Politikeradel mot bloggare? – Observans!

Politikeradel mot bloggare? … Nej, jag tror faktiskt inte det, men kanske vill de använda lagen (mot vissa bloggare) i egna syften. Vem vet?

Till politiker i riksdagen:

– Var uppmärksamma nu! Lyd inte partipiskan blint nu!

”Så länge folket inte bryr sig om att utöva sin frihet, kommer de som vill tyrannisera göra det; för tyranner är aktiva och flitiga, och kommer hänge sig i guds namn eller under namnet av vilka andra gudar som helst, religiösa eller icke-religiösa, för att sätta handfängsel på sovande människor.” / Voltaire

Vad sittande politiker i riksdagen (som vi valt) kan göra är att se till att lagen röstas igenom om ENDAST om den är detaljerad nog. Den ska tydligt rikta sig mot nätets avarter och INTE mot bloggare. Politiker: Lita inte blint  på arbetsgruppernas luddiga formuleringar! Lyssna på kritikers argument!

En tredje förändring som arbetsgruppen vill genomföra är att i grundlagen stärka enskilda personers möjlighet att driva skadeståndstalan mot statens myndigeter om dessa ”genom slarv eller missbruk kränker människors integritet.

Jag betvivlar dock att det blir någon verklig effekt av grundlagsskyddsförslaget. Verklig effekt får endast lagar som kommer in i brottsbalken. Men givetvis vore det mycket komiskt att se politiker i KU försvara skapandet av FRA-lagar och Socialdemokraternas Boströmsamhälle som jag anser strider mot ovanstående formulering. Mindre komiskt att inte kunna gäcka politikeran med fyndig satir.

Bästa demokratin kommer genom det direkdemokratiska partiet:  www.aktivdemokrati.se

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om saker som är värda att ges en knuff upp i bloggportalerna!

Moderaternas kränkningsersättning Badlands Hyena
Stärkt integritetsskydd? Ulf Hedlund (Alla Talar Svenska)
Slutmobbat på nätet Alliansupproret

/ Homo Obstinatus ObservansBalans!

Pingat på Intressant.se

mrperfect72

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s