Centerpartiet tar in barn i kampen om makten

CUF:s Elias Giertz, 14, sågar Socialdemokraternas nya jobbkampanj

I februari 2006, då den socialdemokratiska regeringen satt kvar, var 381 000 ungdomar sysselsatta. I februari 2010 gjorde man samma mätning och 439 000 ungdomar visar sig nu vara sysselsatta. Det är en ökning på närmare 60 000 ungdomar som hamnat i arbete. Ett fantastiskt jobb, menar vi i alliansen.

Han ser slug ut och jag anar att statistiken ovan har skapats i syfte att unvika den obehagliga arbetslöshets-siffran samt att ungdomarna tvingats till lägre löner eller studielån för att undvika de låga socialbidragen. Att äldre medborgare dessutom samtidigt blivit av med jobben undviker han dessutom. Slugt. Kommer denna retorik att lura ungdomarna i valet? Tveksamt.

En solidarisk lönepolitik och 4 dagars arbetsvecka eller 6 timmars arbetsdag vore nog intressantare och det har inte Centerpartiet i sin agenda. Och det har ej heller Socialdemokraterna som han kritiserar.

Man huttrar och vrider sig, sådär som man gör när andra gör bort sig och man riktigt ser hur okunnigheten stiger hos dem.

Och visst skulle man kunna tro att det är okunnighet som skapar missförhållandena, men det tror inte jag. Nej, min lille vän, det handlar om korruption, bankmaffian och Bilderberggruppen.

Sanningen är att nyutexaminerade ungdomar har färska kunskaper och de ska ha rimliga löner. Ungdomar kan arbeta och ska inte daltas med. De ska dock ges en reell möjlighet att komma in och det gör man bäst genom att skapa en låg arbetslöshet.

Att ha en låg arbetslöshet är ett val precis som att ha en tullmur att skydda företagen med (eller inte) är ett val.

När man är 14 år kan man dock vara både bättre och intelligentare än Mona Sahlin och om man är det kommer man sannolikt se potentialen med Aktiv Demokrati’s direktdemokrati.

Att Socialdemokraternas och Alliansens politik för ”fler jobb” är ett skämt råder det nog ingen tvekan om nu. Som jag ser det ska vi givetvis ha färre arbetade timmar totalt och inte fler. Utvecklingen går ju framåt.

MVH

MrPerfect72
Direktdemokrat, socialist, feminist, pirat, fredsaktivist, invandringsskeptiker och givetvis medlem av www.aktivdemokrati.se

PS. Jag har hittat min favoritpolitiker till valet 2010, samt anledningen att jag bojkottar Jinge, Norah4you, samt alla bloggare under s-info. Pingat hos bloggportalen.aftonbladet.se och Intressant.

MVH

MrPerfect72
Direktdemokrat, socialist, feminist, pirat, fredsaktivist, invandringsskeptiker och givetvis medlem av www.aktivdemokrati.se

PS. Jag har hittat min favoritpolitiker till valet 2010, samt anledningen att jag bojkottar Jinge, Norah4you, samt alla bloggare under s-info. Pingat hos bloggportalen.aftonbladet.se och Intressant.

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Centerpartiet tar in barn i kampen om makten

  1. Kalle skriver:

    Man behöver nog inte ens ha uppnått 14 årsåldern för att vara både bättre och intelligentare än damen i fråga.
    T o m en 14-åring förstår att skilja på egna pengar och andras, att böter skall betalas mm mm.
    Inlägget var ganska oförskämt mot Svergies tonåringar.

  2. Ping: Jag utmanar Mona Sahlin på debatt | Elkers.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s