Feminiskt Initiativ driver med oss

Det duger tydligen inte med direktdemokrati och samarbete till feministerna? Nu ska de tydligen enbart utse en enda sak att driva genom en öppen webbenkät.

Hoppas de tänker om i framtiden och valsamverkar. Gudrun Schyman verkar sikta under 4%-spärren igen! Riktig demokrati och valsamverkan vore intressantare.

MVH
MrPerfect72
Medlem av www.aktivdemokrati.se

PS. Jag har hittat min favoritpolitiker till valet 2010, samt anledningen att jag bojkottar Jinge, Norah4you, samt alla bloggare under s-info. Pingat hos bloggportalen.aftonbladet.se och Intressant.se

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Feminiskt Initiativ driver med oss

 1. Magnusgus@AD skriver:

  Kommenterat på deras blogg:

  Haha, bra försök att kapa åt er en nätdemokrati-aura!
  Men bra att ni börjar inse behovet av verklig demokrati och uppenbarligen sneglar på vad som håller på att hända i Sverige!
  Gör om, gör rätt, inför riktig nätdemokrati där alla har samma möjligheter att göra sin röst hörd, lägga motioner och rösta på ALLA frågor.

  Ville ni verkligen bjuda in väljarna så hade ni svarat på Aktivdemokratis inbjudan om valsamarbete för länge sedan. Men då kan det ju kanske utvecklas i en riktning som er partielit inte tänkt sig förstås…

  Denna halvmesyr drar bara ett löjets skimmer över Fi.

  ”Din kommentar inväntar granskning.”

  -Jo, jag skulle bli förvånad om den ej censureras…

 2. mrperfect72 skriver:

  Hmm… Gudrun svarade ju och tackade nej. Hon var tydligen villig att valsamarbeta med Piratpartiet men hon var inte drivande. Hon har inte den raetta knycken laengre, verkar det.

  • Magnusgus@AD skriver:

   Jag har också ett svagt minne av detta, hittar inte mailet.
   Har du det?

   • MrPerfect72 skriver:

    I ett mail via Josef staar det:

    From: ”Gudrun Schyman”
    To: Josef Boberg
    Subject: SV: DET ÄR NU ENBART TRE VECKOR.. .
    Date: 3 feb 2010 12:33

    Hej,
    Jagh ar ingen möjlighet att hålla på med detta nu och så länge som Piratpartiet inte är intresserade är det nog bara att konstatera att det inte blir någon ”samling”
    Hälsningar

    Gudrun Schyman

   • Magnusgus@AD skriver:

    Skrev ett genmäle och citerade detta samt ett annat mail från Gudrun, refuserades…
    Josefs genmäle har likaså refuserats.
    Då vet vi.

   • mrperfect72 skriver:

    Feministiskt Initiativ verkar ha en styrelse med strutsbeteende som inte vill samarbeta och inte vill komma in i valet via valsamarbete.

    Undrar vad deras medlemmar tycker om det?

   • Josef Boberg skriver:

    Nja… – min kommentar som jag gjorde den 25 mars finns fortfarande kvar för granskning när jag nyss kollade – och den lyder som följer:

    Apropå Magnus kommentar ovan – så finns det ju Något (video ca 11 min) i Allt… – och Samverkan Är Win-Win för Alla ❗

    Motverkan ger vinnare och förlorare = Alla blir förlorare över tid sett, tyvärr tyvärr… 😥

    Men visst – Veronica Svärd – är det så att många yngre idag använder språket som ”pang på” – vilket ju kan uppfattas som tufft att ta. Men i grund och botten så tror jag ändå att dom egentligen bara vill komma fram till att ”alla papper” skall vara på bordet ifrån början = ”inga lik i garderoben” – som i ett senare skede i en dialog ”kommer och spökar”.

    För mig som tidig 40-talist har det tagit några år att se det så. Men nu vet jag – utifrån gjorda erfarenheter i bl a bloggvärden – att det resonemanget håller – i de allt överskuggande flesta fallen i vart fall.

