Allianspolitruk dissar ny film av Michael More

Jag anser att Jan Söderqvist, SVD antar rollen som politruk när han försvarar det politiska system som mycket tydligt korrumperar demokratin.

Vad har fattigdomen som sådan med kapitalismen att göra? Är det förra att betrakta som en produkt av det senare? Är misär av kubansk eller nordkoreansk modell verkligen att föredra?

Det ter sig en aning tarvligt av denne politruk att ta till argumentet att alla alternativ som kan byta ut kapitalismen kommer kunna liknas vid Nordkorea och Cuba.

Johan Croneman, DN har sannolikt en betydligt mer rimlig och balanserad version av filmen.

Michael Moore är kritisk emot det politiska system han befinner sig i. Jag tycker att Moore har bra orsak i dagens USA. Jag ska se filmen.

Dessutom: Alternativet till soppan heter direktdemokrati, anser jag.

http://rodamalmo.blogspot.com/2009/10/capitalism-love-story.html

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Allianspolitruk dissar ny film av Michael More

 1. Bosse skriver:

  Exakt! Vem har sagt att M.M vill ha det som på Kuba bara för att han kritiserar marknadsfundamentalister/äckel-kapitalister? Han kanske vill ha svensk socialdemokrati eller anarki (direkt-demokrati enligt mig)???? Dessutom…när daghens höger ska kritisera vänster-politik drar dom alltid upp Kuba och Nord-Korea,,, har dom glömmt eller förträngt KINA? javisst ja, Kina är ett bra land? Kina är ju kapitalistiskt numer och indragna i världshandeln= OK?? Varför snacka skit om Kina när man kan tjäna pengar på dom? Vi har råd att bojkotta Kuba men inte lika viktigt med Kina? HMMM? Dubbelmoral??
  Alla som är kritiska mot dagens roffar-mentalitet är ju som bekant kommunist och när man kan äta pengar behövs ju ingen ren miljö!!!

 2. Martina skriver:

  Michael Moore är en propagandist, hans mål är inte att vara objektiv. Hans mål är alltså att verka objektiv för att sprida sina ofta rätt extrema åsikter. I Sverige så är vi så vana vid antiamerikansk propaganda, liksom vi är vana vid att politiker och artister hyllar den Cubanska diktaturen så här sväljer vi hans filmer okritiskt. I USA och i de flesta andra länder tar ingen Moore på allvar.

 3. mrperfect72 skriver:

  Martina. Jag tror inte du riktigt insett vad som paagaar i USA i finanskrisens spaar. Folk blir av med sina foeretag och sina jobb och sina inkomster. De kan mycket vael leta efter bra alternativ, som ex. http://www.aktivdemokrati.se till det korrupta system de sitter med.

  Bara foer de gaatt extremt aat helvete aat ett haall betyder inte att de kommer vaelja extremt aat ett annat haall. De kan faktiskt vaelja en nyttig balans.

 4. Magnusgus@AD skriver:

  Michael Moore är en populist, tyvärr.
  Mkt av det han lyfter fram är sant, men hela bilden kommer sällan fram. Och om vi bara inte hade kapitalism så skulle allt bli mkt bättre.
  Framförallt är doch Moore en amerikan, och dessa behöver få höra det han lyfter fram.
  Dock saknas vettiga alternativ i det Moore lyfter fram, han jämför ju t.ex. med Sverige…
  Hade Moore varit ngt annat än en bandhund i syfte att skapa osäkerhet och få folk att tro på andra (röda) laget, så hade han förespråkat direktdemokrati som den enda framkomliga vägen.
  (Att bara byta sida hjälper nämligen inte ett dugg i ”filmen” som spelas upp för oss i media och i vardagslivet.)
  Det gör han inte, så då vet jag vilka som är hans sponsorer.
  Tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s