Socialisten som vill ha Alliansen vid styret, samt opinionsundersökning om folkomröstning om EU och Fred

SVD – ledarsidan – Lars Ohlys leende blir mer och mer begripligt

Nu verkar det som om eliterna i Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna återigen enats om en politik som ska ersätta Alliansen efter valet. Det mest intressanta i detta sammanhang är Vänsterpartiets föreslagna utförsäljning av hjärtefrågorna.

Gudmunsson skriver:

”Vi vill ha sex, vi vill ha sex, vi vill ha sex – timmars arbetsdag!” Så har vänsterpartister skanderat sedan, ja,
åttatimmarsdagen infördes. Men partistyrelsen har bytt den gamla slagdängan till en mer realistisk formulering: ”Färre arbetade timmar innebär att vi alla blir fattigare.” … Lars Ohly förutspår att det blir en av
kongressens stridsfrågor, och förklarar prioriteringen med att arbetstidsförkortning inte är en ”het fråga” i dagens
läge.

”Fattigare”? Sex timmars arbetsdag och höga skatter är givetvis enbart realistiskt om vi lämnar EU och upprättar svenska tullar mot utlandet som skyddar företagen. Eftersom folket sannolikt inte kommer få en folkomröstning om detta blir följden att Vänsterpartiet väljer att underkasta sig Socialdemokraterna. Fegt. Nu kommer de tvingas föra borgerlig politik tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet i finanskrisens spår. Det kommer i så fall göra att Vänsterpartiet förlorar väljare.

Gudmunsson skriver:

För en rörelse som haft som hederssak i över ett sekel att bekämpa ”militarismen” borde ett slopat krav på reträtt från Afghanistan vara ett nederlag.

Slopat krav på fred i Afghanistan är helt enkelt idioti. Detta om något kunde Vänsterpartiet haft som en helig ko för att åtminstone få lite respekt av sina väljare. Detta, om något, skulle dessutom vara en anledning för alla andra partiers väljare att för första gången i sitt liv rösta på Vänsterpartiet.

Gudmunsson skriver:

Ohly har sett att Vänsterpartiet får oproportionerligt stort inflytande i koalitionen. Socialdemokraterna står i
beroendeställning, och låter i realiteten V diktera utrikes- och skattepolitiken. Då är det värt att tona ner retoriken, och bara le. På riktigt.

Jag kan INTE hålla med Gudmunsson om att Vänsterpartiet får
oproportionerligt stort inflytande i koalitionen med denna
beskrivning, tvärtom är det ett uselt förslag som jag personligen tror är skapat genom mutor bakom lyckta dörrar. Om Bilderberggruppen varit inblandad vet jag ej men jag tycker det verkar logiskt med detta resultat.

Nu tänkte jag visserligen inte rösta på Vänsterpartiet i valet 2010, men hade http://www.aktivdemokrati.se inte funnits hade det ändå varit omöjligt med detta korkade förslag. Hela det politiska spektrat har nu vandrat alldeles vilse rakt in i bomb-maffians korridorer. Korridorer där inte ens de flesta Alliansväljare kan befinna sig utan att känna spykänslor.

En vettigare och mer långsiktig position för Vänsterpartiet vore att Vänsterpartiet tvingade Socialdemokraterna och Miljöpartiet till folkomröstning om EU-medlemskapet samt krävde tillbakadragandet av invasionssoldaterna fran Afghanistan eller åtminstone en
folkomröstning även om detta spektakel. De skulle samtidigt kunna hänvisa Socialdemokraterna och Miljöpartiet högerut om de vill föra högerpolitik. På lång sikt skulle detta ge fler väljare för en riktig och varaktig vänsterpolitik, tror jag.

Med det nuvarande EU-medlemskapet vill denne undertecknade
demokratiske socialist att detta odemokratiska race mot bottnen ska styras av Alliansen och eventuellt de två andra borgerliga bihangen. För att positivt verka för fler folkomröstningar och fred röstar jag helt enkelt på det direktdemokratiska http://www.aktivdemokrati.se. För som jag ser det är det alltid bättre att rösta på någt man vill ha och inte få det än att rösta på något man inte vill ha och få det.

(Dessa opinionsundersökningar ska inte ses som sanna, äkta,
vetenskapliga eller representativa för Sverige och absolut inte som partiets beslutade ståndpunkt eftersom det endast är bloggens läsare som ev. röstar i dem. I en verklig omröstning via det
direktdemokratiska omröstningsystemet i http://www.aktivdemokrati.se skulle alla medlemmar kunna ge sin röst direktdemokratiskt i frågorna eller delegera sitt mandat till valfri representant inom partiet. Dessutom fattas ju riktiga demokratiska beslut med ex. ”Ja” eller ”Nej” eller med prioritetsomröstning eller genom fastställande av medianvärde. Alla med rösträtt till Sveriges riksdag har rätt att bli medlemmar i http://www.aktivdemokrati.se.)

Homo obstinatus observans. Balans.
MrPerfect72
Medlem av www.aktivdemokrati.se PS. Jag har hittat min favoritpolitiker till valet 2010, samt anledningen att jag bojkottar Jinge, Norah4you, samt alla bloggare under s-info. Pingat hos bloggportalen.aftonbladet.se och Intressant.se

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s