Se resultatet som visar 100% i en riktigt bra valkompass!

Valkompassen, som jag hittade via Fridholms blogg och minimaliteter, skulle vara riktigt korrekt om den skulle ge resultatet nedan…


…eftersom Aktiv Demokrati alltid representerar mitt intresse rakt in i riksdagen. Det direktdemokratiska valsamverkans-partiet Aktiv Demokrati kommer rent logiskt alltid att ha 100% i alla valkompasser som partiet deltar i.

MVH

MrPerfect72
Direktdemokrat, socialist, feminist, f.d. miljöpartist, pirat, politisk-flykting-invandrings-positivist och givetvis medlem av valsamarbetet www.aktivdemokrati.se

PS. Jag har hittat min favoritpolitiker till valet 2010, samt anledningen att jag av ren godhet bojkottar vissa bloggar

Pingat hos bloggportalen.aftonbladet.se och Intressant.se.

http://blogg.expressen.se/nefertite2/entry.jsp?messid=598917

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

35 kommentarer till Se resultatet som visar 100% i en riktigt bra valkompass!

 1. Mikael Nilsson skriver:

  Haha, det var ju kul, men tyvärr helt felaktigt. AD kommer ju inte att driva din åsikt om den inte får majoritetsstöd. På samma sätt kommer PPs linje att påverkas av vilket block man samarbetar med.

  Jag funderar på att lägga till AD till kompassen, eller iaf en testkompass – med neutral åsikt i alla frågor, samt en 26e fråga som handlar om direktdemokrati. Där skulle MP kunna ha svagt positiv åsikt (de har ju pratat om fler omröstningar i lokala frågor), och de flesta partier negativ åsikt, och AD helt för såklart. Har du koll på samtliga partiers åsikt i frågan?

  • Inte alls, Mikael, men en helt vanlig missuppfattning.

   Partiets representanter roestar i proportion till vad medlemmarna roestar.

   Det innebaer faktiskt 100% i valkompassen. 🙂

  • Aktivdemokrat skriver:

   Ja tack snälla, lägg till AD i valkompassen för att uppmärksamma partiet!

   Neutral (=balanserad) åsikt i alla frågor och 26:e fråga om man är för direktdemokrati. Är man helt för direktdemokrati så 100% AD i valkompassen!

   • mrperfect72 skriver:

    Nja… Man kan vara foer/emot alla saker och faa maxpoaeng i Aktiv Demokrati, utom just mer demokrati. Aer man emot att folket ska ges mer demokrati faar man ju O % automatiskt i valkompassen foer i Aktiv Demokrati.

    Aktiv Demokrati aer direktdemokrati och representativ demokrati balanserad paa folkets egen begaeren….eller inte om folket nu vill ha politikerstyret som det aer och aer noejda med det.

 2. Jonas Liljegren skriver:

  Jag tänkte eventuellt även tipsa om http://www.direktdemokraterna.se/ men tittar man på val.se så är Aktiv Demokrati det enda direktdemokratiska parti som beställt valsedlar och så att säga ”officiellt” ställer upp.

  Hur skulle du formulera frågan om ”Representativ direktdemokrati”?

  Det är ganska stor skillnad på ”klassisk” direktdemokrati (så som DemoEx) och Representativ Direktdemokrati.

  • MrPerfect72 skriver:

   Jonas. FYI http://www.aktivdemokrati.se aer en ideell foerening som styrs direktdemokratiskt av medlemmarna. Varfoer du marknadsfoer domaenen ”direktdemokraterna” vet jag ej, men foerklara gaerna. 🙂

   • aigan skriver:

    Ju mer intresse för direktdemokrati, desto bättre.
    Ju större intresse, desto fler initiativ i alla dess former komemr att dyka upp.

    Jag uppskattar att det finns en handfull svenska direktdemokratiska partier och säkert 10-20 svenska DD communities i form av webbplatser och forum av olika slag.

    Allt detta borde uppmuntras. Och när vi blir riktigt många kommer det också helt naturligt att uppstå mer av samarbete av olika slag, inklusive paraplyorganisationer. Och jag är övertygad om att vi kommer att kunna samla oss till riksdagsval när vi tillsammans börjar närma oss 4%-spärren.

   • mrperfect72 skriver:

    Ju fler direktdemokratiska valsamverkande initiativ som gaar samman nu desto baettre, foer daa framstaar vi tillsammans som stoerre.

    Enade framstaar vi som ett verkligt alternativ. Aktiv Demokrati AER denna valsamverkans-organisation, vare sig andra partiers karriaerister menar vad de predikar eller ej.

