SD-anhang fuskar med mobiltelefon – Fick 46%

Inget konstigt alls och vem bryr sig om ohederliga marknadsbolag och snorvalpar som SMS:ar goja med sina mobiltelefon. Ett helt vanligt ungdoms-trams.

En opinionsmätning är en opinionsmätning och den speglar sällan verklig opinion.

MEN val kan korrumperas i de länder vi betraktar som demokratiska. Riktiga val kräver säkra rutiner mot fusk (även via Internet) givetvis. Det gäller inte bara Sveriges val, men även ett direktdemokratiskt val enligt www.aktivdemokrati.se‘s modell.

Dagens SMS-hyss har ingen verklig betydelse, anser jag. Vi ska se upp med viktigare saker som ex. finanskrisen och bankmaffian, samt bilderberggruppen.

DN – Sverigedemokrater misstänks ha kapat opinionsmätning

SVD – SD i majoritet – mätning stoppad

Bloggare om detta:
Jinges Web och Fotoblogg

Personligen har jag varit med om exakt samma sak ett antal gånger, senast i höstas då jag hade en liten intern partisympatiundersökning här på bloggen. Andelen som svarade att de sympatiserade med Sverigedemokraterna var överraskande hög, så hög att jag gick in i bloggens statistikprogram för att se hur det såg ut. Då visade det sig att närmare 20 procent av sidans läsare under de senaste timmarna kom från en rasistisk och nazianstucken BBS som är en samlingsplats för SD-anhängare.

Ankersjö

Vi är några bloggare som har fått erfara Sverigedemokraternas kreativa nätverksamhet i form av flitigt kommenterande under anonyma psudonymer. Ofta inleds de med ”jag röstade på X-partiet 2006. Nu kommer jag att rösta på Sverigedemokraterna…”

Röda Malmö

Vad som är värre är att de etablerade partierna låtit SD kapa en hel del vanliga människors berättigade missnöje med samhällets utveckling. Genom att driva fram hög arbetslöshet, försämrad välfärd och ökande klassklyftor har kapitalismens försvarare skapat grogrund för SD:s sjuka syndabockspropaganda.

Carina & Stefan

Nu hoppas vi att de agerar likadant om socialdemokraterna skulle få över 40 procent i någon undersökning, för ingen kan väl tro att detta skulle vara någon trovärdig siffra med tanke på hur deras partiledare agerar i TV debatterna, det kan få vilken gråsosse som helst att rösta blått.

– Men, nu var det ju inte sossarna som fuskade…

Peter Andersson
– Hade inte mycket att komma med idag. SPAM-varning?

intressant.se och bloggportalen.aftonbladet.se

Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till SD-anhang fuskar med mobiltelefon – Fick 46%

 1. Sonny skriver:

  Vad är SD-anhang? Är det SD? eller de som sympatiserar med SD? eller är det folk som är kritiska till invandringspolitiken? Hur ser motsvarande anhang ut hos socialdemokrater eller moderater?

  Hur har man fuskat? Hur vet man att SD organiserat detta?
  Är drygt 300 röster fusk? Då var det väldigt få som röstade på de andra partierna. Säger inte det mera om de andra partiernas sympatisörer än om SD?
  Allting är inte så enkelt som man gärna vill tro för att bevara sin bild de onda och de goda.

 2. mrperfect72 skriver:

  Med SD-anhang syftar jag paa de anhaengare som stod foer hysset givetvis. Inga andra. Jag aer sjaelv kritisk till invandringspolitiken.

  Jo. Det finns nog diverse snorvalpar och anhang hos andra partier ocksaa.

  Jo. Fusk kan ju diskuteras, men tanken av marknadsbolaget var nog att tjaena pengar och jag aer saeker paa att ungdomarnas pengar var vaelkomna i deras fickor. Hoppas de hittar paa naagot bra och viktigt med pengarna.

 3. James skriver:

  En lite kontrollfråga: På vilket sätt fuskade de? En enkät läggs upp där alla får svara och SD-organisationen nappar genom att snabbt uppmana sina medlemmar att rösta. Exakt vad är då problemet? Skall vi straffa SD för att de bevisligen är bättre på att mobilisera sina medlemmar eller är det någon sorts sympatiaktion som efterfrågas? I normala fall hyllas partier som har gräsrotskoppling och snabbt kan aktivera sina medlemmar, tydligen gäller det alla utom SD. Oavsett vad folk (och jag själv) tycker om SD så är detta en långt bit ifrån ”fusk”.

  • mrperfect72 skriver:

   Jo, helt raett. -Vi vet ju inte om det var fusk eftersom saadana her undersoekningar fullstaendigt meningsloesa egentligen.

   Man skulle vael mer kunna kalla det foer ”idioternas julafton” i detta fall, men fusk aer kortare i rubriken. Lika saa ”SD” i staellet foer ”Sverigedemokraterna”.

 4. Openeyes skriver:

  Nu var det ju inte fusk,alltså ännu en lögn.
  Sedan alla anklagelser om att det är någon som sitter och skriver under olika signaturer, för att sedan kalla SD för martyrer, men funkar inte argument, så finns ju alltid smutskastning.

