Polisanmäl Jimmie Åkesson om han bryter mot lagen!

Fler anmälningar kanske kommer leda till fler fällande domar för hets mot folkgrupp? Utan Sverigedemokraternas hets kanske vi skulle kunna få BALANS i invandringspolitiken

Varför ska vi enbart behöva valja mellan ytterligheter? Vad är det för vettigt med SD’s nasseretorik på ena kanten och de andras snuttigull på andra kanten. Kan det inte finnas en balans någonstans?

Sverigedemokraterna har hamnat lite galet. Argumentet ”Svensk kultur” eller ”kristna värderingar” har inte med saken att göra alls som jag ser det. Det finns mycket ”Svensk” kultur och ”värderingar” som vi kan förändras till det bättre.

Vi ska ha balans, tycker jag. De som flyr sitt land pga. politisk förföljelse har skäl att få hjälp. Jag tycker dessutom att vi borde fokusera mer på att skicka hjälp till de områden som behöver den som bäst och gynna demokratiska rörelser i de länder som kämpar för demokrati.

MEN det är faktiskt alla världens medborgares ansvar att ta hand om sina egna länder och varann. Vi kan exempelvis ge demokrati och miljöutbildning tills en tryggare situation infinner sig. Eventuellt kan vi skapa en ny identitet och hjälpa individen tillbaka för att förändra situationen.

OCH Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna har hamnat lite fel i invandrings och integrationsfrågan, anser jag. Balans enligt folkviljan är bättre.

Vi ska ha invandring och kulturutbyte med andra länder i Sverige, även med personer som har muslimsk tro, men vi ska ha en sund balans i utbytet av utvandring och invandring. Denna nyttiga balans kan vi skapa tillsammans.

Sverige ska ta emot de invandrare som verkligen kan trivas och integreras i Sverige. Vi ska hjälpa de som kan hjälpas, och se till att det skapas stabilitet i invandring och integration. EU-medlemskapets arbetslöshet kräver tolerans och solidaritet mellan oss alla. Vi kan skapa den balans som passar Sverige.

Om folket fick votera om detaljerna som i ex. www.aktivdemokrati.se skulle vi ha en riktig och balanserad politik.

Fotolasse – Nyhetskvarnens korkade millar

Ett hjärta RÖTT – Var det rätt eller fel att publicera?

Subjektiv – Tillsammans i brunsörjan

AB, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, DN, SvD, 1, 2, 3, 4, 5, 6SVT

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om saker som är värda att ges en knuff upp i bloggportalerna

Andra bloggar om: , , , , ,

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Polisanmäl Jimmie Åkesson om han bryter mot lagen!

 1. Geson skriver:

  Det Jimmie menar med kristna/svenska värderingar är i grunden ”though shalt not kill” ”jämlikhet mellan raser” om man kan säga så… många muslimer i europa anser att de är bättre än andra, vilket visas i bla lagstiftning.. poliser har inte tillåtelse att stoppa invandrarna när de får stenar kastade på sig, detta ser dessa invandrare som en svaghet eftersom invandrarna/muslimerna är riktiga människor och inga djur som vissa av de kallar oss.. i sharia står det om det ”svenska välfärdssystemet” fast med lite andra ord och kallas där Jizya (överlägsenhetsskatt betalad av ickemuslimer till muslimer).. man får inte våldta, många muslimer anser att de har rätt att döda/våldta någon om de går fel/lättklädda eller bryter mot någon av deras religionslagar. de försöker införa speciella lagar för muslimer enkom för att svenska/kristna värderingar är fel.
  btw, att stoppa en åsikt som delas av MINST 400 000 personer i sverige (genom att kalla det hets mot folkgrupp) är INTE demokratiskt, det är fascistiskt.
  så länge de kan följa våra lagar så får de tro på vilken tomte de vill. jag är för invandring, men extremt emot omvandlingen av vårt land till Sverigestan.

