Det blir en bättre diskussion i framtiden

SVD skriver referat av partiledardebatten och jag vill kommentera.

Rent generellt har politikerna valt retoriska finter och tvingas till snuttiferade kommentarer. ”Debatt” eller verklig ”diskussion” tycker jag inte riktigt att det blir.

Wetterstrand pratar om att världen riskerar att gå in i en ny oljekris, men att transportsektorn nästan helt är beroende av olja. enligt Wetterstrand måste vi ställa om till förnybara drivmedel genom att göra dem mer lönsamma. Det ska göras genom att höja klimatskatter.

En glad nyhet till Maria Wetterstrand: Elbilarna kommer strax och vi slipper ta maten ur fattigas munnar genom etanol-tankning som tar driver upp matpriserna, men det har du kanske missat helt? Utvecklingen kommer med stormsteg.

Reinfeldt, som sparat repliktid för att möta Wetterstrand, svarar: Har man inte ordning på offentliga finanser har man inte ordning på något annat. Åker man i diket med finanserna är det dåligt för miljöpolitiken och det blir skattesänkningar.

Fredrik Reinfeldt insinuerar att miljöpartiet skulle stå för dåliga finanser samtidigt som plus blivit minus. Mycket lustigt. Ha ha ha.

Wetterstrand svarar att de tar ansvar för offentliga finanser och följer alla de budgetregler som finns. – Vi lämnade över ett överskott på 70 miljarder som används till underskott på 70 miljarder. Det må vara motiverat på satsningar i dystra tider, men inte för att sänka skatter.

Ett bra svar men jag tror inte att skattesänkningarna av Alliansen enbart varit av ren girighet. Vi har ett skatte-sänkar-race som är en direkt konsekvens av EU-medlemskapet och annan frihandel. Det innebär skattesänkningar eller kapitalflykt och där har de rödgröna sin akilleshäl i sina resonemang, anser jag. Det kan ju lika gärna vara precis tvärt om. Det betyder att EU är problemet.

Hur kan man vara för EU och frihandel och samtidigt vara för skattehöjningar? Jag undrar helt stilla om de rödgröna har flipperspel i stället för hjärnor.

EU-medlemskapet innebär definitivt att Sverige ska bedriva en Allians-politik med minskade skatter och minskad välfärd och vill man inte ha det så ska man ha ett utträdeskrav ur EU i sin politiska agenda och det har faktiskt varken Socialdemokraterna, Miljöpartiet eller Vänsterpartiet.

Dags för Ohlys anförande. V-ledaren kritiserar regeringen för att göra allt för att utförsäljingar och privatiseringarna ökar, och upprepar att det leder till att få blir rikare och många fattigare, bland annat om att förskolor sålts ut och ger det som ett exempel på hur förmögenheter överförts till enskilda.

Likväl kommer Vänsterpartiet samarbeta med Socialdemokraterna och Miljöpartiet inom EU som i sin tur leder till exakt detta eller kapitalflykt ur landet.

Han talar också om ombildningen av allmännyttans bostäder i Stockholm till bostadsrätter som ett exempel på hur förmögenheten flytta, eftersom bostäderna säljs till underpris.

Denna process startades innan Alliansens mandatperiod och socialdemokraterna och hyrestgästföreningen drev redan då igenom ”marknadshyror”.

Ohly:

Ni har skurit ner i välfärden. Och det har lett till att 10 procent är arbetslösa nu.

Nja. Denna medvetna process startades mycket tidigare genom avregleringen av finansmarknaden och den genomfördes strax efter Olof Palmes olyckliga sorti. Filmtips och visserligen kan man skapa konstlade arbeten eller propagera om sex timmars arbetsdag, vilket du faktiskt inte gjorde, lustigt nog, men grundorsaken till arbetslösheten ligger i finansmarknadens styrning.

…[Jan Björklund] tar upp att V vill ha ograderade betyg i klass 9, och undrar vad det är.

Lars Ohly: Det är IG eller G. Skolans uppgift är inte bara att utbilda arbetskraft, säger ahn också, och menar att unga måste ha en bred utbildning för att kunna välja och bya i livet. Därför behövs hög kunskap.

Björklund svarar att det som Ohly säger låter fint, men inte fungerar i praktiken.

Efter att ha sett elevers betygspanik kan jag bara gilla Lars Ohly’s och V’s tanke om G eller IG. Man kan ju samtidigt ha krav som lyfter alla till en rimlig prestationsnivå med omtentamen tills man lyckats. Det borde Jan Björklund kunna gilla.

Björklund går upp i talarstolen, och tar upp utrikespolitiken och de rödgrönas vilja att verka för at USA lämnar utländska baser.

– Är det baserna i Sydkorea? Är det baserna i Afghanistan som skyddar oss alla från talibaner?

Han menar att det vore totalt ansvarslöst och isolera Sverige på den internationella arenan.

Personligen tror jag att Herr Björklund har ett egenintresse i det militärindustriella komplexet. Har han aktier i det? Kommentera med info om detta om ni har!

Han [Jan Björklund] menar att ungdomsarbetslösheten är relativt hög i Sverige för att vi saknar system med lärlingsjobb.

Lärlingsjobb, dvs. ungdomsjobb med lägre lön provade jag som ungdom, men jag kan meddela att det utnyttjades på ett felaktigt vis av företagare.

