Rikiga jobb genom socialism eller EU-medlemskapet?

Wow. Aftonbladet skriver om jobben. Kreativitet i politiken? Inte enbart samma gamla skit? Eller har jag bara kort minne?

Somalierna i USA visar vägen till jobb i USA. De har gjort det genom att ge varann broderlig kraft, verkar det. Lite nationell Somalisk socialism, bara. – Heil Somalia liksom! Inte genom integration, men jag tror kanske att de sannolikt kan antas vara mer integrerade per automatik om man tittar efter noggrannt. Inget konstigt alls som jag ser det. Att jobba och delta i samhället ger automatisk integration. Vore intressant med en mer djuplodande undersökning. Hur fungerar USAs integration egentligen? Jag som trodde att USA hade en fattig underklass?

Nej. Jag tror mer på ökad integration genom att vi delar broderligt på jobben genom arbetstidsförkortning och/eller friår.

Bemanningsföretagen kan försämra löne villkor och annat verkar det. Inte konstigt alls. Bemanningsföretagen har alltid utgjort företagens sätt att pressa facken, skapa dubbla chefer och norpa till sig representation, genom att lura i unga duktiga medarbetare att de ska lyda blint och ha låg lön.

Som ung i bemanningsföretag, var noga med lönen! Byt bemanningsföretag ofta och höj lönen! Var beredd att tacka nej och ha överskott i kassan! Luras inte av socialt trams. Se till att ha ditt sociala en aning separat från jobbet! Det tjänar du på i längden, anser jag. Undvik Facebook!

Jag tackar helst nej till bemanningsföretagen om jag kan. Vore bättre med låg arbetslöshet och uppluckrad anställningstrygghet och att enskilda företag kan välja att profilera sig som trygga i stället.

Intressant att fler tror att M är bäst på att skapa jobb när deras politik lett till mer arbetslöshet, men kan det vara så enkelt att folk tycker synd om moderaterna mitt i finanskrisen, eller inser att i EU med konkurrens mot bottnen fungerar inget annat än extrem skattesänkarpolitik.

Socialdemokraterna är ju kända för att skapa fullkomligt meningslös sysselättning. Kanske det inte direkt lockar heller, eller bryr sig inte folk alls om jobbet verkar vettigt eller ej?

Blocken och partierna har olika metoder att skapa jobb. En balanserad kombination kan nog leda fram till en bra långsiktig lösning, tror jag. Problemet som båda blocken har heter korruption, EU och globaliseringen, anser jag.

Vi måste börja skydda de Svenska företagen lite bättre och vi kan inte ha politiker som är korrumperade och/eller korkade vid spakarna. Detta ska tidningarna fokusera på, anser jag. Så rensa bland de korrupta politikerna i media! Belys dem ihärdigt! Det vore bra för demokratin.

Jag tror på mer direktdemokrati som en bra väg bort mot korruptionen vi har sett på sistone. Det ska gå snabbt att bli av med de korrupta politikerna och de ska inte heller ha feta arvoden efter att de blivit av med jobbet, anser jag. Ska vi som folk lida, så ska även politikerna lida i finanskrisen.

Bort med de korrupta avtalen och speciellt ”Nej till EU”!

Oppositionen vill göra rekordsatsning på infrastrukturen, vilket man kan se som vettigt, men personligen hade jag velat se mer satsning på hela järnvägsnätet med fler avgångar. Snabbtåg mellan storstäderna ser jag inte som speciellt vettigt eller visionärt. Det blir dyrt och samhällsvinsten med att flytta folk mellan storstäder i raketfart kan verkligen diskuteras, men om det kan få bort flyget det korta okynnesflyget kanske vi ska se det som vettigt i alla fall. Huvudsaken är att vi inte belånar Sverige mer utan finansierar detta genom en balanserad budget.

MVH

MrPerfect72
Medlem av www.aktivdemokrati.se

PS. Jag har hittat min favoritpolitiker till valet 2010, samt anledningen att jag bojkottar Jinge, Norah4you, samt alla bloggare under s-info. Pingat hos bloggportalen.aftonbladet.se och Intressant.se

MVH

MrPerfect72
Medlem av www.aktivdemokrati.se

PS. Jag har hittat min favoritpolitiker till valet 2010, samt anledningen att jag bojkottar Jinge, Norah4you, samt alla bloggare under s-info. Pingat hos bloggportalen.aftonbladet.se och Intressant.se

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Rikiga jobb genom socialism eller EU-medlemskapet?

  1. Ping: Rikiga Jobb Genom Socialism Eller Eu-Medlemskapet? Aktiv …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s