    Din kommentar inväntar granskning.” – slut citat.

    Undrar hur lååång tid det kommer att ta för dom att granska färdigt månntro ❓

   • Mikael Nilsson skriver:

    Piratpartiets styrelse har fattat ett principbeslut som säger tvärnej till valtaktiskt samarbete i valet 2010.

    http://vbulletin.piratpartiet.se/showthread.php?t=21337

    Så, ja, det finns beslut på det.

    /Mikael, partistyrelsens sekreterare, PP.

   • Magnusgus@AD skriver:

    Hej, Mikael
    Det var tråkigt att konstatera att PP redan blivit ett helt vanligt parti med stängda dörrar där de verkliga besluten fattas. 😦
    Jag får väl citera siste man på diskussionen som följde på ert styrelsemöte, och önska det sjunkande piratskeppet all välgång…R.I.P.:

    Jag tycker att styrelsen har agerat väldigt dåligt den senaste tiden. Ni har agerat på ett sätt som är så illa att ni direkt borde lämna styrelsen, och det säger jag trots att jag egentligen gillar personerna som sitter i styrelsen och även känner en av dem.

    Frågan om identitetshandlingar är komplicerad och styrelsen borde inte ha tagit något beslut i den frågan. Det finns enligt mig inte tillräckligt stöd i principprogrammet. Dessutom har frågan inte diskuterats tillräckligt med medlemmarna (i alla fall så som jag ser det) och verkar vara ett bestälningsjobb direkt från Falkvinge (länk, vilket absolut inte är acceptabelt. Frågan borde ha diskuterats ordentligt på nästa årsmöte!

    Sedan har vi frågan om nätneutralitet. Styrelsen har inte hänvisat till någon punkt i principprogrammet som skulle stödja styrelsens beslut kring nätneutralitet utan detta gjordes istället av styrelsemedlemmen Mikael Nilsson. Han hänvisade till rubriken ”Patent och privata monopol”:

    Citat:
    Förutom genom patenträtten försöker stora företag skaffa sig monopolsituationer även på andra sätt. Genom att hemlighålla datalagringsformat och på andra sätt försvåra eller omöjliggöra interoperabilitet skapar de en inlåsningseffekt, som begränsar konkurrenternas möjligheter och motverkar en fri och rättvist fungerande marknad. Detta leder till högre priser och lägre innovationstakt.
    I det stycket ser i alla fall jag ingenting som skulle ha med nätneutralitet att göra. Jag själv är positivt inställd till nätneutralitet men man måste definiera den på ett betydligt bättre sätt än styrelsen gjort. Återigen en fråga man borde ha väntat med till årsmötet.

    Sista punkten: kvotering. Detta är en väldigt svår fråga, men jag förespråkar direktdemokrati. Vi medlemmar ska själva få välja riksdagskandidater helt fritt utan styrelsens inblandning. Om vi sedan uteslutande väljer män, seriemördare, racister eller f.d. kristdemokrater är helt och hållet vårat val, det är trots allt vi som ”äger” partiet. Frågan blir ännu mer komplicerad om man ska försvara kvotering med hjälp av jämställdhetsparagrafen. I så fall kan vi ju vrida det hela till att vi måste kvotera inom alla områden: det måste vara jämt fördelat mellan svenskar och utlänningar, handikappade och icke handikappade, överviktiga och icke överviktiga, astmatiker och icke astmatiker… Det hela skulle kunna pågå i all oändlighet om man använder jämställdhetsparagrafen. Jämställdhetsparagrafen är snarare ett stöd för oss som är emot kvotering – det är ju en form av diskriminering eftersom man väljer att prioritera vissa framför andra trots medlemmarnas beslut.

