Tidningarnas censur av din blogg

Om du vill veta varför det känns som om tidningarna censurar dig.

Så här går det till:

Du skriver ett inlägg i din blogg, i mitt fall WordPress.com, och länkar till artiklar i tidningarna så att läsare enkelt ska hitta vad du skrivit om i anslutning till detta ämne. De flesta leverantörer av bloggtjänster pingar sedan automatiskt de tidningar som finns registrerade. (Aftonbladet är ett bakåtsträvande undantag som måste pingas manuellt)

Men sedan så finns allså ditt inägg med i debatten för de intresserade….tror du, ja….

… Nu vill det sig inte bättre än att tidningarna har uppfunnit flera små trix att censurera och dölja obekväma sanningar för läsarna. Politisk censur kallar jag det.

Hur känner man som läsare igen att tidningarna försöker censurera bloggarna?

– Jo, i de censuredande artiklarna saknas det bloggar eller ens kommentarer. De debatter som tidningarna vill tysta ner för allmänheten tas snabbt bort från förstasidan och ersätts ex. med en ledare som lockar vanligt folk bort från ämnet.

Ett annat sätt som tidningarna använder för att censurera är att ha en lång fördröjning för visningen av blogg-länkarna eller att endast ha en tunn liten text som länkar till bloggarna. Vissa tidningar visar endast vissa utvalda bloggare från en speciell bloggportal och censurerar på så vis bort en större mängd av politiskt oönskade inlägg.

Ett nedsättande namn på personer som har jobbet att cencurera politiskt är politruk och de förekommer även på wikipedia.se Här finns en länk till ett tydligt exempel av censureing av ett obekvämt politiskt initiativ som hotar elitens makt.

Om du som läsare vill veta mer finns det hopp ändå, tack och lov. Det finns s.k. bloggportaler som inte censurerar på detta vis. Jag tror personligen att människor i framtiden oftare och oftare kommer välja bort tidningarnas politiska censur i förmån för just bra bloggportaler.

Till de tidningar, chefredaktörer och ägare som censurerar vill jag ge ett tips. Folket blir smartare och smartare. Om ni vill integreras i denna nya tid ska ni gå med oss inte emot oss för då uppstår en situation där ni blir ofolkliga och irrelevanta eller rentutav ett hot mot demokratin.

Eftersom folket dessutom har ett minne som fungerar bättre och bättre tack vare Internet kommer inte politrukerna klara sig undan med ursäkter i efterhand. Allt finns registrerat när folket tar över makten genom ex. det direktdemokratiska alternativet http://www.aktivdemokrati.se.

Värt att nämna är att det på wikipedia finns en diskussionssida och historik för alla artiklar som ofta kan vara mer intressant än själva artikeln eftersom den innehåller diskussioner och förändringar av innehållet.

Denna artikel om censur uppkom till följd av Kalla Fakta’s rapportering om Bodstöm. Min misstanke är att politiker i alla läger missgynnas av exponeringen av Boströms dubbla arvoden.

Sen finns det givetvis helt vanliga, moraliskt korrekta, smakliga och lagliga skäl till censur som sannolikt har folkets vilja med sig.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om saker som är värda att ges en knuff upp i bloggportalerna:

http://www.hbl.fi/text/inrikes/2009/9/18/w32326.php

https://www.flashback.info/archive/index.php/t-658077.html

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2009/09/reglering-blir-maktens-censur-av.html

http://kulturbloggen.com/?p=10249

http://intressant.se/i/5snb1/hur-kan-svenska-dagbladet-toppa-lista-oever-bloggar-paa-knuff

http://sv.wikipedia.org/wiki/Censur

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tidningarnas censur av din blogg

 1. Josef Boberg skriver:

  ”…Till de tidningar, chefredaktörer och ägare som censurerar vill jag ge ett tips. Folket blir smartare och smartare. Om ni vill integreras i denna nya tid ska ni gå med oss inte emot oss för då uppstår en situation där ni blir ofolkliga och irrelevanta eller rentutav ett hot mot demokratin.

  Eftersom folket dessutom har ett minne som fungerar bättre och bättre tack vare Internet kommer inte politrukerna klara sig undan med ursäkter i efterhand. Allt finns registrerat när folket tar över makten genom ex. det direktdemokratiska alternativet http://www.aktivdemokrati.se …”

  Jo… – MrPerfect72 – riktigt riktigt bra formulerat, verkligen… 💡 – och det skall ju ej alls uppfattas som ett hot – utan som ett LÖFTE ❗ hälsar Josef 🙄

 2. mrperfect72 skriver:

  Mitt loefte aer att jag ska foersoeka mildra folkets raseri naer de boerjar inse den korrupta ordningen och vilka som aer ansvariga…men jag kan inte svara foer folkets direktdemokratiska agerande.

  De ansvariga aer giriga av ren okunskap. Meditera och du skall bli upplyst! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s