Bojkotta korrumperade Indien

Enligt Aftonbladet: Fritidsresor tvingades muta flygplatsen i Mumbai.

Visserligen visste jag att det fanns korruption och mutor och att Bofors och svenska slipsnissar varit inblandade, men att mutkolvarna ger sig i kast med resande turister var en verklig nyhet.

Det liknar en billig Bollywood film.

Fritidsresor borde givetvis inte gett dem pengar. Det ger fel signal. De borde endast tagit det lugnt och ringt Sveriges statsminister och Indiens president.

Nu har fritidsresor bevisat att man kan pressa turister och svenska bolag och lyckas med det. Korrumperade Indier ser nog mer pengar i sikte nu.

Angrip det korrumperade Indien med Mahatma Ghandi’s metoder. Bojkotta det korrumperade Indien tills det blir ett civiliserat land igen!

Gandhi om Icke-våld och civil olydnad:

Civil olydnad blir en helig plikt när staten har blivit laglös eller korrumperad. Och en medborgare som har utbyte med en sådan stat deltar i dess korruption och laglöshet … Alla medborgare är ansvariga för regeringens alla handlingar … Det finns bara ett suveränt botemedel, nämligen icke-våld icke-samarbete.

http://www.carolmoore.net/articles/gandhi-quotes.html

Och om fritidsresor envisas med att landa i Indien vid resa till Phuket i Thailand, bojkotta Fritidsresor!

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Bojkotta korrumperade Indien

 1. ”Ringa statsministern och Indiens president” 🙂

  Jag tror nog, utan att ha belägg fullt ut för saken, att den typen av agerande är mycket vanligt i en lång rad av länder jorden runt. Det handlar om att, både som privatperson och företag, betala rätt person en summa pengar för att komma vidare eller få en smidigare tillvaro. Lite dollar i bakfickan gör fortfarande rejäl nytta i många länder.Vad tror du att Indiens president och Fredrik Reinfeldt hade kunnat göra åt detta?

 2. MrPerfect72 skriver:

  Korruption aer fel i Indien och fel i Sverige. Det aer fundamentalt fel. Rika kommer undan lagen och fattiga hamnar i finkan. Graensen mellan Polisen och skurkarna blir vag. Jag vet att jag har maanga Indier med mig. De flesta gillar inte korruptionen. Boforsskandalen aer ett tydligt exempel att det inte enbart handlar om Indien och det finns dessutom mer om korruption i denna blogg.

 3. Jag påstod inte att det var bra med korruption, bara att det inte är isolerat till Indien och därmed uppstår ett stort dilemma i ditt resonemang. Vad trodde du förresten att Indiens president och Fredrik Reinfeldt hade kunnat göra åt detta?

  • mrperfect72 skriver:

   Ursaekta. Missade din fraaga.

   Jo, de skulle kunna haalla en tuff linje mot korruption foer hederlighet.

   Fredrik Reinfeldt skulle kunna uppmana Piloten och passagerarna att ta sig an uppgiften att inte ge sig foer Indiens baesta.

   Indiens president skulle kunna dra i traadar och avsaetta de kriminella som djaevlas med vanligt folk paa detta vis.

   GANDHI ON NON-VIOLENT ACTION AND CIVIL DISOBEDIENCE
   Civil disobedience becomes a sacred duty when the state has become lawless or corrupt. And a citizen who barters with such a state shares in its corruption and lawlessness…Every citizen is responsible for every act of his government…There is only one sovereign remedy, namely, non-violent non-cooperation.

   http://www.carolmoore.net/articles/gandhi-quotes.html

   Upp med kameran filma, intervjua rapportera, MEN aldrig betala skurkar!

 4. Emma skriver:

  Jag tycker att du kan ta och sätta dig på flygplatsen i Indien i totalt 19 timmar varav dem, 8 instängd i ett plan, så får vi se om du har samma uppfattning sen, hurvida du tycker att fritidsresor skulle betalat eller ej!

 5. Henrik skriver:

  Ett problem är att det är vanligt folk som jävlas med vanligt folk, inte några yrkeskriminella gangsters. Ett annat problem är att politikerna i Indien oftast är 10 gånger så korrupta som tjänstemännen. Ett tredje att mutorna är så djupt rotade i kulturen att alldeles för många accepterar dem utan att knota. Vad gör man åt det? Att hålla en hård linje är bara tomma ord.

  Men jag håller med om att man – av princip – borde ha vägrat betala. Problemet med det hade varit att det hade gått ut över passagerarna – och i förlängningen över flygbolagets varumärke. Och då är det behändigare att hala fram sedlar under bordet. Sorgligt, men sant.

  • MrPerfect72 skriver:

   Det finns mer man kan goera, tror jag. Man skulle kunna skapa en internationell FN-trupp som arbetar med fritagning av gisslan i fall som detta och att de skyldiga arresteras och foers till en internationell domstol.

  • MrPerfect72 skriver:

   Vi faar vael se hur bra detta blir i laengden foer flygbolaget…och passagerarna…

   Mitt personliga tips aer att inte flyga med detta flygbolag till Indien tills pengarn kommit tillbaka med en officiell ursaekt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s