Nej, du, Herr Björklund. Det tycker jag inte alls att vi ska ha. Ungdomar ska ha en attraktiv utbildning och arbetslösheten ska ner till 2% så att företagen kan anställa och satsa på ungdomarna.

Björklund säger också att de rödgröna driver ut pengar ur Sverige med förmögenhetsskatt och värnskatt – Vi vill ha skatter så att alla människor stannar i Sverige, säger Björklund.

Ja. det kan han faktiskt ha en poäng med som jag nämnde tidigare i denna bloggpost.

[Mona Sahlin]: Du vill införa ny a-kassa, så att hotellstäderska betalar fem gånger så hög a-kassa som en läkare. Hon talar om hur alliansen vill göra a-kassan obligatorisk.

Björklund: Du ställer frågan om a-kassan ska vara allmän. I dag står en miljon människor utanför a-kassan. I ett välfärdssamhälle är det inte rimligt. Det är mycket bättre att den försäkringen, liksom sjukförsäkring, är generell.

[Mona Sahlin]: Mitt besked är tydligt: fler ska vara med i a-kassan. Det är därför det högst ska kosta 80 kronor i månaden att vara med. Det ska vara samma pris för alla, för att alla ska dela lika poå kostnaderna. Varför ska a-kassan ha olika avgifter? Varför ska den med högst risk för arbetslöshet och lägst lön?

Denna ordväxling ter sig en aning otydlig, anser jag. De verkar eniga att alla ska ha en A-kassa och att arbetslösheten ska vara stor men oeniga i vad den ska kosta och för vem. Det är dock en tydlig signal om vad som väntar efter valet om man väljer något av de två blocken….nämligen arbetslöshet i en eller annan form.

Det blir, efter valet, enklare uttryckt: Arbetslöshet med mer eller mindre pengar till de arbetslösa, med mer eller mindre skuldbeläggning, trots att arbetslösheten är planlagd, och med resultatet att det blir mer eller mindre kapitalflykt till EU.

Wetterstrand frågar vilken lärare som var bäst, den som satsade på straff eller den som satsade på inspiration. Hon menar att skolans uppgift är att rusta eleverna för verkligheten, inte diciplinära straff. Hon kritiserar skolpolitiken från Alliansen för att stasa för mycket på straff.

Björklund svarar att de kunniga lärarna är de bästa som till sist får elevernas respekt. Han säger att alliansen har lyft kunskapen hos lärarna.

Det krävs också diciplin i klassrummen för att kunna lära sig, enligt Björklund.

Här vill jag hålla med både Wetterstrand och Björklund och det finns egentligen ingen motsättning. Samtidigt som man kan ge inspiration kan faktiskt diciplinära straff ibland vara en bra och direkt konsekvens om en elev inte kan följa de gemensamma reglerna. Det viktiga är att man har fokus på inspiration och agerar med chock och förvåning vid regelbrott, dvs. att detta inte förväntas av eleverna och inte blir något som är en vanlig del av arbetet.

Lars Ohly: Talar om att olika former av visstidsanställningar ökar, men fasta anställningar minskar. Han menar att det gör unga till andra klassens medborgare. Hur skapar det fler jobb att sänka löner och öka otrygghet?

Olofsson svarar att allt inte är löst, och därför behöver alliansen bli omvald. Hon menar at ingen av åtgärdenra från V främjar jobb för unga.

Hur kan ni tro att höjda ungdomskatter leder till mer jobb för unga?

Ohly: Olofsson säger: vi har inte lyckats – därför måste vi bli omvalda. Ett dåligt skäl. Ni har inte lyckats därför måste ni bort!

– Maud Olofsson säger att vi ska konkurrera med sänkta löner, men vem ska då gå på restaurangen om alla har så låga löner?

Olofsson: Men de unga måste ju komma in. Det är obegripligt att ni inte har en enda åtgärd för det.

Ingen av dem lyckas riktigt med informationen. Oraken som inte kommer fram med tydlighet heter finanssystemet och EU-medlemskapet. Företagen anställer ungdomar så billigt de bara kan i konkurrensen med EU och annan frihandel och avskedar de som har vanliga jobb till vanliga löner. Detta skyddar givetvis Sverige mot inflationen och håller oss på rätsida i finanskrisen.

Men om Sverige hade valt samma system som Sverige hade med Olof Palme hade Sverige med stor sannolikhet inte haft finanskris alls men dock haft inflation, men också en låg arbetslöshet. Arbetslösheten är ett medvetet val av både Socialdemokraterna med stödpartierna och Alliansen. Socialdemokraterna slutade föra en socialistisk och demokratisk politik strax efter att Olof Palme försvann.

Nej. Nu orkar jag inte mer. Sammanfattningsvis tycker jag mest att de krigar om makten istället för att komma fram till bra lösningar med bred folklig majoritet bakom. De tar inte upp viktiga diskussioner och ej heller de beslut som legat till grund till det Sverige vi har idag.

Spelet vi ser döljer sanningen för oss och ger oss inte kött på benen att förstå politiken. Jag drar slutsatsen att David Icke har helt rätt när han säger att det är en medveten plan.

Jag lovar att rösta rätt i valet. Ett valsamverkande parti, av folket för folket, genom folket. Aktiv Demokrati. Endast delaktighet genom direktdemokrati kan ge politiskt uppvaknande, tror jag.

