Facebook och Google uppfunnet av storebror?

Vad var anledningen att skapa Facebook och Google? Gratis e-post, gratis lagring, ingen flashig reklam? Kan det verkligen vara att tjäna pengar? Ja. Kanske att tjäna pengar men det kan nog vara att ha kontroll över oss medborgare dessutom, dvs. politik, inte enbart över vem som känner vem av oss eller vad vi kommunicerar om, men också att kunna kontrollera kommunikationen direkt utan att vi känner till det.

I facebooked your mom

I am saying nothing dude.

Men det har nog ingen verklig effekt. Jag tror att de flesta av oss känner till det och på Facebook och Google kommunicerar vi inte särskilt mycket av vikt. Det gäller nog både e-post och all annan digital kommunikation som ex. mobiltelefoni. Det är därför bra att människor, i stort sett, kan vara trygga i ex. sin sexualitet idag. Det finns i stort sett inget man kan skrämma oss med. Medborgarna är mer sexuellt fria, modigare och mer accepterande än man tror.

Big boys don't pull their pants down in public

Really? - Why not?

Ingen bryr sig om Mona Sahlin skulle ha sexuella riter med de andra i Bilderberggruppen eller ta mutor. Alla idag verkar tycka att detta är hennes privatsak. Ingen bryr sig om Mona Sahlin skulle ha borgerliga ideer som ex. arbetstidsförlängning för att skapa mer arbetslöshet heller, allra minst medlemmarna i socialdemokraterna. Folk skiter faktiskt i det mesta idag och röstar lydigt på politikeradeln.

Partiledarna i etablerade partier med sedlar i fickorna, ful nazist-gris, pedofil-pirat med flicka, arg dam, buttrix-tuttar eller www.aktivdemokrati.se

Ditt val 2010

T.o.m. storebror verkar ganska avslappnad. Storebrorsamhället ligger relativt stilla likt en stor boaorm. När folk talar om en förändring i principerna för kontroll som ex. www.aktivdemokrati.se där folket tillsammans kontrollerar lagar och beslut gäspar boaormen storebror och inte heller Piratpartiet reagerar, utom om man tar upp pedofil-debatten. Folket bryr sig inte heller.

Kontroll genom att väcka rädsla fungerar, men inte mot modiga fria människor. Det finns inte många aktiva internetanvändare som är rädda för terrorismen. De ler åt historien om killen som hade sprängämnen i kalsongerna och de flesta har nog alldeles korrekt fundering om vem som egentligen ligger bakom det hela.

Medborgarna ser lugnt på med acceptans hur storebror investerar i nya kropps-scannrar och de bryr sig föga. Huvudsaken de har en bra internetupkoppling. Inte ens rektal undersökning avskräcker en sexuellt avancerad generation.

”-Bara blås på hårt! Jag har pessar och har inte homofobi”, blir sannolikt svaret med ett leende när det blir dags för anusinspektion!

Vig gammal kvinna i spagat mot lyktstolpe

Enda anledningen att det i framtiden skulle ske en förändring vore väl att folk fick det mycket sämre, ingen fri fildelning och inte ens havregrynsgröt och endast blaskig pilsner, ja då kanske boaormen ska se upp, men knappast nu.

Fattiga barn i vagn

Mot EU! Bidrag till slott och herrgårdar!

Vi kommer lydigt rösta in storebrors lakejer i valet 2010. Antingen blåa storebror-laget, eller det röda storebror-laget, eller storebrors nyligen komponerade pedofillag mot storebror. Alla blir nöjda glada eller knäckta och boaormen kan sova lugnt. Bara allt tuffar på enligt planen.

Ingen kommer bry sig om www.aktivdemokrati.se

Youtube – Facebook – CIA Profile Database

Youtube – Google’s Master Plan

Yttermera:

Och som gubben i lådan har nu stackars CIA-google blivit cyber attackerat med en svaghet i… CIA-Explorer gjord av CIA-Microsoft, kan man kanske tro? Och stackars lilla Telia Sonera har samma dilemma som Google tydligen…
Nu ska stackar lill-storebror Google bojkotta stygga storebror
Kina genom att lämna Kina

Det ligger nog en ny hund begraven i detta aspel eller samma hund som vanligt. Globaliseringen.

Edit Feb 11:
Ytterligare en kontrollstation: Google Buzz.

Mer intressant

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Facebook och Google uppfunnet av storebror?

  1. Ping: Kul journalistik om Facebook « Aktivdemokrati's blogg

  2. Ping: Jag har skiljt mig från Facebook « Aktivdemokrati's blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s