Kommentarer till Anders Borg

Enligt SVD :

Exportlandet Sveriges enda möjlighet att påverka sin ekonomiska omvärld går genom Europa. Därför måste EU-samarbetet få en mycket hög nationell prioritet och Sverige gå med i eurosamarbetet. Det är några av finansminister Anders Borgs slutsatser efter ett halvår som ordförande i EU:s finansministerråd.

Kanske inte konstigt att killen rent grupp-psykologiskt påverkats till denna tro.

Sverige är till 50 procent av bruttonationalprodukten beroende av export och import. Ett land som är så totalt beroende av världshandeln kan inte stå utanför de världsekonomiska diskussionerna.

Beroendet har ju skapats medvetet, men har det gynnat folket?

…ett svenskt deltagande i eurosamarbetet är helt avgörande för Sveriges möjligheter att upprätthålla en stark ställning i EU…

En stark ställning i ett svagt EU? Vi betalar ju mer än vi får tillbaka! dessutom verkar pengarna som kommer tillbaka försvinna i bidrag som knappast kan gynna Sveriges exportindustri. Bidrag till slott och herrgårdar. Sverige och Norden skulle vara starkare med ett nordiskt samarbete utan denna korruptipon, tror jag.

Vid det informella finansministermötet i Göteborg enades man om principerna för hur medlemsländerna skulle dra tillbaka de stora efterfrågestimulanserna och styra finanspolitiken tillbaka mot uthålliga offentliga finanser (exit-strategin). –Det är viktigt att vi nu är överens om hur vi ska minska budgetunderskotten i enlighet med stabilitetspakten och att det ska inledas 2011. Det är också viktigt att alla länder ska behandlas lika och att det finns uttalade årtal när målen ska vara nådda.

Jag tror Anders Borg är en aning lurad och naiv. Hoppas jag har fel … igen.

Denna så kallade Europeiska systemrisknämnd ska spana efter och varna för nya bubblor som kan hota det finansiella systemet.

En positiv tanke … verkligen.

Denna nya infrastruktur innebär att Europa står klart bättre rustat än före krisen för att möta de nya finanskriser som vi nog tyvärr måste räkna med.

Ja, i allafall resten av EU …. samt Sverige inkluderat om vi skaffar Euron.

Vi har också fått igång arbetet med krishantering och börjat ta i den svåra frågan om bördefördelning, om en gränsöverskridande bank måste räddas med skattemedel, säger Anders Borg.

Det kommer skattebetalarna att gilla Anders! Sverige ska rädda EU med pengar från skola vård och omsorg … men det kanske inte har någon betydelse? Kanske man kan placera sina pengar på kontinenten nu som politiker?

Skattebeslut i EU måste tas med enhällighet, vilket innebär att varje land har vetorätt.

Det kallas för ”polsk riksdag”.

Så anser Anders Borg att det ska vara, men han har under hösten fått erfara hur svårt det därför är att komma till beslut i skattefrågorna.

Grattis! Du är ett geni, Anders!

Enhällighet, som vi nu har på skatteområdet, öppnar för väldigt mycket utpressning. Det skapar ett väl starkt minoritetsskydd, säger han.

Icke-demokrati, kallar jag det. Att minoriteten bestämmer är faktiskt fullständigt odemokratiskt.

… se till att vi inte bygger upp nya obalanser som leder till en ny finanskris, säger Anders Borg.

Får jag rekommendera en spärrvakt från tunnelbanan?

www.aktivdemokrati.se blir nog vettigare….

Pingat på Intressant.se

MrPerfect72

Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s