    Det finns endast ett riktigt anstaendigt parti till valet i riksdagen 2010. Aktiv Demokrati. Partiet som menar demokrati naer det saeger demokrati.

   • aigan skriver:

    Jag orkar inte med den attityden. Jag tror det ganska naturligt blir så att de flesta söker sig någon annan stans, till en grupp som är mer ödmjuk.

   • mrperfect72 skriver:

    Oedmjuk? Mjuk infoer oedet? Nej, det aer jag inte. Jag tror inte paa oedet. Det aer daerfoer jag vill paaverka vaart oede.

    Folk som vill roesta paa partier som inte kohandlar bort demokratin ska verkligen krypa ut ur sina partier nu och inte oedmjuka sig foer oeverheten i dem utan medverka till naagot bra nu naer vi skapar det och de organisationer som vill medverka ska goera det tydligt och positivt nu.

    Sluta oedmjuka er nu! Bli vakna individer! Var inte oedmjuka! Det aer ett kontrollord som anvaends foer att kontrollera andra maenniskor.

   • Josef Boberg skriver:

    Hmmm… – tuffe Martin – ”Oedmjuk? Mjuk infoer oedet?” – skulle nog ej skada Dig, tror jag… – i meningen känna lite av ÖMHET inför att det SuperIntelligenta LIVET SJÄLVT – som ju fixar ALLT i NaturRen till det BÄSTA MÖJLIGA – trots att dominerat intellektuella människor HELA tiden försöker allt dom kan med att ställa till oreda.

 3. Magnusgus@AD skriver:

  ”AD kommer ju inte att driva din åsikt om den inte får majoritetsstöd.”
  Nej, Mikael, det stämmer inte.
  AD tillämpar inte ”the winner takes it all”, utan röstfördelningen i våra voteringar förs vidare direkt till våra riksdagsledamöter, tex 32% för, och 68% mot en fråga.

  • mrperfect72 skriver:

   Ja, Magnus har raett och Mikael har fel, men det aer en ganska vanlig missuppfattning.

   [Tog dessutom bort ”Jonas” inlaegg som var helt malplacerat och off-topic]

   • Magnusgus@AD skriver:

    Du tar inte bort nånting!
    Jonas kommentar var inte malplacerad och heller inte OT, och den är nu återförd.

   • Josef Boberg skriver:

    Ibland har jag åt hållet svårt för – att förstå att MrPerfect är perfekt.

    Bra… – Magnus – att Du återförde Jonas kommentar – tycker en som hejar på ALLA Aktiva Folkstyrespersoner.

    Sådana finns det väl ej FÖR många av (video ca 2 min) – eller ❓

   • MrPerfect72 skriver:

    Om jag inte kan moderera kommentarerna i mina egna bloggposter saa att de foeljer aemnet och tar bort uppenbar trolling saa slutar jag helt enkelt skriva tills detta aer verklighet. Att Magnus sjaelvutnaemnt sig till Gud i mina bloggposter tycker jag aer en aning intressant faktiskt.

    Jag modererar MIN bloggpost igen och vill vi ha en annan ordning anser jag att detta ska tas beslut om genom valsystemet.

   • Magnusgus@AD skriver:

    Du får ta upp frågan om moderering i vårt forum, Mrperfect. Du kan inte enväldigt avgöra vad som är bajs.

   • Josef Boberg skriver:

    Jag förväntar mig att Jonas kommentar återställs – punkt.

   • Magnusgus@AD skriver:

    Kommentaren återställd, igen.
    Om Mr Perfect igen modererar bort eller förvanskar den så blockerar jag hans rättigheter.

 4. Mikael Nilsson skriver:

  Ok, jag erkänner att jag tolkade fel. Men det ger inte er rätt 🙂

  Säg att jag är motståndare till svenska Natotrupper.

  Tänk att jag röstar på Vänsterpartiet. Då får jag 15 personer (vid 4%) som jag vet driver en linje mot svenska Natoledda trupper.

  Om jag röstar på AD får jag 15 personer, varav en okänd andel kommer driva min linje. För att kunna jämföra v och ad måste jag ha en ungefärlig uppfattning om hur medlemmarna i ad tycker. Om 95% av medlemmarna är gamla moderater så kanske det bara blir en ledamot som driver min linje. Då vore det ju, ur detta perspektiv rent ut sagt puckat att rösta ad. Eller omvänt, med 95% f.d. vänsterpartister så blir det ungefär likvärdigt.