    Citat:
    Det är ett misstag att tro att vi har tagit det beslutet lättvindigt och i förbifarten. Det har diskuterats i flera månader, framförallt här, här och här. Det finns en del vidarelänkar från dessa också.
    Styrelsen har tagit in många synpunkter under en lång period innan beslutet fattades. Jag är fullt medveten om att alla inte är överens i frågan, men alla har fått möjlighet att komma till tals. Jag ser gärna efter möjligheter att förbättra kommunikationen och inhämtningen av synpunkter framöver, och om du har konkreta förslag på hur vi ska göra det tar jag tacksamt emot dem.
    Jag vill tillägga att jag motsätter mig beskrivningen att vi prioriterar kön före kompetens. För mig är detta ett sätt att lyfta fram kompetens som vi annars lätt skulle missat.
    Att du behöver hänvisa till din privata blogg ser jag som ett misslyckande för hela styrelsen. Du verkar ha lyssnat på andras åsikter, men har övriga styrelsen det? Varför har inte styrelsen en egen blogg där man adresserar medlemmarna lite mer ledigt istället för att den genomsnittlige medlemmen ska tvingas läsa igenom torra protokoll för att veta vad som pågår? (Jag är fullt medveten om att du även länkat till en forumtråd men enbart forumet räcker inte för att adressera medlemmarna)

    Till sist: Styrelsen har misslyckats med mycket, men också gjort bra saker. Jag förstår dessutom att det inte är helt lätt att vara med i styrelsen och ta rätt beslut alltid. Gör om, gör rätt, förändras. Det är nyckeln till framgång.

    __________________________________________________ ___________

    Läs gärna min blogg, http://piratpartisten.wordpress.com

   • Josef Boberg skriver:

    Mikael Nilsson – är en VALSAMVERKAN 2010 verkligen bara en styrelsefråga i PP ❓

    VALSAMVERKAN eller ej – det är ju grundläggande LivsViktigt för PP´s väljare – så som Opinionsmätningarna ser ut idag.

    I så fall har Piratpartiet en ”medlemsdemokrati” – som i någon för väljarna synbar utsträckning ej alls är annorlunda – än vad de befintliga BlockeringsPolitikPartierna står för – som jag ser det.

    Och jag som så innerligt hade hoppats på någonting helt annat avseende PP… 😥

 3. Magnusgus@AD skriver:

  Tja, det är ju inte så lätt att få veta när man inte erbjuder den öppna debatt som tom en del etablerade partier ofta numera gör…
  Någon som vet hur man når medlemmarna utan censurerande filter…?

 4. Josef Boberg skriver:

  Piratpartiets styrelsebeslut om icke valsamverkan – 3/10-09 – av Rickard Falkvinge, Anna Troberg, Rickard Olsson, Sofia Dahlgren, Mikael Nilsson, Björn Odlund, Christian Engström.

  ”6. Valtaktiskt samarbete
  Ken Swedenborg har inkommit med en motion om ”valteknisk samverkan mellan Sveriges mindre demokratiska partier”, och har bett styrelsen att ändra kallelsen till medlemsmötet i oktober så att motionen tas upp.

  Styrelsen beslutar
  * att Piratpartiet inte ska ingå något valtekniskt samarbete (i form av gemensamma valsedlar eller liknande) på vare sig riks-, landstings- eller kommunnivå i de allmänna valen år 2010.
  * att Ken Swedenborgs motion inte tas upp på medlemsmötet i oktober.”
  – slut citat.

  Det här beslutet togs ju STRAX efter den sagolika framgången i EU-valet – och måhända var PP´s styrelse då en aning fartblinda.

  Opinionsmätningarna NU ger övriga partier – där ju PP ingår – BARA 2,8 %. Så just nu ser det ju ut som att det så framtidslovande Piratpartiet EJ BLIR ett riksdagsparti, tyvärr tyvärr… 😥

  Synd… 😥 – verkligen synd – för med att annat valsamverkansbeslut i PP – så hade ju årets riksdagsval kunnat bli något väldigt FramTidsLovande = det hade troligast blivit MINST uppåt 10 % av HELT NYA partieledamöter i Riksdagen – av det enkla skälet att VÄLDIGT många är urless på de befintliga PartiKraterna – och med alla rätt tycker jag.

