En politiker som vill tala om fred och demokrati

Glada nyheter. Kriget tar slut och vi får fred enligt Jan Guillou, men menar han verkligen att det inte finns bra politiker att skriva om?

Eftersom president Barack Obama deklarerat att man ska ta hem de amerikanska trupperna med början i juni nästa år så har krigsanhängarna i Danmark gett upp. Danmark skall också ta hem sina trupper, med början i höst. Både Kanada och Holland har påbörjat avvecklingen av sitt afghanska krig och i Tyskland och Storbritannien pågår en intensiv debatt i frågan som kommer att sluta i liknande beslut. Skälet är enkelt. Om USA börjar avveckla det omöjliga kriget, som nämligen inte kan vinnas, så är kriget i praktiken förlorat.

… och bristen på demokrati i krigets Afghanistan kan kanske fixas snart i stället för att…

En stor del av den västerländska u-hjälpen, kanske merparten, går bara rakt in i korruptionsvirveln.

…MEN…

… det är … bara Vänsterpartiet som är emot vårt krig. Och det har partiet tydligen lovat miljöpartisterna och socialdemokraterna att inte bråka om i valrörelsen. Så att det alltså blir tyst i frågan.

Jag kan dock meddela Jan Guillou att jag hittat en politiker som uppfyller hans krav eftersom han inte själv kandiderar. -> MrPerfect72

Politikern alias, MrPerfect72, har lovar att uttala sig skarpt vackert och ljudligt om fred, demokrati och direktdemokrati om det finns journalister som vill ta upp det och om det finns tidningar som vill publicera det.

Vakna, Jan, och skriv om de positiva politiker som finns!

MVH

MrPerfect72
Balanserad direktdemokrat, balanserad socialist, balanserad kapitalist, balanserad feminist, för fred i Afghanistan, för ”Ut ur EU”, för Jan Guillo som president, f.d. miljöpartist, balanserad pirat, politisk-flykting-invandrings-positivist, mass-invandrings-negativist och givetvis medlem av valsamarbetet Aktiv Demokrati

PS. Jag har hittat min favoritpolitiker till valet 2010, samt anledningen att jag av ren godhet bojkottar vissa bloggar

PS2. Dessutom tycker jag att vi ska undvika publicitet av provocerande talanglösa stolpskott.

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till En politiker som vill tala om fred och demokrati

 1. major Kadawerhielm skriver:

  Talanglösa stolpskott måste väl avse Jan Guillou ?

  • Som jag brukar meddela tankesmedjan Limbo ibland. ”Jan Guillou? – En kommunist-slyngel helt enkelt och sannolikt KGB-spion!”

  • mrperfect72 skriver:

   Avser givetvis Vilks.

   • Magnusgus@AD skriver:

    Han är inte talanglös, och ev. talangbrist har inte med hans engagemang att göra eftersom även urusla konstnärer har rätt att göra sig hörda.

   • Javisst, men man kan ju helt klart undra varför Aftonbladet inte skriver glada nyheter om Aktiv Demokrati istället för att som nu medvetet hetsa och provocera en speciell folkgrupp? De väljer väl själva vad de vill skriva om? De har ju en ansvarig utgivare, eller?

    Egentligen borde folkgruppen fredligt demonstrera mot de journalister och utgivare och ägare som medvetet skapat detta hetsande fokus och egentligen inte alls nämna den talanglöse.

    Det vore taktiskt för folkgruppen att hetsen och provokationerna inte fungerar alls eftersom detta skulle ta udden av det argument som nu sprider sig som en sjukdom mot folkgruppen, trots att denna folkgrupp mördas hejvilt av västmakterna. Ska Kristendomen lastas för detta?

    Jag vill se: ”Muslimer och andra aktivister demonstrerar fredligt mot hetsen mot folkgrupper i Aftonbladet och demonstrerar fredligt mot folkmorden i Irak och Afghanistan”…exempelvis

   • Magnusgus@AD skriver:

    Helt enkelt för att aftonbladet har en annan agenda än den öppna och transparenta.

 2. Erik skriver:

  Varför ska USA nu plötsligt ta hem trupperna från Afganistan ? I så fall har man ju offrat massor av sina egna och miljarder dollar till ingen nytta. Och vilken propagandavinst för talibanerna ! Jag kan redan höra dem skryta och hota.
  Nej, satsa mycket mer soldater och pengar och dra in hela världen. Talibanerna med sina medeltida idéer bör inte tillåtas vinna. Nästa gång slår de till här i Europa ! Visst är Jan Gouillou en medlöpare och kollaboratör m a o en kommunistslyngel !