MVH

MrPerfect72
Balanserad direktdemokrat, balanserad socialist, balanserad kapitalist, balanserad feminist, f.d. miljöpartist, balanserad pirat, politisk-flykting-invandrings-positivist, mass-invandrings-negativist och givetvis medlem av valsamarbetet Aktiv Demokrati

PS. Jag har hittat min favoritpolitiker till valet 2010, samt anledningen att jag av ren godhet bojkottar vissa bloggar

Pingat hos bloggportalen.aftonbladet.se och Intressant.se.

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till Det blir en bättre diskussion i framtiden

 1. Magnusgus@AD skriver:

  ”Elbilarna kommer strax och vi slipper ta maten ur fattigas munnar genom etanol-tankning som tar driver upp matpriserna, men det har du kanske missat helt? Utvecklingen kommer med stormsteg.”

  Vilket trams, du köper ju folkpartiets propaganda rätt av. Elbilar…
  http://di.se/Artiklar/2010/6/14/208986/Han-ska-fa-fart-pa-Volvos-elbilar/
  Matpriserna? De gick ju ned så snart oljepriset sjönk. Matpriset är nämligen hårt kopplat till oljepriset, vilket i sig är skrämmande.
  Idag är matpriserna lägre än när FN-organ och andra sönderlobbade ”experter” pekade på etanolens inverkan på matpriserna, och idag är etanolproduktionen högre än då..

  ”Lärlingsjobb, dvs. ungdomsjobb med lägre lön provade jag som ungdom, men jag kan meddela att det utnyttjades på ett felaktigt vis av företagare.”

  Men det fungerar utmärkt i t.ex. Tyskland. Bara för att det inte fungerade i det illa styrda Sverige betyder det inte att iden som sådan är fel.

  ”Men om Sverige hade valt samma system som Sverige hade med Olof Palme hade Sverige med stor sannolikhet inte haft finanskris alls men dock haft inflation, men också en låg arbetslöshet. Arbetslösheten är ett medvetet val av både Socialdemokraterna med stödpartierna och Alliansen. Socialdemokraterna slutade föra en socialistisk och demokratisk politik strax efter att Olof Palme försvann.”

  Vilken klentänkt Palme-romantik! Hade Sverige fortsatt som på Palmes tid hade vi haft en budgetsituation som Lettland för länge sedan.
  Tiderna har faktiskt förändrats också sedan Palmes tid, och få vill nog tillbaka till det perversa skattesystem som han själv fick smaka på med stor chock de sista åren när skattemyndigheten började ställa frågor hans sidoinkomster från ”föreläsningar” eller vad det var han pysslade med borta i USA.
  Läs någon av Kjell-Olof Feldts böcker.
  Palme var också den amatörpolitiker som ”lyssnade” på ”experter” från USA som sa att kärnkraften var utan några nämnvärda problem och därför kunde byggas ut i Sverige.
  Så hade det aldrig kunnat gått till i ett transparent och direktdemokratiskt samhälle enligt ADs modell!

  Ja, diskussionen kommer verkligen att bli bättre i framtiden.

 2. mrperfect72 skriver:

  Tack foer intressant artikel om Elbilar
  http://di.se/Artiklar/2010/6/14/208986/Han-ska-fa-fart-pa-Volvos-elbilar/

  Det som foerfattaren till el-bilsartikeln missar aer givetvis att man kan bygga en bil som kan byta ut batterierna kvickt och daa faar man en bil med i princip oaendlig raeckvidd. http://aktivdemokrati.wordpress.com/2009/12/21/jag-vill-radda-saab-och-volvo/

  Vill man dessutom ha en prisvaerd bil ska man inte ha dubbla system i bilarna med extra etanol eller diesel. Det saeger sig sjaelvt. vaermeflaekten ska drivas med el, givetvis. Och vill man ha en egen braennare(/spritkoek) i bilen som skapar vaerme ska det givetvis komma som x-tra tillbehoer och inte som standard. Har man redan ett eget spritkoek paa vinden eller en varm sovsaeck behoever man ju inte detta trams alls vid ev. noedsituationer.

  Matpriserna paaverkar inte matpriserna alltsaa? Dumheter, Magnus.
  Givetvis kommer massiv etanoltillverkning paaverka matpriserna, speciellt eftersom odlingsbar mark aer begraensad, speciellt om vi vill ha naturskog kvar samtidigt. Att oljepriset paaverkar aer foer att det mesta i odlingsindustrin, samt all satans frihandel och transport drivs med olja. Att folk inte tankar etanol laengre aer ju en annan faktor. Bensin blev ju ploetsligt billigare.

  Daa aer vi eniga om att laerlingsjobb i Sverige alltid fungerat daaligt i det illa styrda Sverige, men att det kanske kan fungera i framtiden med Aktiv Demokrati vid spakarna. Bra. 🙂

  Tja, nu var ju Olof Palme och Kjell-Olof Feldt inte direkt raketingenjoerer, men nog hade de haft nytta av ingenjoerer fraan Aktiv Demokrati som vaagar diskutera, helt klart. Daa hade kanske Palme kunnat oevertygas om mer balans och Kjell-Olof kanske inte skulle ha skapat 90-talets laanekarusell. Vi skulle kanske sluppit bankernas reklamjinglar: ”Laana hos oss! Laana hos oss!” och dessa finanskriser.