  Men det är ju bara ”att NU gilla läget” och hoppas på valet 2014 istället. För att PP NU skulle ändra sig – är nog ej realistiskt att hoppas på, tror jag…

  PS. Lite märkligt faktiskt – att PP som säger sig stå för en nydaning av påverkande medlemsdemokrati – att styrelsen i det partiet själva tog icke valsamverkansbeslutet – utan att fråga medlemmarna först – i en så för partiets framtid FUNDAMENTALT VIKTIG fråga.

 5. Josef Boberg skriver:

  Samverkan Är Win-Win för Alla ❗ Motverkan ger vinnare och förlorare = Slutgiltigt (video 3 tim 35 min) blir Alla förlorare över tid sett, tyvärr tyvärr… 😥

 6. Magnusgus@AD skriver:

  Min sista kommentar hos Veronica Svärd har inväntar fortfarande granskning så jag publicerar den väl här då…hoppas några feminister vill kommentera den?:

  Magnusgus@AD // 25 mars 2010 vid 09:28 | Svara

  Jag ber så förfärligt mkt om ursäkt för min raljerande ton, Veronica.
  Men saken är den att vi flera ggr, (första gången inför valet 2006) försökt kontakta er utan ens en endaste liten kommentar som svar.
  Så man kanske förstå en viss trötthet.
  Till sist lyckades Josef Boberg i vårt parti komma fram till Gudrun:

  ———- Forwarded message ———-
  From: ”Gudrun Schyman”
  To: josef
  Subject: SV: SV: Kontakta Gudrun Schyman
  Date: 8 sep 2009 20:06

  Det pågår en diskussion om valsemverkan i någon form men de partier som
  skulle kunna vara aktuella har inte beslutat ännu hur de ser på det. För
  F!:S räkning har vi sagt att vi är villiga att underska saken men inget
  händer förrän Piratpartiet och Junilistan sagt något. Personligen är jag
  skeptisk.
  Hälsningar

  Gudrun Schyman
  Klockaregården
  272 94 Simrishamn
  tel 0414-21022
  mobil 070-3439592
  http://www.schyman.se

  —–Ursprungligt meddelande—–
  Från: Josef Boberg
  Skickat: den 8 september 2009 18:43
  Till: Gudrun Schyman
  Ämne: Re: SV: Kontakta Gudrun Schyman

  Va kul – Gudrun Schyman,

  Det var här

  jag läste det (via en Wikipedia-länkning
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Feministiskt_Initiativ) – men den artikeln
  var ju ifrån år 2007-02-20. Som det kan bli när man ej ser upp !

  Hur som med det – så min fråga om idén med valsamverkan för småpartier
  kvarstår –

  = ser Du något vettigt i den idén allmänt sett ?

  Med bästa hälsning
  Josef Boberg

  ——————————————————–

  Min reaktion var ett svar på ovanstående när jag ser att ni verkar förstå problemen, men inte vill erkänna att ni kan ha fel partiuppbyggnad från grunden.
  Istället försöker ni skapa ett ”AD-light”, i hopp om att folk ska gilla er ändå, trots att ni håller på att bli marginaliserade av folk som är verkligt intresserade av demokrati och inte gillar elit inom politiken.

  Din kommentar inväntar granskning.

 7. Josef Boberg skriver:

  Dags att boka in utländska valobservatörer? – Gudrun Schyman – ”Det svenska valsystemet garanterar inte fria och rättvisa val. Frågan handlar om mänskliga rättigheter. Allas vår rätt att fritt och utan styrning få rösta på det parti som vi själva vill. Är det kanske dags att boka in internationella valobservatörer redan nu?