 2. Grottbald skriver:

  Jag bemöter här Svd:s kommentarer på Åkessons artikel:

  1) ”Islam har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmänmänskligt kärleksbudskap”.
  Samtliga världsreligioner som bygger på Gamla testamentet torgför den så kallade gyllene regeln. ”Ingen av er är troende på riktigt förrän han önskar sin broder detsamma som han önskar sig själv”, citeras islams profet Muhammed. Inom islam är Jesus en av de viktigaste profeterna. Göran Larsson, islamolog vid Göteborgs universitet, menar att SD framställer islam och muslimer framställs om en enhetlig massa. ”Men det finns inte en tolkning av Nya testamentet, det finns inte en läsning av Koranen”, säger han.

  Kommentar:
  Gamla testamentet förs här fram. Det var dock det Nya testamentet det handlade om och att det finns en skillnad mellan vad som står där och vad som står i Koranen. En avgörande skillnad är att kristendomen ser människan som Gud och islam inte. Därför är en muslim begränsad i sin kärlek till andra människor. På så vis är det också legitimerat att känna hat och att döda de som är ”otrogna”.

  2) ”I en brittisk undersökning från 2007 uppgav 37 procent av de unga, brittiska muslimerna att de skulle föredra sharialagar framför brittisk lag och lika många ansåg att den som konverterar från islam skall avrättas. ”
  Tankesmedjan Policy Exchanges mätning visade att 37 procent mellan 16 och 24 år skulle föredra att leva under sharialag (sharia i sig kan för muslimer vara allt från religiös etik till de hårdföra lagar som somliga muslimska diktaturer har). Men ju äldre de tillfrågade var, desto färre svarade ja. Och inte i någon åldersgrupp fanns en majoritet som föredrog sharia före brittisk lag.
  Rapportens huvudförfattare Munira Mirza skrev hur mätningen i själva verket visade en komplex verklighet bortom stereo-typer: ”De flesta muslimer är väl integrerade, vill leva under brittisk lag och föredrar att skicka sina barn till blandade skolor. De vill inte leva i dystra getton avskurna från samhället. Religionen är inget hinder för integration och är mycket ofta i linje med att vara – och känna sig – brittisk.”

  Kommentar:
  Skulle det vara bättre om de äldre är mer ”moderata”? Vart vill Svd komma? Det är ju de yngres värderingar som kommer få allt större genomslagskraft.

  3) Åkesson beskriver det historiska förhållandet mellan Islam och det kristna Europa som ”nästan 1400 år av krig och motsättningar”.
  Krig har under perioden förekommit mellan kristna kungar och stater och muslimska kungar och stater – men också mellan kristna och kristna och muslimer och muslimer, samt mellan alla andra. ”Att det förkommit krig kan man inte bortse från, men mer än det har det förekommit kontakter”, säger Mohammed Fazlhashemi, professor i idéhistoria vid Umeå universitet. ”Ett exempel är det antika bildningsarbete som under medeltiden räddades av muslimska insatser. Via lärdomscentra på platser som Andalusien återfördes senare det antika arvet plus det som muslimska tänkare lagt till och blev en del av det europeiska bildningsidealet.”

  Kommentar:
  Med att hitta detaljexempel som motsätter sig Jimmie Åkessons övergripande beskrivning, försöker man dra uppmärksamheten från ett allomvittnat historiskt faktum. Man kan kontra med en miljon exempel på att J. Å. har helt rätt.

  4) Åkesson skriver att städer som Malmö kommer att få en ”muslimsk majoritet”.
  SCB för inte statistik över religionstillhörighet och födelsetal. Det går lika lite som att säga hur många judar eller kristna som kommer att bo i en stad i framtiden säga hur många muslimer som gör det.