  Med Aktiv Demokrati hade kanske Sverige varit ett balanserat stabilt och tryggt samhaelle med bra folkliga elbilar, 6 timmars jobb till alla, enkelhet och trygghet foer foeretagen, trygghet till de anstaellda, laag arbetsloeshet, fritt internet, aendrad upphovsraett, vindsnurror och vaagkraft, haft fler kvinnor i beslutande poster och haft glada pensionaerer ungdomar och studenter. Hela landet hade kanske varit ekologiskt dessutom och lokalt odlade produkter hade funnits paa hyllorna i stoerre utstraeckning. Vem vet? Ett oljefritt miljoevaenligt foeregaangsland kanske?

  • Magnusgus@AD skriver:

   Elbilar:
   Tänk så eneklt allt blir om man bara krånglar till det med något som inte behövs.
   Den totala verkningsgraden för ett elbilssamhälle är omkring 65%.
   Med högeffektiva,men ändå relativt konventionella förbränningsmotorer kan man nå iaf 55-60%.
   Det viktiga är alltså inte energibäraren man använder, utan vad som är enklast och ger minst miljöpåverkan.

   Etanol:
   Givetvis kan inte nuvarande produktionsmix skalas upp 500% eller mer utan att odlingsmark kommer att tas i anspråk, men du påstod att så redan hade skett, och att det var en återvändsgränd, vilket visar att du köpper anti.eanollobbyn rakt av.
   Det finns andra sätt att framställa etanol, och det är en bra mycket bättre energibärare för rullande fordon än vilka batterier du än jämför med.

   Palme:
   Läs på lite som sagt, det var Palme som tvingade Kejll-Olof Feldt till en massa skit, och vi fick slita länge med att ställa det till rätta. Läs Feldts bok som sagt.
   En verklig nolla verkar däremot Bengt Dennis vara, han givk troligen bra ihop med Palme.
   Dennis stöttade regeringen Bildit i det totalt huvudlösa att binda kronan till Euron och försvara den med 500% ränta, tvärt emot alla kända erfarenheter.
   Nu är Dennis rådgivare åt Lettland sedan några år…
   För ett år sedan ungefär började han vackla i det smarta i att Lettland har en valuta med fast växelkurs mot Euron…
   Dennis är en mycket skum typ i mina ögon, troligen anställd av bankmaffian, Rotschild grabbarna, som försöker skapa skuldsättningsnätverk i snart sagt alla länder i världen.
   Om man visste vad Palme och Dennis diskuterade på alla dessa hemliga möten man haft med internationella bankirer skulle nog inte eftermälet för Palme vara så rosenrött.

   Jo, med ADs transparens kommer sådant rävspel att bli omöjligt, vi kan se fram emot många attacker från bankirerna inom kort tror jag.

   • mrperfect72 skriver:

    Elbilar:
    Eftersom den miljoevaenliga energin som ex, vind, vaag och vattenkraft inte tar upp stora odlingsbara arealer och den producerar el-energi, aeven paa natten, vore det bra att behaalla denna enegi i elbatterier. Jag tror att detta ger den absolut baesta verkningsgraden och den laegsta kostnaden. Inga traktorer som ploejer aakrar, ingen foerbraenning foer att destillera etanolen och inga tankbilar som koer ut den.

    Den totala verkningsgraden aer ju en intressant siffra som dock inte betyder naagot utan en haenvisning till beraekningarna.

    Etanol:
    Hur vill du framstaella etanolen utan att odla upp mark?

    Palme:
    Att läs Feldts bok om Palme ger nog en skev bild av Palme. Kjell-Olof ser jag som en anti-socialist.

    Tror inte att Bengt Dennis var ett fan av Palme. Palme var nog en ganska ensam socialist i socialdemokraterna och vi ser ju nu vilken riktning det partiet tagit.

    Att Bengt Dennis stöttade regeringen Bildit i det totalt huvudlösa att binda kronan till Euron mitt i laanekarusellen och försvara den med 500% ränta betyder vael inte att Palme skulle gillat samma beteende.

    Kan haalla med om att Bengt Dennis verkar en aning skum om det du saeger staemmer.

    Jag tror nog att det kan ha varit precis tvaert om och att anledningen att Palme ”foersvann” kan ha varit just dessa herrar i maskopi med bankmaffian.

    Jag tror att Palme var uppgiven av att vara omgiven av kapitalister i det foeredetta socialistiska och demokratiska ”socialdemokraterna” eller t.o.m. planerade att goera rent hus med dem. Vem vet?

    …men det aer ju hela problemet med hemliga moeten utan protokoll och utan folklig insyn. Vinnaren skriver historien som han/hon vill. Med Aktiv Demokrati kan det bli ett slut paa falsifieringen av historien.

   • Magnusgus@AD skriver:

    Elbilar:
    ”Jag tror” är inte mkt att komma med. Det är bara att räkna ihop alla steg så ser du själv vilken totalverkningsgrad det handlar om. Det är du som propagerar med en dåres envishet för det självklara att elektrifiera i stort sett allting, då får du faktiskt också bevisa hur fantastiskt det är.

    Etanol:
    Jag har talat om detta många ggr, var vänlig titta bakåt. Tror du på allvar att jag vill använda 30% av odlingsbar mark och sedan kalla det hållbar fordonsbränsleframställning? Du ser ner på folk som har högre insikter än du själv..

    Palme:
    Ensam socialist…var han kanske inte lite gudomlig också…?
    Nej, släpp den där personkulten, den hörde hemma på Röda torget eller i Nordkorea. Kim Jong-il vill alla väl!…
    Dagens diskussion borde inte handla alls om personer utan om sakpolitik, varför återkommer du då hela tiden till din personlige hjälte?