  Så allvarligt tycker i alla fall professor Jörgen Elklit och filosofie doktor Birgitta Widstrand att det är. De har granskat det svenska valsystemet och menar på fullt allvar att det inte lever upp till internationell standard. I en artikel i tidningen Politiken (februari 2010) riktar de främst in sig på problemen med tryckning och distribution av valsedlar. …”

 8. Josef Boberg skriver:


  ”Jo… – Thomas Tvivlaren
  – jag har också hört det ryktet om val i höst. Men faen vet om det är sant – eller om det bara är ett spel för gallerierna.

  Det pågående eländiga PartiKrativanstyret har väl INGENTING med sant FolkStyre att göra – eller ?

  Ifall låten NU hamnar på svesktoppen som nr 1 – och får en bra placering i Eurovisionsslagertävlingen – så tror jag att PP har chans på att komma in i Riksdagen (= bli en del av = en ”klippa” i PartiKratieländet ?)

  Opinionsmätningarna visar just nu ca 2,8 % för övriga partier – där ju bl a PP ingår. Sd ligger under 4 % – men Sd har ju sitt på det torra i alla fall – för dom har ju staligt partistöd + mååånga privata personer m fl som petar in avsevärda slantar i Sd – ifall jag nu ej har fått något helt om baktassen.

  Ifall t ex Feministiskt initiativ och ”Pratpartiet” hade valsamverkat – så hade det nog sett annorlunda ut i opinionsmätningarna. Det nuvarande förhållandet gynnar ju uppenbarligen de etablerade riksdagspartierna och SD, tyvärr tyvärr… 😥

  Personligen tycker jag att det är MYCKET uppseendeväckande att beslutet i PP om icke valsamverkan togs av ENBART styrelsen. Hur är det ställt med medlemsdemokratin i PP – när en sådan LivsViktig fråga för PP ej underställs någon form av medlemsomröstning ?

  Ifall det trots allt ändå skulle kunna bli en valsamverkan i årets val – på lite bredare front än bara PP och FI – så är jag in i märgen övertygad om att den samlingen skulle kunna få uppåt 10 % av väljarrösterna. Detta därför att jag ”vet” att väljarna är urless på den befintliga BlockPolitiken = BlockeringsPolitiken = Socialism-Demokrati-Diktatur-Vanstyret.

  Den valfläsks”politiken” kan beskrivas som: ”Löften, smutskastning och valfläsk är producerade enbart för att trygga makt inför nästa fyraårsperiod. … Krig, miljöförstöring och allmän misshushållning med skattebetalarnas pengar, är följden av ett systemfel, den representativa demokratins dominans, vilken kommit att användas för att konservera partielitens makt i första hand.” Detta är mycket långt ifrån de ideal som en gång grundlade demokratin i antikens Grekland.

  Samverkan Är Win-Win för Alla ! Blir det valsamverkan i höstens Riksdagsval månntro ?” – slut citat härifrån.

 9. Magnusgus@AD skriver:

  Spel eller inte, det svenska systemet med tryckta valsedlar är både omodernt, och rent maktkonserverande.
  Det gynnar endast de som har mkt stora resurser att trycka upp och distribuera hundratals miljoner valsedlar i brevlådor och vid vallokaler.
  Det rent perversa är ju att just dessa etablerade partier som lök på laxen inte ens behöver betala för vare sig tryckning eller distribution till landets alla vallokaler!
  Nej det ska vi skattebetalare tydligen glatt göra i demokratins namn!
  Samtidigt som de nya partier som verkligen hade behövt hjälp att kunna exponeras på rättvisa grunder inte får mer än marginell hjälp med tryckning (och ingen hjälp alls med distribution) så länge resultatet i senaste valet var under 1.5%.
  Så bekvämt man kan ordna det för sig!
  4%-spärren känns alltså inte nog för de etablerade partierna i Sverige 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s