  Så – medan det är sant att din linje företräds så måste man ju ta hänsyn till att den drivs av färre, per fråga, än ett parti som i sin helhet driver din fråga.

  Därför får du mindre effekt av din röst i natofrågan med ad, och resultatet kan inte bli 100% på kompassen.

  Alltså: var finns opinionsundersökningarna bland ad-medlemmarna som gör att man kan vikta ad mot de andra partierna?

 5. Josef Boberg skriver:

  ”…På samma sätt kommer PPs linje att påverkas av vilket block man samarbetar med. …”

  Fy faen… – Mikael – vad grundligt besviken Du gör mig. Jag som så INNERLIGT hade hoppats på att PP stod upp för någonting HELT annat än BlockPolitik = BlockeringsPolitik.

  • Mikael Nilsson skriver:

   Men snälla, är du överraskad över att detta är PPs linje – det har ju stått klart sen 1 januari 2006?

   Och som dessutom röstats igenom av årsmötet. Se här. Givetvis försvarar jag partiets linje här, annars skulle jag söka mig till ett annat parti.

   • Josef Boberg skriver:

    Hmmm… – Mikael – det som behöver försvaras är nog ej gott nog, tror jag…

    Ett ”felbeslut” blir ju ej ett jota bättre – bara för att mååånga (ca 60 % i just detta fall) står bakom det – eller ?

  • mrperfect72 skriver:

   I framtiden, Josef, i framtiden. 🙂 Om piratpartiet inte kommer in maaste Piratpartiet byta taktik. Den mest lockande taktiken vore ju att valsamverka via Aktiv Demokrati direkt eller indirekt.

   Win-Win. De som vill ge allt tryck till Piratpartiet roestar paa Piratpartiets representanter och de som vill besluta sjaelva vilket haall politiken ska gaa i ALLA fraagor roestar paa ADs representanter. Samtidigt hjaelper vi varann in i riksdagen.

   Ett win-win taenk aer det som kommer i framtiden tror jag foer loose-loose som nu aer ju ganska korkat.

   Jag ser redan positiva saker som sker i Piratpartiet. De roestar oever internet redan. 😀 Bra som fan. Stjaerna i kanten till Piratpartiet. 🙂

   • Josef Boberg skriver:

    Win-WintänkAndet och agerAndet måste rimligen komma förr eller senare – BERGIS ❗

    Frågan är ju bara hur länge till – innan tillräckligt många av oss av vanligt folk är spyfärdigt urless på wåra PyramidMaktHavare och deras medlöpares (= flest i antal) nuvarande ”Vinnare & fölorare”-eländet = ALLA blir förlorare i slutändan.

 6. mrperfect72 skriver:

  Du har verkligen potential som kan erkaenna att du tolkade fel, Mikael, och faktum aer att de argument du ger nu aer bra vid en foersta anblick.

  Ok. Säg att du är motståndare till svenska Natotrupper.

  Ok. Tänk att du röstar på Vänsterpartiet. Då får du in 15 personer (vid 4%-spaerr) som du vet driver en linje mot svenska Natoledda trupper. Samtidigt faar du kanske en massa andra saker som du kanske inte vill ha, ex, oekad invandring och samarbete med Mona Sahlin och fortsatt EU-medlemskap.

  OK. Om du istaellet röstar på AD och samtidigt blir medlem får vi kanske in 15 personer varav ett proportionerligt antal kommer roesta enligt medlemmarnas vilja i alla fraagor. Du aer en av alla medlemmar med ett proportionerligt mandat, eller som i valet 2006, ca 9 medlemmar och ca 85 roester. Ditt mandat som vaeljare steg med faktorn 10.

  Nej. För att kunna jämföra V och AD måste du inte ha en ungefärlig uppfattning om hur medlemmarna i AD tycker eftersom alla sveriges medborgare kan bli medlemmar oavsett aasikter, men om du vill ha en hum om detta kan du alltid skapa en enkaet som denna:
  http://www.aktivdemokrati.se/Dokument/Valmanifest_summering.xls
  ur vaar FAQ fraaga nr 1. http://aktivdemokrati.se/AD-forum/viewtopic.php?f=56&t=169

  Ja, om nu 95% av medlemmarna skulle vara gamla moderater, så kanske det bara blir en ledamot som driver din linje. Helt riktigt.

  Men varfoer skulle folket som vill ha mer demokrati roesta paa aktiv demokrati om de sedan inte vill paaverka demokratin det minsta genom att logga in och delegeraeller roesta direkt? Och varfoer skulle speciellt medlemmar i moderaterna gaa ur sitt parti och bli medlemmar i just AD?