  • mrperfect72 skriver:

   Ingen vet hur mycket fusk som foerekom. Det kan ju helt enkelt vara saa att man maaste vara tillraeckligt mycket av en idiot foer att betala ett SMS till en meningsloes undersoekning och att naestan enbart idioter har svarat. Aa andra sidan fick ju Hitler 43% av roesterna i valet 1933, saa kanske det blir saa att SD faar 46% i Sverige i valet 2010. 😉

 5. Hmmm skriver:

  Hur gick det tekniskt till? Ett nummer en röst? Betalkort?
  Sedan får man väl hoppas att även Sossar försökte påverka på sina forum, det är ju lite det som forumen är till för.

 6. unclebobswe skriver:

  Det har hävdats på en del vänsterbloggar och av TV4 att det förekommit otillbörlig röstning genom att Sd fått ”oproportionerligt många röster” Belägg för att sådant ”fusk” förekommit finns givetvis inte.

  Fulmedia och vänstern har gjort bort sig helt enkelt. Det är klart att det är pinsamt för vänstern när man skyller på ”fusk” för att Sd är bäst på att mobilisera sina sympatisörer på nätet. Ta dig själv en titt på realisternas bloggar och debattsajter som dominerar på nätet:

  http://politisktinkorrekt.info/

  http://frianyheter.wordpress.com/

  http://varjager.wordpress.com/

  http://www.status.st/

  http://affes.wordpress.com/

  http://svenskmedia.blogspot.com/

  http://www.bgf.nu/

  http://brigaden.wordpress.com/

  http://everykindapeople.blogspot.com/

  http://janmilld.wordpress.com/

  http://sdlandskrona.blogspot.com/
  Exilen, Flashback m.fl

  samt ett femtiotal till.

  Vi realister dominerar debatten på internet i dagstidningarnas kommentarsfält ser du oss, trots att fulmedia sysslar med åsiktsförtryck. Vi är väl de mest aktiva och initierade när det gäller politik och kritiskt tänkande.
  Det är inte vänstern.

  Men vi ägnar inte oss åt en massa kvasiintellektuellt analyserande av das Kapital , MARXISM och andra kommunistpornografier.
  Vänstern är ju sååå tråkig att man somnar.
  Det var kanske därför vänstern inte lyckades få folk att rösta?
  Kanske därför Sd vinner alltfler sympatisörer?

  UncleBob

  • mrperfect72 skriver:

   Ja, Uncle Bob, du har helt raett. Vi faar vael jaga ut socialistslynglarna ur landet, spola sloeddret fraan graesmattorna, helt enkelt…. Hoppsan, tappade visst min lilla monockel…. hrm, host host, ja. Hitler lyckades ju bra med det liksom saa varfoer skulle inte SD kunna lyckas med samma sak? Hm?? Har man sagt vad jag heter foerresten?
   / Von Daengrot (om jag faar be.)

 7. Magnusgus@AD skriver:

  OK, så det är inte ett oproportioneligt stort stöd även om SD bara skulle få 10% av dessa 40% om det var val idag?
  Gräsrotsaktivism, jojo, fast bara när man har blodvittring verkar det.
  Att sedan vänsteraktivister är duktiga på att göra samma sak fast med plakat i hand, det gör ju inte saken så värst annorlunda.
  Den som skriker högst har knappast rätt.
  Min slutsats är att den som tror att dessa undersökningar har någon som helst betydelse och att man ens ska ägna resultaten en tanke, borde göra något annat än att fundera på politik.
  Titta på sporten, melodifestivalen eller diskutera vädret kanske.

  • mrperfect72 skriver:

   Jo. Jag vill bara saega att anledningen att jag goer undersoekningar ibland aer att ge laesaren en liten tankestaellare och att denne faar vara lite interaktiv.

 8. Emma skriver:

  hur kan ni vara så säkra på vem som har röstat, när det endast var 600 personer som röstade överhuvudtaget och av dessa 250 på SD – som jag har läst mig till. Denna s k undersökning saknar signifikans totalt. Man kan ju tycka vad man vill om SD, men nog kommer de att få fler än 250 röster i valet till Riksdagen. Om man blåser upp en sådan struntsak borde man lägga alla fakta på bordet. Vem hade de andra röstat på och varför ifrågasätter man inte det? Själv har jag aldrig hört talas om denna undersökning förrän nu – men å andra sidan återkommer dessa ju dagligen i någon form någonstans, det är väl inget att bli upprörd över

 9. unclebobswe skriver:

  Trist att det var så tunt med argumenten för konspirationsteoretikerna. VAR ÄR ERA HANDFASTA BEVIS?

  Visst är det inte en rättvis bild av verkligheten som framkom i mätningen. Djungeltrumman fiungerade för Sd och inte för de andra partierna. So what? Surt sa räven om rönnbären.
  Men det är inte Sd´s fel. Sd-sympatisörerna är fler än du tror och väldigt framgångsrika i sitt debatterande och sin aktivism på nätet.