   • mrperfect72 skriver:

    Elbilar:
    Du har raett. Jag har haft fel hela tiden. Neeeej. Elbilar är inte mkt att komma med alls. 🙂 Vi laegger ner ett projekt till: http://fullmentalstraightjacket.wordpress.com/2010/06/22/annu-ett-elbilsprojekt-laggs-ner/ …precis som bilindustrin och oljeproducenterna vill. Jag har naat insikt nu.

    Etanol:
    Kaenns som vi var faerdiga med den eftersom du svarade med bitterhet.

    Palme:
    Att Palme var foer socialism tycker jag inte leder till att ska jaemfoeras med icke-demokratiska ledare. Han var demokrat. Skulle han levt idag hade han sannolikt varit med i Vaensterpartiet, inte Socialdemokraterna och kanske verkat foer direktdemokrati genom Aktiv Demokrati, vem vet, eftersom han talade om att foernya demokratin och goera folket aktivt.

    Du borde skaffa dig lite idoler, Magnus! Det betyder inte att du ska gilla allt de gjorde.

    Anledningen att jag aaterkommer till en av mina personliga hjältar aer att jag tycker att hans sakpolitik var vettig och ledde Sverige paa raett vaeg.

    Staendiga finanskriser, arbetsloeshet och skuldsaettningar aer fel vaeg. EU aer fel vaeg.

   • Magnusgus@AD skriver:

    Elbilar:
    Här är vi också färdiga då eftersom du svarade med bitterhet…

    Etanol: Inte bitterhet. Det var fakta som jag inte orkade redovisa en gång till.

    Palme:
    Du har helt enkelt för lite kunskaper om vad Palme gjorde och vad han kunde och borde ha gjort.
    Du tror att eftersom han gjorde ett antal ”orädda” uttalanden gentemot främst USA, han gjorde allt rätt här hemma också.
    En del var bra, men den största anledningen till landet Sveriges uppsving efter kriget var faktiskt våra exportföretag, som hade stor hjälp av att Sverige höll sig utanför kriget, så vi bara kunde ge oss ut och sälja nästan utan konkurrens under 50- till 70-talet.
    Palme och Erlander råkade vara de politiker som kunde höja skatteuttaget massivt under denna period och ta åt sig äran av ”reformerna” och bygga välfärdsstaten.
    En ganska enkel uppgift som jag ser det, när man inte har några ekonomiska begränsingar som vi har idag, och i vart fall kraftigt upphaussat i efterhand av folk som du.

   • mrperfect72 skriver:

    El:
    Satir, Magnus, satir. Den som lever faar se. Naer jag blir invalid ska jag skaffa elbil eller elektrisk cykel som man kan ta med paa bussen/spaarvagnen. 🙂

 3. Josef Boberg skriver:

  Tesla-ingenjörer dog i flygkrasch – Ny Teknik 17/2-10 – ”Tre anställda vid det amerikanska elbilsföretaget Tesla Motors omkom i går i en flygkrasch i Silicon Valley i Kalifornien.De tre Teslamedarbetarna flög med sitt Cessnaplan rakt in i en högspänningsledning och kraschade i ett bostadsområde i East Palo Alto i San Fransisco-området. … Ännu har inte namnen på de omkomna offentliggjorts, men den danska tidningen Ingenjören skriver att det troligen handlar om personer som sitter på Teslas kärnkompetens när det gäller konstruktion av elbilar. Tidningen San Fransico Cronicle spekulerar i att Teslas chefsingejörn Doug Bourn finns bland de omkomna. Han har flygcertifikat och har inte hörts av på över ett dygn. Vd Elon Musk bekräftar att händelsen kan komma att drabba Tesla hårt. …”

  Som SEDVANLIGT i nu mer än 100 år ! – så är det minst sagt MOTIGT för Nikola Teslas framtidsteknik, tyvärr tyvärr… 😥

  • mrperfect72 skriver:

   Antar att det inte var ett el-flygplan. Kanske de skulle tagit elbilen och haallt sig borta fraan landet som vill att vi ska fortsaetta pumpa upp olja och spilla en del av den paa vaerldens straender.

   ”Tesla Motors” och ”Nikola Tesla” har sannolikt inget mer gemensamt aen sjaelva namnet. Hade Tesla Motors lagt sin budget paa Nikola’s forskning hade de sannolikt inte producerat en saa staatlig elbil.

  • Magnusgus@AD skriver:

   Tyvärr, Josef, jag har lite till övers för konspirationsteorier som går ut på att tekniska framsteg stoppas.
   Ingen har lyckats bevisa en enda sådan händelse.
   Om man t.ex. jämför med 9/11-teorierna så finns det bra mycket mer kött på benen, utan att jag för den skull köper det rakt av förstås. Svårigheten när det gäller att slutligt bevisa 9/11-teorierna ligger ju i att allmänheten inte harr full tillgång till allt material, av olika anledningar.
   När det gäller de tekniska genierna så kan vem som vill ta vid där de slutat, och fortsätta utvecklingen, konstigt att så aldrig sker?
   Man borde kunna tjäna pengar på det nämligen, och det brukar vara en utmärkt morot.

   • Josef Boberg skriver:

    I o m att Du använder uttrycket ”konspirationsteorier” så åt hållet ”dödar” Du möjligheterna till interaktiva dialoger = kommunikation i frågan, tyvärr tyvärr… 😥 Ett MYCKET välkänt knep av MainStreamade personer.