  Det enda puckade, om Aktiv Demokrati kom in i riksdagen, vore ju om de roestande inte loggade in och deltog eller delegerade sitt mandat paa ett bra saett.

  Sant. – Min linje om jag endast bryr mig om ett faatal saker företräds sannolikt av färre maenniskor genom AD, men den foeretraeds aa andra sidan i alla fraagor. Inga av mina fraagor kohandlas bort.

  Jag kan vara moderat som ogillar EU, jag kan vara vaensterpartist som ogillar invandring, jag kan vara miljoepartist som gillar socialism och solidaritet, kristen som gillar abort, muslim som gillar homoaektenskap, etc. etc.

  Den effekt som du beskriver beror av det mindre demokratiska roestsystem vi har i Sverige som leder till omotiverad hopbuntning av sakfraagor.

  Om alla medlemmar i alla partier och hela folket istaellet gaar med i Aktiv Demokrati får alla exakt raettvis effekt av sin röst i natofrågan och i alla andra fraagor, (och resultatet blir 100% enligt kompassen.)

  Om du antar att de olika aasikterna motsvarar en jaemn foerdelning av medborgarnas aasikter kommer du hamna paa 100%. Om det aer foerskjutet, kommer det givetvis ligga en viss sanning i ditt paastaaende.

  Beviset i min enkaet foer att det redan i tidigt skede uppstaatt initiell balans ligger i enkaetens skattenivaafoerslag och budgetfoerslag. Jag tror dessutom att den aer ganska raettvisande i oevriga fraagor ocksaa.

 7. Ping: Bra politiker, demokratisk hjälte-moderat och spex med valkompass | Dagens Glada Nyheter

 8. JörgenL skriver:

  Äsch, det enda vettiga är ju att rösta på ett parti som driver de frågor man själv tycker är viktiga OCH sedan gå med i Aktiv demokrati och få lite extra röster för den linjen….

  • aigan skriver:

   Förutsatt att man hittar något parti som huvudsakligen tycker som en själv. Men om det parti man hittar är för litet för att komma med i riksdagen finns det inget bättre alternativ.

   Dessutom så tycker jag demokratifrågan är så viktig eftersom det gör att frågor kan lyftas fram som annars inte kommer upp på dagordningen.

   Det ger så många bra fördelar med representativ direktdemokrati. Mycket mer än bara de specifika frågorna man själv är intresserad av.

   Exempelvis skulle det leda till att behandlingen av beslut spreds ut till de verkligt engagerade människorna, så att alla som är engagerade kan deltaga. Det skulle ge bättre beslut på alla områden.

  • Magnusgus@AD skriver:

   Men, Jörgen, även om du hittar ett parti som tycker ungefär som du själv så finns det ju hundratals exempel på att det partiet tycker inte blir den förda politiken.
   Det ska ju kompromissas när man bildar regering eller när man vill få in en annan hjärtefråga (som du kanske inte tycker är viktig).
   Dessa kompromisser sker dessutom oftast bakom lyckta dörrar då partistyrelsen fått fullt mandat att i princip göra som de vill.
   Eller så blir det stridigheter och folket som tyckte som du blir offer för vuxenmobbing och manövreras ut efter halva mandattiden och du kan inget göra förrän nästa valdag…
   Det ju allt detta du slipper om du avstår från att rösta in andra partier än medlemsstyrda sakfråge-partier som inte kan manipuleras.
   Dessutom får du ju ingen makt via AD om alla tänker som du…vi måste ju först komma in i riksdagen…

   • MrPerfect72 skriver:

    Jo. Detta tankefel aer vanligt.

    Folk tror inte att de kan roesta ”raett”, dvs Aktiv Demokrati och faa gehoer foer alla sina fraagor genom partiet, foer de anser att partiet aer foer litet….

    …saa den logiska fraagan aer ju hur partiet ska kunna bli stoerre?

    Svaret: Man maaste givetvis gaa med i och roesta paa ”raett parti” som vill valsamverka med andra partier hur litet det aen maa vara.

 9. Ping: Sverigedemokraterna får vågmästarroll? « Aktiv Demokrati's blogg

 10. Ping: Oljan stoppad, Valkompass, JR vaknar och glada hus | Dagens Glada Nyheter

 11. Ping: Kungen av begreppet valkompass = Aktiv Demokrati « Aktiv Demokrati's blogg

 12. Ping: Inget val? – NU->Valkompassen med flest registrerade partier « Aktiv Demokrati's blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s