  Kommentar:
  Om nu SCB inte för någon statistik över något, betyder ej detta per konsekvens att något icke sker. Att Svd publicerar en sådan här kommentar, innebär att man degraderar det svenska folket till en hop intelligensbefriade slavrobotar som man när som helst kan få att kalla gult det de ser är blått

  5) Åkesson skriver att för 20 år sedan skulle de flesta svenskar ha haft mycket svårt att tro att ”ett tiotal mus limska terrororganisationer skulle komma att etablera sig i Sverige”.
  Säkerhetspolisen ställer sig undrande. Dels till begreppen: ”Vi talar inte med begrepp som ’muslimska terrororganisationer’, lika lite som vi talar om kristna eller judiska grupper”, säger Säpos talesman Patrik Peter. De grupper som Säpo övervakar är inte religiösa utan politiska, som extrema islamister. Men även innehållet förvånar: ”Vi går inte ut med sådana siffror men generellt kan jag säga att det låter mycket”, säger Patrik Peter.

  Kommentar:
  Här fortsätter Svd att kommentera Åkesson i precis samma anda och rycker ut något en tjänsteman från Säpo sagt. Vilka terrordåd begås av judar eller kristna? En normalt tänkande människa vet att det är muslimer han ser på svenska gator och att de flesta terrordåd begås av dessa och ej av judar eller kristna.

  6) ”…svenska förskolor slutar servera fläskkött.”
  Tre förskolor i Södra innerstaden i Malmö beslutade 2007 att sluta servera fläskkött. Kommunens förklaring var att man då fick mer tid och resurser till att öka kvaliteten på övriga maträtter. ”Det finns inget principiellt förbud mot fläsk. Man kan till exempel servera skinka till julen”, säger Freda Leander, informatör vid stadsdelsförvaltningen.

  Kommentar:
  Här förlitar man sig på ”kommunens förklaring”. Två saker har hänt:
  A/ Svenska skolor har fyllts med muslimska barn
  B/ Svenska skolor har slutat att servera fläskött.
  Ovanstående är uppenbart, men allt det som är uppenbart och sant gällande hur islam påverkar vårt land, döljs konsekvent av media. Varför gör man då detta? Jo, för att man är rädd för sanningen och man är rädd för islam. Ett tillfälligt botemedel för rädsla är hat. Genom att hata och utesluta sverigedemokrater mår man lite ”bättre” – precis som en mobbare uppnår tillfällig ångestdämpning genom att trakassera sina klasskamrater.

  7) … ”att Sverige skulle ha flest våldtäkter i Europa och att muslimska män skulle vara mycket kraftigt överrepresenterade bland förövarna”.
  Åkesson saknar grund för båda.
  ”För det första har vi i Sverige en påtagligt vid juridisk definition av vad som är våldtäkt. Det gör att fler gärningar i Sverige bedöms och registreras som våldtäkt än i flertalet andra länder, skriver Brottsförebyggande rådets generaldirektör Jan Andersson. ”För det andra lägger vi i Sverige på ett mycket tidigt stadium i processen ner ovanligt mycket arbete på att registrera alla fall som kan misstänkas vara våldtäkt”.
  Staten kartlägger inte religiös bakgrund på brottslingar i sta- tistik och det är sällan som det noteras i en brottsutredning om någon är kristen, jude eller muslim. Våldtäkt är ingenting som islam förespråkar, tvärtom så är brottet enligt religionen allvarlig synd.

  Kommentar:
  Återigen hänvisas till att det ej finns någon statistik därför att uppgifter om religiös bakgrund saknas. Det skulle dock vara enkelt att ta fram ett sådant underlag, men det gör man inte eftersom man då ej längre kan förneka vad som sker.

  Sammanfattning:
  Svd:s kommentarer är i linje med den massmediala och politiska mörkläggningen av hur islam påverkar vårt land – en mörkläggning som är så kompakt att den på ett fullständigt oförblommerat sätt strider mot våra mest fundamentala demokratiska principer. Att tror att medborgarens fria tanke fortfarande är nationens ledstjärna, är idag ett rent önsketänkande.
  Att vidare stämpla uttalanden bottnande i rådande omständigheter gällande invandringen som ”hets mot folkgrupp”, är inte bara ett utslag av ohederlighet utan handlar också om åsiktsförtryck i absurdum.

