33% av folket vill ha www.aktivdemokrati.se i riksdagen

Intressant vad Markus Uvell skriver:

Fler än var femte väljare (22 procent) uppger att de kan tänka sig att rösta på Piratpartiet i riksdagsvalet 2010. Samtidigt uppnår partiet bara någon enstaka procent i opinionsmätningarna.

MEN i princip samma sak gäller http://www.aktivdemokrati.se. Efter en förklaring om partiets agenda och en diskussion om för och nackdelar till tusentals människor uppger ca en tredjedel eller ca 33% att de gillar tanken på mer demokratiskt inflytande för folket. (Egen undersökning)

Varför har då Piratpartiet och www.aktivdemokrati.se inte samma siffror i opinionsundersökningarna?

Enligt min mening beror detta endast på 4%-spärren. Människor tvingar sig själva att rösta på ett parti som har mer än 4% i hopp om att öka chanserna att påverka alls. De vill att deras röst ska räknas och ges mandat.

Alltså beror skillnaden mellan vad folket egentligen vill och vad de röstar sannolikt på ett demokratiskt underskott.

Hur skulle vi kunna öka demokratin så att verkligen Piratpartiets medlemmar och folket genom http://www.aktivdemokrati.se får det mandat som de verkligen förtjänar i riksdagen 2010?

Jo. en lösning heter givetvis valsamarbete. Jag beskriver valsamarbetet i denna artikel.

En annan lösning vore att folk kunde rangordna sina kandidater i en prioritetslista enligt Condorcetmetoden, så om inte förstahandsvalet kommer in så kanske andrahandsvlaet eller tredjehandsvalet kommer in på väljarens mandat, MEN det skulle innebära att etablerade gamla politiker kan tänka nytt. Tragikomisk fetchans!

I princip alla partier som sitter i riksdagen motverkar demokrati. De småpartier som inte vill valsammarbeta likaså. Det finns mig veterligen endast ett verkligt demokratiskt parti och det heter www.aktivdemokrati.se

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om saker som är värda att ges en knuff upp i bloggportalerna

Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till 33% av folket vill ha www.aktivdemokrati.se i riksdagen

 1. Jag skriver:

  Efter http://aktivdemokrati.wordpress.com/2009/10/30/bort-med-pedofilerna-ur-piratpartiet-innan-valet/ tror jag inte att PP vill ha så mycket med dig eller enmansshowen ”Aktivdemokrati” att göra…..

  • mrperfect72 skriver:

   Vad en enskild person, kanske pedofil, skriver anonymt i dessa kommentarer faester jag ingen vikt vid. Kanske de flesta i PP inser att jag har raett och att jag vill vael aeven mot pedofilerna, eftersom sjukdomen pedofili i sig inte aer brottsligt, men kan anvaendas emot partiets straevanden.

   Ni som aer medlemmar maaste laegga foerslag till kongressen om ni vill rensa upp och vara vaksamma vilka valberedningar som vaeljs och vilka som vaeljs in i styrelsen!

   Nu kan ni agera. Sedan blir det foer sent. Daa kommer ni laemna oeppet maal till SD, Reinfeldt och Sahlin. Rick Falkvinge aer helt enkelt inte kompetent som ledare foer er, anser jag. Vaelj en ny talang! Tiden aer mogen.

 2. Magnus Kindblom skriver:

  Samarbete stavas med 1 m.

 3. Magnusgus@AD skriver:

  Surt sa räven…

 4. Ping: Nalin Pekgul saknar trovärdighet « Aktivdemokrati's blogg

 5. Ping: Det ligger en hund begraven i demokratin « Aktivdemokrati's blogg

 6. Ping: Guillo – Politiskt undanpetad till kolumnerna « Aktivdemokrati's blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s