lama hänvisningar om ”rikets säkerhet” använder ni oftare och oftare.  Det börjar bli lite väl genomskinligt sedan länge, inte nog med att regeringen fick klart för sig att folkviljan redan 2007 inte kunde ta på allvar en hemligstämpling i 70 år av vårt eget material(!) , ni har mage att återkomma med samma korkade förslag en gång till, ett år innan valet!

Bra iofs att ni gör självmål på det här sättet, desto snabbare kan vi få till stånd verklig transparens och riktig demokrati, utan ryggdunkande amatörer som lika gärna kunde lämnat allt åt de horder av tjänstemän som ändå prioducerar merparten av alla tusentals dokument och lagförslag ni sprider som dynga för vinden.

Andra har också bloggat om tsunamisoppan och om Mary X:s reflektion.

Magnus Gustavsson

medlem av Aktivdemokrati

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s