 3. Mike skriver:

  BNi snackar mestadels skit.

  Folk kastar stenar för att dom är missnöjda med satansdyrkande frimurare i riksdagen och dom har mer stake och civilkurage än vad man kan säga om er.

  Sen ska ni inte yttra er om religion när ni inte studerat alla religioner.

  Men i varje svenne gömmer sig en smygrasist.

  Är det inte så kanske.

  Losers

 4. Gustav II skriver:

  Lär dig vad hets mot folkgrupp betyder! Muslimer är dom som idkar Islam, vad jag vet är Islam en religion. Så ta reda på fakta innan du öppnar mun!

  Alltså helt juridiskt korrekt att få kritisera muslimer.

 5. Jag bara undrar, ska ni starta krig mot alla muslimer, och utrota dessa alltigenom onda människor?
  Eller räcker det att köra ut dem ur landet?
  Ni borde titta på Grannfejden, ett utmärkt relationsprogram i TV3:
  http://www.tv3.se/grannfejden
  Ja, jag vet vad som brukar skrivas om Aschberg gällande Expo osv…men ge programmet en chans…

 6. mrperfect72 skriver:

  Funderade paa om jag skulle moderera viss obalans ovan men jag laater den staa. Den belyser det jag talar om i artikeln.

  Positivitet och konstruktivitet med realism och idealism i balans kommer leda till en baettre politik.

  De som haaller med mig ska roesta paa http://www.aktivdemokrati.se i valet och delegera till en balanserad individ i partiet eller roesta sjaelv i sakfraagorna.

 7. mrperfect72 skriver:

  Och nu har jag lite tid över att kommentera…

  Geson…

  Kan vara enig med dig om ”så länge de kan följa våra lagar så får de tro på vilken tomte de vill. jag är för invandring, men extremt emot omvandlingen av vårt land till Sverigestan.”

  MEN ”though shalt not kill” är väl knappast något som kristendomen eller någon anna religion jag känner till uppfyller speciellt väl. Och att Kristendomen skulle förespråka ”jämlikhet mellan raser” är jag inte heller enig i. Personligen anser jag att mänskligheten är en ras med vissa skillnader (främst generellt utseende) som borde stå enad mot ex. miljöhoten mot denna planet.

  Stenkastning betraktas väl som försök till dråp, anser jag, och det skulle förvåna mig om inte polisen arresterar och om domstolar inte dömmer. Det är i så fall en medveten taktik att öka motsättningarna av polisledningen eller politikerna, anser jag.

  I Sverige gäller en lag. Om man vill förändra den måste man gå den demokratiska vägen. Om muslimer flyttar till Sverige och är missnöjda generellt med Svensk lag tycker jag de ska fråga sig vad i helvete de gör i Sverige om de är så djävla nöjda med sina egna länders lagar? Det är detta jag menar med att vi ska se till att de som verkligen kan trivas i Sverige kommer hit och inte de andra.

  Det finns många muslimer som flyr sina hemländer p.g.a. just denna skillnad, så det handlar faktiskt inte generellt om att ALLA muslimer är fel i Sverige, men helt klart är VISSA invandrare fel och det är denna balans som saknas i politikernas resonemang.

  Det finns massvis med muslimer som gillar skatt och att fattiga ska få hjälp av staten och som anser att deras och andras döttrar ska kunna leva i frid även om de skulle välja en tunnare klädsel eller om de ändrar tro under sin livstid. De finns massvis med muslimer som har mer svenska värderingar än många svenskar.

  Jag tror inte på att 400 000 personer i sverige är eniga med dig. Det är fler av dem som är eniga med mig tror jag. Slå upp ordet fascistisk i ex. wikipedia och du lär öka dina kunskaper!

  Grottbald…

  Du behöver inte ens sätta näsan utanför EUs gränser för att inse att det endast är bland extremister som du kan finna extrema tolkningar av religioner. Jag har valt att tro på ”the unifying scripture” och hoppas att den inte kan feltolkas i framtiden, men det är klart att om man bombas till stenåldern och förlorar hela sin familj eller hela sin by att man kan bli en smula hatisk. Det behöver man inte vara Albert Einstein för att inse.