  • mrperfect72 skriver:

   ”Varför ska USA nu plötsligt ta hem trupperna från Afganistan ?”
   USA och Israel ska nu attackera Iran, sannolikt. Storebrors plan aer att stoppa demokratiutvecklingen i Iran…och minska demokratin och folks frihet i alla delar av vaerlden saa mycket man bara kan.

   Det amerikansak folket har offrat miljarder dollar till det militaerindustriella komplexet och har samtidigt blivit av med hus och hem. Maanga har blivit rika paa folks nya fattigdom.

   Ingen ”vinner” krig. Krig handlar om korruption. Korruption handlar om att de rika blir rikare och de fattiga fattigare. Ganska korkat nu naer naestan allt finns i oeverfloed.

   Jan Gouillou har maanga bra sidor och foer att vara en socialist-slyngel saa aer han en satans bra socialist-slyngel, tycker jag, men har fortfarande oeverklassfasoner foer sig och det klaer honom inte helt riktigt! 😀

 3. Erik skriver:

  Det vore verkligen på tiden att USA och Israel visade att vad som helst accepterar man inte. I flera år har skurkstaten Iran hotat och baktalat demokratin Israel och för övrigt hela världen. Tid nu att visa lite handlingskraft bakom orden. Mossad har säket läget klart för sig i Iran, men väntar till omständligheterna är maximalt bra.
  Tror jag.

 4. mrperfect72 skriver:

  Vore baettre om de bara stoettar den demokratiska revolutionen i Iran. Trigger happy invasioner leder bara till motsatsen, tror jag. Mer diktatur, lakejer i fejkad orepresentativ icke-demokrati och korruption.

 5. Magnusgus@AD skriver:

  Det räcker om USA slutar stötta Israel i alla väder. Då ordnar sig allt på några månader..

 6. mrperfect72 skriver:

  Om det vore saa enkelt…
  Innan det kan intraeffa maaste nog USA utveckla nationell direktdemokrati, tror jag.

 7. Karl skriver:

  Om USA ska sluta stötta Israel i alla situationer, så måste man ha ett jävligt bra svar till den mycket stora judiska gruppen i landet. New York kallas ju inte för Jew York utan anledning.
  Dessutom är judarna i USA ofta mycket framgångsrika. The jewish lobby ska inte underskattas. Man kan inte begära att de ska sluta stötta sina kusiner på andra sidan världen bara sådär

  • mrperfect72 skriver:

   Det finns enbart 13 miljoner maenniskor som har faatt staemplen judar fraan foedseln. (varav ca haeflten robbats paa foerhudens underbara noeje under vilda protestskrik i enorm smaerta…i Guds namn givetvis)

   40% av dem bor i USA och 40% i Israel. I USA utgoer de alltsaa endast ca 5 miljoner maenniskor mot det totala 309 miljonerna amerikaner och av vilka kanske endast kanske 50% tillhoer en synagoga och sannolikt endast 10% (eller faerre?) verkligen praktiserar judendom som troende judar, d.v.s. verkligen kan betraktas som judar.d.v.s. ca endast 10% av 1,6% av USA’a befolkning.

   Alltsaa finns det 0,16% judar som verkligen kan definieras som judar i USA. D.v.s. ca 3 maenniskor av 2000 maenniskor.

   3 av 2000 tror alltsaa kanske att landet Israel aer ett heligt land och ska invaderas i namnet av Gud. De tror vidare att internationell raett helt enkelt aer ett dumt paahitt.

   Resten, 1997 amerikaner av av 2000 amerikaner borde alltsaa inte tro detta om de inte paa naagot saett indoktrinerats att tro det.

   laat oss droemma oss in i framtiden och saega USA befriats och verkligen styrs av det amerikanska folket och de har tagit ett demokratikoerkort och kan taenka sjaelvstaendigt….

   Varfoer skulle de vilja bryta internationell lag foer dessa 1,6% som vill invadera det heliga landet paa andra sidan planeten i namnet av Gud samtidigt som resten av den direktdemokratiska vaerlden bojkottar dem foer att de motverkar internationella regler foer fred?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s