Riktiga politiska flyktingar från Iran

Det är människor som Reza från Iran som jag kallar verkliga flyktingar och som vi ska ta hand om. De som kämpar för demokrati och mänskliga rättigheter. Politiska flyktingar. Flyktingar som försöker förändra sitt land demokratiskt.

Hotet mot Reza:

Du går över den röda linjen. Du demonstrerar, du smutskastar ayatollah Khamenei. Om du inte slutar kommer det att gå väldigt, väldigt illa för dig. Ni ska veta att vi är med er hela tiden

Situationen:

Hot och påtryckningar mot exiliranier och våld mot deras släktingar i Iran har blivit vanligt det senaste halvåret. Även många gräsrotsaktivister är utsatta.

Visserligen kan människor som Reza jagas i Sverige av regimen men människor med kontroversiella åsikter jagas överallt på alla möjliga vis. Men ni ska veta att flåsande i telefonlurar, medvetna provokationer, ibland mycket dolda, mot människor som sprider sitt budskap lagligt i köpcenter och utnyttjande av okunnig eller korrumperad polis för att utföra dessa brott mot demokratin även kan förekomma i Sverige.

Jag fick själv kontakta en jurist för att vakta min rätt att propagera fritt i Växjö’s köpcenter.

Det är viktigt att vi alla engagerar oss aktivt för att vakta de rättigheter vi har och står upp för de som gör en insats. Om vi alla har modet att stå rakryggade mot korruptionen och förväntar oss hederligt beteende av köpcenter, tjänstemän och politiker och röstar på de vi kan känna tillit till kommer snart demokrati, verklig demokrati, av folket och för folket, och mänskliga rättigheter inte bara vara en dröm utan en underbar verklighet.

/MrPerfect72 medlem av www.aktivdemokrati.se – Det direktdemokratiska partiet i Sverige

PS.

Tydligen kan man inte arrestera brottslingar heller…

SVD – Jytte Guteland, förbundsordförande i SSU tog i mellandagarna initiativ till ett protestbrev till Irans ambassadör i Stockholm.

Kanske man skulle placera de skamsna diplomaterna i pressen?

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Riktiga politiska flyktingar från Iran

 1. Henrik skriver:

  Sant.
  Det ar manniskor som dessa som bor beredas fristad i Sverige.
  Med dagens vansinngia integrationspolitik ar det sannolikt fler annhangare av den tidigare regimen i Irak vi bjuder fristad an hart provade iranska regimkritiker.

  • Magnusgus@AD skriver:

   OK, så hur skulle du vilja förändra flyktingbegreppet för att motverka att ickeflyktingar, med ”fel” åsikter inte får komma hit?

 2. Magnusgus@AD skriver:

  OK, hur ska tolkningen förändras mer konkret?

  • mrperfect72 skriver:

   Snabbt formulerat:
   Om man aer hotad till livet eller till faengelse foer personliga aasikter, nationalitet, spraak, kultur, religionsuppfattning eller s.k. ”ras”. Personerna maaste dock vilja, kunna och glaedjas att leva och integreras i den gaellande kulturen. Jag tycker inte vi ska ha olika lagar foer olika religioner, som i ex. Malaysia eller Israel, eller folk som foerespraakar repressiva lagar i Sverige. Det ska ske en integration och inte en polarisering mellan olika grupper. Vi ska inte ha hit folk som aer rasister och ex. tror att de aer guds utvalda folk eller ex. foerespraakar att deras barn ska gifta sig inom religionen och annat trams. Det strider annars mot demokratin och folkets fria vilja och fria taenkande, som jag ser det. Vi har nog med egna repressiva lagar, ex. FRA-lagen och behoever verkligen inte ta tillbaka Sverige till medletiden.
   Man ska gilla att Sverige aer ett oeppet samhaelle, en demokrati (och en direktdemokrati i framtiden) annars kan man faktiskt pallra sig ivaeg naagon annanstans och aatnjuta sin fascism.
   Ut med den skiten ur Sverige och ta hit de riktiga flyktingarna!

 3. erik skriver:

  Den var bra Mr Perfekt!
  Men jag ser ett problem med de sk flyktingar som uppger sig vara utsatta för hot och/ eller repression i hemlandet eller här, av sina landsmän.
  I den övervägande andelen ”hot” som uttalas, blir överhuvud taget aldrig verkställda, utan har enbart som syfte, att på ett perverst sätt förmedla och skrämma vederbörande till rättelse och underkastelse av den andres vilja och kontroll.
  Jag är helt övertygad om att de flesta som söker politisk asyl, uppger hotbilder som legitima skäl att få stanna här, oavsett om det är sant eller ej. Det finns enorma svårigheter att kontrollera sådana uppgifter i praktiken.
  Jag anser inte att hot om liv och lem egentligen är någon skälig asylgrund såtillvida.
  Även i Sverige uttalas ”mord hot” bland svenskar i tusental per år, av en mångfald skäl, utan att någonsin verkställas, oftast av fyllhundar som blir osams om något; eller om kvinns och pengar eller av annat bagatellartat skäl i vanlig affektion.
  Inte begär någon ”mordhotad” svensk asyl i annat land på grund av det. Det är ju fullkomligt absurt. Man får helt enkelt polisanmäla sådant själv.
  Man kan självfallet inte ge alla som söker asyl med sådana skäl, varken tillfälliga eller permanenta uppehållstillstånd enligt min mening. Världen är ju full av desperados och lycksökare som ljuger (bättre än en häst travar) för att få som de önskar.

 4. MrPerfect72 skriver:

  Du har helt raett. Sjaelvfallet maaste folk producera bevis paa politisk aktivitet foer mer demokrati eller att de blivit faengslade eller torterade. Att de saeger naagot betyder ju bara att det maaste undersoekas och verifieras saa man vet att de talar sanning och inte bara aer vanliga fegisar som soeker ekonomisk vinning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s