    Dock… – jag tror tills vidare att detta var ett misstag ifrån Din sida – och gör därför ett försök till.

    Varför dog Nikola Tesla UTFATTIG på rum 3327 på New Yorker Hotel den 7 januari 1943 – trots att hela staden (+ stora delar av världen i övrigt också för den delen) lystes upp av hans växelströmsteknik ?

    Nikola Tesla hade olyckan att vara finansierad av J. P. Morgan. När Morgan fick veta att det inte skulle finnas något sätt att ta betalt för den nya energin, avbröt han finansieringen av Tesla – och vidtog åtgärder för att försäkra sig om den senares finansiella ruin. Tesla skrev i ett klagande brev till Morgan: ”Jag kom till dig med den största upptäckten genom alla tider. Jag visste att du skulle säga nej. Vilka möjligheter har jag att dra iland det största Wall Streetmonstret med själensens spindeltråd ?” – slut citat ifrån sidan 111 i boken ”Bankerna och skuldnätet” av Ellen Hodgson Brown.

    Är båda dessa sakpåståenden rörande Nikola Tesla LÖGN ?

    Är The Missing Secrets Of Nikola Tesla (video 46 min) också bara LÖGNER ?

    Hur i helvete skall Wi någonsin kunna få reda på om det som idag synes vara ”omöjligt” (MainStreamat sett) – ifall Wi ALDRIG spendera en enda krona på att ta reda på om det ”omöjliga” ändå ÄR MÖJLIGT ?

   • Magnusgus@AD skriver:

    ”Hur i helvete skall Wi någonsin kunna få reda på om det som idag synes vara ”omöjligt” (MainStreamat sett) – ifall Wi ALDRIG spendera en enda krona på att ta reda på om det ”omöjliga” ändå ÄR MÖJLIGT ?”

    Josef,
    Jag har inte haft tid att kolla videon om Teslas tragedi. Däremot undrar jag varför ingen lyckats återskapa Teslas experiment, uppfinningar etc, om de nu är så geniala?
    Med uppfinningar förhåller det sig nämligen så att de faktiskt inte kan hållas hemliga i evighet.
    Skulle Tesla varit något fantastiskt på spåren så är jag helt övertygad om att ngn av hans beundrare hade kommit någonstans med hans teorier som motvikt till den bild jag har läst ”mainstream” om ett geni som på ålderns höst gick över gränsen (kanske pga ekonomiska problem och bitterhet över affärspartners som hade lurat honom), och började filosofera istället för att forska, eller hur man ska uttrycka det.
    Bra saker kommer alltid fram till slut i teknikens värld, enda problemet är att det inte alltid är den som kläckte iden som får njuta frukterna av den.
    Visa mig ett enda annat exempel på en uppfining som hållits hemlig men som senare visat sig banbrytande.

   • Josef Boberg skriver:

    Hmmm… – Magnus – jag tror att Du GRAVT underskattar dom som styr världen EKONOMISKT (video 3 tim 35 min) – och deras förmåga att ”lägga locket på” – avseende sådant som skulle frigöra mänskligheten ifrån deras slaveri.

    I o f s så kan jag ha fel i detta – men det tror jag ej alls själv på.

    I övrigt konstaterar jag bara att wåra interaktiva dialoger = kommunikationer haltar – enär Du saknar tid för att ta del av basinformationen om Nikola Tesla (video 46 min).

    Men å andra sidan har jag full förståelse för att det är så för yrkesarbetande med familj. Det är ju VÄL planlagt att det SKALL vara så att vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna EJ skall ha tid över för att ”forska på egen hand” – utan HELT SKALL styras = vanstyras av MainStreamgalenskaper, tyvärr tyvärr… 😥

   • Magnusgus@AD skriver:

    OK nu har jag sett filmen.
    Ungefär vad jag redan kände till om geniet Tesla.
    Om själva fri-energi-konceptet kan man läsa här:
    http://pesn.com/2010/01/22/9501606_Radiant_Energy_System/
    Och den som tror på detta har ju både patent och utmärka beskrivningar som denna att utnyttja.

    Säg mig då varför ändå ingen hittills lyckats bygga en maskin som kan göra exakt det som Tesla beskriver i sitt patent?
    Om jag ägde t.ex ett aluminumsmältverk eller ett pappersbruk, så skulle jag ju vara enormt intresserad av att skaffa mig en konkurrrensfördel som hette duga genom att tanka av Jonosfären typ 80% av alla mina produktionskostnader…

    Uppfinningen ser inte ut att kräva speciellt avancerad forskning för att fås att fungera, det kan jag se som ingenjör, och det som ev. var svårt på Teslas tid att realisera gällande t.ex kraftelektronik, är ju en bagatell idag.
    Så, varför har ingen ens försökt förverkliga dessa ideer i tider av skyhöga elräkningar?
    Pga USA låste in alla Teslas patent och låtsades som att de inte hade microfilmat dem?
    Nej, free-energy rörelsen får nog komma med något bättre.

    Det är knappast något som hindrar någon att bygga en enda av alla dessa fantastiska maskiner:
    http://freeenergynews.com/Directory/
    Annat än om man ev. redan försökt då förstås…

   • Josef Boberg skriver:

    Jag har inget annat svar till det än att: ”Hur i helvete skall Wi någonsin få reda på – om Tesla hade rätt eller ej – ifall Wi ej satsar en enda forskningskrona på att ta reda på det ?”

    Nikola Tesla – The Forgotten Wizard (video 10 min ).

