Ej direktdemokrati i Piratpartiet

Ett enfrågeparti som vägrar valsamarbeta för att undvika 4%-spärren , som vägrar låta medlemmarna bestäma politiken på andra områden än fildelning leder givetvis till låtsasdemokrati och icke-folkstyre.

Speciellt i tider av arbetslöshet, åtstramning och ekonomisk kris vill folket ha riktiga alternativ som har ett helhetsperspektiv eller åtminstone ger folket mer politisk makt ex. genom ökade inslag av direktdemokrati eller representanter som åtminstone har en åsikt och vill något i andra frågor än fildelning.

Demokrati, vilket egentligen endast är direktdemokrati blandat med representativitet på folkets egna villkor som i www.aktivdemokrati.se är vad Piratpartiet behöver för att verkligen komma närmare folket i andra frågor.

Det vore bra för både fildelningen och demokratin.

SVD – Lågt väljarstöd för Piratpartiet

Pingat på Intressant.se

MrPerfect72

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ej direktdemokrati i Piratpartiet

 1. gussen skriver:

  Ta och läs in er på PP:s politik så att vi slipper så pinsamt okunniga inlägg som detta.
  http://www.piratpartiet.se/

 2. Tor M skriver:

  Om PP hade åsikter om allt skulle man förlora mycket av sin förhandlingsposition i informationspolitiksfrågor. Visst skulle partiet kunna offra denna och bli ett direktdemokrati-parti, men varför skulle man vilja det när det redan finns ett sådant alternativ. Bättre då att ge väljarna större valmöjlighet.

  • MrPerfect72 skriver:

   Jag kaenner till PPs taktik. Jag tror inte att den fungerar och att den rentutav aer skapad av agenter fraan moderaterna och folkpartiet i hopp om att soendra miljoepartiet och vaenstern och det som PP foeretraeder. Den medvetet valda pedofilstaempeln antyder detta.

   Det skulle dessutom foerklara varfoer partiet inte vill valsamarbeta och hellre hamnar utanfoer riksdagen.

   Tor M skrev: ”Visst skulle partiet kunna offra denna och bli ett direktdemokrati-parti, men varför skulle man vilja det när det redan finns ett sådant alternativ.”

   PP behoever inte offra sin identitet foer att valsamarbeta. De representanter som kommer in i riksdagen genom ett valsammarbete kan ha exakt samma taktik.

   Tor M skrev: ”Bättre då att ge väljarna större valmöjlighet.”

   Hur menar du? Valet att splittra oppositionen i valet med fler smaapartier vars roester inte paaverkar p.g.a. 4%-spaerren?

   Om 4%-spaerren inte fanns vore alternativet vettigt, men inte som det ser ut nu. Tycker ni verkligen det?

 3. Urban Sundström skriver:

  Hej !

  Tydligen har artikelförfattaren inte förstått Piratpartiets idé. Det är helt OK att inte förstå, men någon slags ödmjukhet kanske vore på sin plats. Jag har inte förstått Aktivdemokrati och dess syfte, och jag blir inte direkt mer intresserad efter att ha läst detta.

  Läs på och respektera andra politiska åsikter så blir nog fler intresserade av att sätta sig in i Aktivdemokratis synpunkter också.

  • MrPerfect72 skriver:

   Urban Sundström skrev: ”Tydligen har artikelförfattaren inte förstått Piratpartiets idé.”

   -Jo. Jag har foerstaatt den. Kortfattat: En fraaga, i princip, en mycket viktig fraaga, och foerhandla med vem som helst som vill genomfoera den enligt PPs vilja.

   Urban Sundström skrev: ”Det är helt OK att inte förstå, men någon slags ödmjukhet kanske vore på sin plats.

   -Ja. Det aer OK att inte foerstaa. Hur menar du? Vara ”mjuk” infoer ”oedet” att PP ska hamna utanfoer riksdagen igen?
   Sorry. Det taenker jag inte var oedmjuk infoer.

   Urban Sundström skrev: ”Jag har inte förstått Aktivdemokrati och dess syfte, och jag blir inte direkt mer intresserad efter att ha läst detta.”

   – Varfoer blir du inte intresserad? samarbete som goer att PP kommer in i riksdagen vore vael intressant? Eller jobbar du foer Moderater och Bodstroem?

   Urban Sundström skrev: ”Läs på och respektera andra politiska åsikter så blir nog fler intresserade av att sätta sig in i Aktivdemokratis synpunkter också.”

   – Jag laeser och lyssnar till vad du skriver, men jag vill faktiskt inte i tysnad respektera slutsatser och aasikter som jag tycker aer fel och bara haalla kaeften. Jag vill faktiskt att PPs internt valda representanter ska komma in i riksdagen och verkligen kunna foera sin tilltaenkta politik.

   Valsamarbete vore paa sin plats aeven om PP’s taktik i oevrigt aer helt acceptabel. Men att foervaenta sig ett stort vaeljarstoed med den taktiken aer hybris, speciellt i den ekonomiska krisen, anser jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s