  Man kan som Magnusgus@AD hävda att vänsteraktivisterna är fler på gator och torg när det skall ”reclaimas” gator, Andra exempel på ”oproportioneligt stort stöd” är Prajdparaden, antidemokratiska äggkastningar och mötesstörningar.

  Vilka grupperingar är det frågan om då, tror du? Oftast maskerade för att dölja sina ungdomliga anleten begår de RIKTIGA brott.
  Oftast ren vandalism begången av huliganer helt utan politisk insikt.

  Att snacka om ”fusk” av Sd innebär ju bara patetiska konspirationsteorier, utan belägg och att fler väljare får upp ögonen för Sd.

  Tack för hjälpen förresten. Du är en prima valarbetare för Sd!

 10. mrperfect72 skriver:

  SD aer och foerblir ett galet hoegerparti i storebrors tjaenst.

  Taktiken, som medlemmarna inte faar se, givetvis, aer inte att stoppa invandringen alls, ej heller att gaa ur EU. SD existerar pga. invandringen och den daaliga integrationen.

  Taktiken aer att placera alla som aer emot invandringspolitiken i samma fack som SD och i samma fack som EU-skeptikerna och sedan avfaerda dem som dumma rasister.

  OM SD blir stort kommer storebrors SD-elit sammarbeta med Alliansen och kohandla bort EU-fraagan saa att globaliseringshysterin kan fortsaetta. Om inte gaar de samma vaeg som Anna Lindh och Olof Palme.

  …tror jag.

  Ut ur EU i kombination med sex timmars arbetsdag eller 4 dagars arbetsvecka skulle saenka arbetsloesheten och daermed naturligt oeka integrationen. Vi skulle slippa se Achmed och polarna haenga syssloloesa paa stan och vi skulle slippa ungdomskriminaliteten.

  Fler som arbetar skulle ha mer tid till sina gamla foeraeldrar och fler skulle kunna dela arbetsboerdan. Fler skulle faa ordentligt betalt vid oevertid.

 11. unclebobswe skriver:

  Det var värst vad du hade brått att byta ämne ”Herr Imperfekt”.
  Vad är det förresten som låter?
  En stackars debattflyktings gråt för att han är bortgjord?.
  Dina argument om ”röstfusk” smulades sönder och kvar blev bara en blöt fläck. Skall mamma komma och byta på dig innan vi fortsätter?

  Att det spontant uppmanades till och tipsades om den här ”webenkäten” eller vad den nu skall kallas för stämmer utmärkt.
  Jag följde diskussionen på nätet och du kan själv gå in och titta hur väloljat maskineriet fungerar,
  http://www.ungsvensk.se/

  Nu till din mardröm: Ett bevis på att sossarna ”fuskat” på samma sätt genom att uppmana sina anhängare att rösta på nätet.
  Nu är det inte några busungar från SSU som ligger bakom det är självaste Ibrahim Baylan som är i farten:

  Fan vad du är ägd, kompis!

  reductio ad Hitlerum?
  Det där exemplet på Goodwins lag avslöjar dig som en simpel klåpare och en simpel amatör inom argumentationskonsten.
  Det behöver du googla på:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Nazistargumentet.

  Det är ett kännetecken på att du insett att dina argument inte håller.
  Ditt dravel om ”storebror” etc är ju rentav lite lustigt. Hehe

  • mrperfect72 skriver:

   🙂 Gillar dina retoriska kast, men de aer inte speciellt effektiva, snarare lustiga. Lite som Bambi paa hal is.

   Men, Ja, du har faktiskt raett, ”röstfusk”, i detta fall, vore ju som att kalla lille Pelle med fingrarna i syltburken foer vaepnad raanare. En klar oeverdrift, men en utmaerkt rubrik.

   Jag ville bara poaengtera att ett galet parti kan ta sig in i riksdagen paa ett demoratiskt vis och att det kan faa enormt stoed av en inkompetent befolkning, speciellt om sittande politiker visar sig inkompetenta… Dejavu…. http://en.wikipedia.org/wiki/German_election,_1933 Om det sedan ledde till naagot bra foer tyskland faar du sjaelv avgoera med facit i hand.

   Jag aer skyldig. Jag jaemfoerde SD med Nazisterna indirekt. det raakar faktiskt vara saa att jag kaenner folk med kontakter i SD och jag vet vad detta paerti staar foer och vad som saegs och tycks och sjungs i detta parti.
   Men OK. Kasta mig i golvet!

   Hmm? Do you think it is funny? Hmm?

   Om du inte tror att ”storebror”, bankmaffia och bilderbergruppen aer ett faktum ska du ta och undersoeka saken naermare, anser jag. 😉 Det kommer vara uplysande foer dig. Teorier om att Hitler promotades foer att rasera Tyskland aer intressanta att ta del av.

   MVH
   MrPerfect72

 12. nuvetvi skriver:

  Hitler igen. Dålifa förlorare.
  30 % för soc.dem.
  Jo,jo, man har lyckats med kräftgång.
  Men Hitler, hahahahaha….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s