   • Magnusgus@AD skriver:

    OK, professorsjobbet i Sverige må vara ett skämt, ofta styrt av klåfingriga politiker eller giriga företag, men det hindara ju inte vem som helst som vill, att försöka utnyttja gamla patent och ideer, eller hur?
    I detta fall krävs inte samma typ av tung grundforskning som t.ex kall fusion eller breeder-reaktorer, så vad hindrar en driftig entrepenör att sätta igång?
    Ungefär som vi i AD startar ett initiativ för bättre demokrati, trots att de flesta idag både tror och ser bevis på att gammelpolitiken har nått vägs ände pga den är styrd av elitens intresse och girigheten hos sponsrande företag som ägnar sig åt tung lobbying för minsta fråga man vill ha upp på agendan.
    Skulle vi resonera som du nu gör gällande uppfinningar, så skulle vi bara säga: det går aldrig, för eliten kommer aldrig att släppa taget.
    Ingen kommer att ge folket vad det förtjänar, folket måste ta det själv, och håller ju på att göra så!
    Som väl är, då vi fortfarande har kvar någorlunda yttrande- och tankefrihet.

   • Josef Boberg skriver:

    Jo… – Magnus – jag uppfattar det som att Wi i grunden är helt överens. Dock… – så länge som Eliten (video 3 tim 35 min) enväldigt bestämmer över slantarna globalt och nationellt – så MÅSTE Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna på något sätt FÖRST ”knäcka” deras RÄNTEBLUFF.

    JUST det är ett av mina grundläggande bevekelsegrunder för att vara med i Aktiv Demokrati-gänget.

   • Magnusgus@AD skriver:

    Visst är det en märklig och orättfärdig kontroll av pengatillverkningen och skuldsättingen, men helt kan den inte stoppa geniala uppfinningar, det är det enda jag hävdar.

    Genom att hålla isär problemen kan vi fokusera på vad som måste förändras.
    Genom att tro att allt är uppgjort på förhand kommer vi bara att pressas tillbaka till soffan och teven, eftersom allt ter sig allt för svårt att förändra.

   • Josef Boberg skriver:

    Sådan tro får Du själv stå för – därför att jag ”VET” att ALLT ÄR MÖJLIGT !

   • MrPerfect72 skriver:

    Den allmaent gaellande ”konspirationsteorin” aer att alla andra ”konspirationsteorier” aer felaktiga och loejliga tills de bevisats och blivit mainstreamade.

    Tills dess att de blivit bevisade och accepterade av mainstream-medias aegare aer de inte ens tillaatna som teorier. Man har gjort dem till ”konspirations”-teorier och gjort ”konspirationsteoretiker” till ett loejeveckande ord medvetet….

    … TROTS att flera teorier om konspirationer givetvis visats sig vara sanna. Helt klart paagaar det konspirationer och flera har bevisats som sanna. Det aer faktum. Undersoek sjaelv och laat inte mig ge dig sanningen om detta!

    …men det verkar som att saa fort naagon saeger ”konspirationsteoretiker” har aporna programmerats att slaecka ljuset. Varfoer? Jag tror att det beror paa att de stora loegnarna i samhaellet vill ha det precis paa detta viset. Politikerna, psykologerna, laekarna, journalisterna, och juristerna m.fl.

    Mitt ljus aer dock taent, men det betyder inte att jag tror paa allt Josef, eller andra saeger, tvaert om, jag analyserar allt sjaelv.

    Jag brukar anvaenda %. foer att beskriva hur mycket jag tar till mig.

    Av det Josef tror och tycker och laenkar till tycker jag att 40% aer ganska matnyttigt.

    Med David Icke tycker jag att 85% aer ganska matnyttigt. Av dessa nya sanningar/teorier aer det ju faktiskt en hel del av dem som aer otroligt intressanta och logiska och sannolika.

    P.g.a. att vissa av deras teorier aer saa uppaat vaeggarna osannolika eller ”newage” betraktar vissa maenniskor dem som komplett galna, men jag skulle vilja kalla dem halvgalna.

    Halvgalna aer nog de flesta som befinner sig i normaltillstaandet av att inte tro paa naagra konspirationsteorier alls och halvgalen aer man om man svaeljer allt som konspirationsteoretiker kommer med, vilket ofta intraeffar naer man foerst oeppnar sig foer nya sanningar.

    Det beror paa att man inte kan tolka inneboerden riktigt innan man smakat paa den fullstaendigt. Det aer en fas.

    MEN om man aer i balans och undersoeker fakta och analyserar dem kritiskt med sitt foernuft saa kommer man upptaecka att man kan finna en haelsosam balans mellan galenhet och galenhet. En balans som sannolikt ligger naermare sanningen. 🙂

   • Josef Boberg skriver:

    Dock… – MrPerfect – så länge som tilltron till att en Elit (t ex Josef, David Icke, MrPerfect osv osv) ”vet” bäst = tillåts av folket = väsentligt flera än 90 % av medborgarana att styra dem = vanstyra dem – kommer samhället ALDRIG att ha någon framtid, tyvärr tyvärr… 😥 – därför att det finns ABSOLUT INGET elitstyrt samhälle som historiskt har fått något annat förlopp än TOTAL kollaps i slutändan.