  Att kristendomen ser ”människan som Gud” stämmer väl ändå inte? Jesus var Guds son predikas det, men Jesus poänterar att gud finns i alla människor om vi väljer att lyssna. Inom kristendomen förespråkas det fortfarande att det är ok att döda fienden. Fältpräster kallas de som uppmuntrar mördarna som just nu huserar mest i Irak och Afghanistan, tror jag.

  Undersökningen du refererar till från 2007 belyser helt klart att det finns ett problem med VISSA muslimer i Europa, men det är inte svartvitt. Här har de etablerade valt att dra på sig skygglappar. Politikerna har medvetet skapat utanförskap med arbetslöshet i EU som gör att de med utländsk bakrund drabbas värst. Religionerna är inte sena att fånga in dem och profitera på deras hat mot samhällets obalans. Ju yngre man är desto mer hetlevrad och obalanserad är man generellt sett. Det bygger på okunskap och hormoner.

  Krig handlar inte om religioner. Religionerna används av makthavarna för att legitimera brott mot mänskligheten.

  Att städer som Malmö kommer att få en ”muslimsk majoritet” ser jag inte som ett problem alls. Kanske en konsekvens av en alltför generös invandringspolitik och bristande integration av sittande politikeradel. Samhället som helhet går bort från religiositet och det tror jag muslimerna också kommer göra om de integreras i samhället. Jag har mött utbildade muslimer som är förbannade på sina religioners kulturyttringar så om vi har lite mer självförtroende och lugn så ska du se att även muslimerna kommer av-muslimifieras precis som vi har av-kristendomifierats.

  Om svenska ungdomar var tvugna att följa en av alla religioner skulle 60% enligt en undersökning välja Buddhismen. Personligen tror jag dock att ungdomar inte gillar religioner alls även om de gillar Jesus och Buddha en hel del. De var båda personer som lämnade sina religioner och skapade sin egen tro. Muhammed vet jag inget om. Var han utan religion innan han uppfann Islam?

  Antar att du inte benämner bombning från ett flygplan mot civila som ett terrordåd för då skulle judar och kristna inte se så bra ut i statistiken. 😀

  Ser inte att muslimska barn i svenska skolor som serveras andra köttsorter än gris p.g.a. indoktrinerade föräldras önskemål skulle vara ett problem. Det finns massvis med näringsriktig kost som alla kan trivas med. Jag har träffat massvis med muslimer och judar som inte mumsar koscher och villigt käkar korv. De skiter fullständigt i sina föräldrars indoktrinering.

  Att SD får utstå en hel del tryck anser jag är självpåtaget. Personligen vill jag inte ge SD mer uppmärksamhet än något annat litet parti som ex. http://www.aktivdemokrati.se som verkar mycket mera vettigt.

  Alla ska fredas och brottslingar ska låsas in för vård….ibland mycket lång vård. Om det är ateister, muslimer eller kristna eller judar som ska vårdas och integreras i fängelset har väl ingen egentlig betydelse som jag ser det.

  Jag tycker verkligen att SD personifierar begreppet ”hets mot folkgrupp”, och det är synd. Jag kan inte hålla med om att SD är utsatt för åsiktsförtryck.

  Mike…

  Folk som kastar stenar för att dom är missnöjda har visserligen ett slags missriktad ”stake och civilkurage”, men de saknar positivitet och konstruktivitet och det behöver man om man ska lyckas förändra något annars blir man bara en person som protesterar utan att lyckas åstadkomma någonting alls eller t.o.m. förvärra situationen.

  Jo, i varje svenne gömmer sig en smygrasist, mig också. Jag accepterar vad du säger. Fortsätt säga det till fler svenskar och det blir mer och mer sant. Bra jobbat! Ni som är lite mer bruna i huden eller har en lång kran kan man fan inte lita på. 😀 *ironi*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s