    Wåra nuvarande ElitStyrda = vanstyrda samhällsstrukturer kommer att gå samma väg – BERGIS ❗

    Så det gäller ju att det folkstyrda AKTIV DEMOKRATI-konceptet trimmas ordentligt för att kunna ”ta över” – INNAN den svenska samhällsstrukturen i annat fall kommer att tas över av någon RIKTIG ElitVansinnig.

   • mrperfect72 skriver:

    Platon har en svart bild av den moejligheten:

    ”Folket har alltid någon påläggskalv som de sätter över sig och vårdar till storhet. …Detta och inget annat är roten från vilket tyrrani blommar; När han inledningsvis framträder är han en beskyddare”
    / Platon

    …saa j, jag aer enig med dig, det gaeller att vi upplyser fler och samlar fler medlemmar ur den breda folkliga massan, som tar makten i egna haender…

    …samtidigt, gaeller det att finna lugnet i sig sjaelv och ge lugnet och insikten till andra om att allting kvittar i ett astronomiskt perspektiv, foer hur ska de annars finna den rena kaerleken till alltet, aeven till de fega F*Piiiiip, och modet att goera det raetta?

   • mrperfect72 skriver:

    Ja, det daer blev ju en mycket intressant diskussion. 🙂

   • mrperfect72 skriver:

    Magnus, angaaende din skoenskrivning av Tysklands laerlingsjobb, Var ifraan fick du detta? En borgarblaska igen?

    Anledningen att jag tar upp det aer att Jag pratade med en tysk kock igaar som var fly foerbannad paa att ha haft 4 laerlings platser paa sex maanader under tvaa aar. Staten betalade halva loenen som var laag och foeretagen bara vaexlade laerlingar hela tiden.

    Nu jobbar han i annat land och vill verkligen inte tillbaka till Tyskland som, enligt hans eget uttryck, ”destroyed my CV” och ”left me with 200 Euro a month for spendings”.

   • Magnusgus@AD skriver:

    Haha, och dina sanningar kommer inte från socialistpressen…? Kommentarer överflödiga.

 4. mrperfect72 skriver:

  Nej, inte fraan socialistpressen, men en ”en tysk kock”. Jag accepterade din info tidigare, men nu undrar jag var du fick denna info ifraan foer det verkar vara rent ljug saa vida man inte aer en bidragssnyltande arbetsgivare…som vill utnyttja systemet felaktigt.

  • Magnusgus@AD skriver:

   Det krävs nog mer än en tysk kock som blev utnyttjad för att övertyga om att iden med lärlingar är felaktig.
   Visst kan den kanske ha förfallit och börjat att utnyttjas, men det betyder ju givetvis inte att iden som sådan är felaktig.
   Allt handlar om hur man skriver regelverk och hur man kontrollerar efterlevnaden.
   Att ta in nya hela tiden och kasta ut de tidigare är ju bara möjligt om t.ex facket inte gör sitt jobb. Meningen är ju att lärlingar till största delen ska få en riktig anställning efter en viss tid, inte bara att de ska stå för allt skitjobb som ingen annan vill göra.

   • mrperfect72 skriver:

    Nu aer ju min aasikt varken mainstreamad eller hjaerntvaettad in i naagot av laegren…

    Jag tycker inte att staten ska subventionera laerlingsplatser alls och jag gillar inte heller fackens och politikeradelns utlaasning och nedvaerdering av de arbetsloesa genom att de medvetet skapat arbetsloesheten. Foer sa aer det ju.

    Politikerna sjaelva och fackpamparna aer ju de stoersta bidragstagarna, som jag ser det, och alla sittande partier som inte har ett uttraedeskrav ur EU medverkar till arbetsloesheten och DET aer alla partier, mig veterligen. En politiker finns det. Och det aer jag och jag kaenner moejligtvis till att Patrik Friden kan vara inne paa samma spaa i detta parti, Aktiv Demokrati….kanske Josef Boberg ocksaa?

    Jag vill ochsaa, tvaertemot sittande politiker adel att foeretagens frihet att anstaella och avskeda ska oeka rejaelt i kombination med detta. Ja, det ska foeretagare faa goera. De flesta socialister vrider sig i vaanda naer jag saeger detta, men det skiter jag i.

    Om arbetsloesheten aer laag och arbetsloesheten avdramatiseras med typ medborgarloen saa aer det inga problem alls, rentutav kul att byta jobb ibland. Daa behoevs egentligen inte facken heller.

    Arbetsgivarna tvingas daa helt enkelt konkurrera med varann om baettre arbetsmiljoe och konkurrens gillar man ju i foeretagsvaerlden.

    Det finns givetvis en medelvaeg och foer mig heter den uttraede ur EU och kontroll av finanserna, samt en moderering av arbetstiden beroende paa behovet, vilket kommer medfoera 2%-3% arbetsloeshet OM man nu vill ha det, om man nu vill att foeretagen ska satsa paa ungdomarna och behandla dem vael, men daa kan man ju inte roesta paa blockeringspolitiken foerd av sittande politikeradel.

    Man skulle ocksaa kunna taenka sig en avdramatisering av arbetsloesheten till att kalla arbetsfriheten foer ex. ”Venusprojektet” och att folk har en medborgarloen som de anvaender till att aastadkomma Venusprojektet med eller andra samhaellsnyttiga projekt som ex, prototypframtagning till en statlig el-bil och batteribytesstationer.

 5. mrperfect72 skriver:

  EU’s race to the bottom:
  ”De … vill utnyttja de kostnadsfördelar som uppstår när olika länders skattesystem går att spela ut mot varandra.”
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article7460873.ab

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s