Demokratividriga riksdagspolitiker skapar mer kärnkraft

Hoppla? Ja till nya kärnkraftverk?

Riksdagen sade med knapp majoritet ja i den historiska omröstningen om att nya kärnkraftverk får byggas. 174 ledamöter röstade ja och 172 röstade nej. Tre ledamöter var frånvarande och ingen avstod från att rösta.

Ingen folklig debatt och ingen folkomröstning? Istället beslutar nu dessa representanter tvärt emot den tidigare folkomröstningen om kärnkraften och detta precis innan valet.

Varför valde man inte att göra det till en valfråga eller en ny folkomröstning? Vi ska se till att oppositionen fattar vad de pysslar med, anser jag. Har hela oppositionen nu blivit moderater med enighet om linje 1 ? (Om linje 1 i wikipedia)  Urvattnat. – Nej! Mer demokrati till folket! Demonstrera inte enbart, men byt ut den dysfunktionella demokratin!

[red. Juni 21] Verkar som det kan bli en valfråga i alla fall.

Kärnkraftskritikern Bergström [Centerpartiet] lät sig övertalas att trycka på ja-knappen sedan han tvingat på alliansen villkoret att stopp-lagen skrotas först vid årsskiftet, så att väljarna hinner säga sitt.

MVH

MrPerfect72
Balanserad direktdemokrat, balanserad socialist, balanserad kapitalist, balanserad feminist, f.d. miljöpartist, balanserad pirat, politisk-flykting-invandrings-positivist, mass-invandrings-negativist och givetvis medlem av valsamarbetet Aktiv Demokrati

PS. Jag har hittat min favoritpolitiker till valet 2010, samt anledningen att jag av ren godhet bojkottar vissa bloggar

Pingat hos bloggportalen.aftonbladet.se och Intressant.se.

Bloggare:

Peace Love and Capitalism anser att miljöpartiet gräver en magnifik grop
, men han har fel anser jag. Man kan ta vilket beslut man vill. Givetvis med konsekvenser, men det kan man. Problemet är nog snarare att MP inte vill ta detta beslut.

Gustav Andersson Kungsholmen vill att Wetterstrand ska skärpa sig, men jag tycker nog att han borde. Vi kan givetvis ha enbart förnyelsebar energi inom en överskådlig framtid, men inte inom EU, inte med Centerpartiet. Inte med dagens partier ens, inte med dagens MP. Nej. Det krävs, visioner, hederlighet, kreativitet och upplyst demokratisk vilja.

Schlaug skriver om saken: Det lär bli mer kärnavfall – låt det nya Centern också bli avfall

Badlandshyena har som vanligt en dunderfin satir om saken.lj

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Demokratividriga riksdagspolitiker skapar mer kärnkraft

 1. Erik skriver:

  Detta är ett bra resultat för Sverige och avspeglar väl folkviljan. Surt sade den röda räven. Demokrati är något ni rödskägg alltid har haft problem med.

  • mrperfect72 skriver:

   Intressant att du kritiserar en av Sveriges mest demokratiska medlemmar i det direktdemokratiska partiet Aktiv Demokrati, foer att ha problem med den orepresentativa icke-demokratin. Ha ha ha. 🙂

 2. Joakim skriver:

  Demokratividrigt när det är solklart att dom flesta vill ha kvar kärnkraften? Låter mer som om du bara är sur för att demokrati fungerar 😀

 3. Karl-Otto skriver:

  Klart som faen vi måste ha både olja och kärnkraft kvar. Vindkraften är nog bra, när det stormar i hela världen. Solenergi kräver fotbollsplaner i varje kvarter. Uteslutet !
  Så gilla läget, gott folk ! Vi lär få ha båda energikällorna i minst 100 år till.

  • mrperfect72 skriver:

   En dator kan dra 22W eller 350W. Ett val. Ett hus kan isoleras saa ett kylskaap och folk i huset aer de enda vaermekaellorna som behoevs.

   Vind fungerar redan toppenbra och det har vi gott om i Sverige som befinner sig i regn och vindbaeltet med staendiga laagtryck.

   Regnet skapar vattenkraft. Pellets fungerar utmaerkt om man inte oeverbefolkar Sverige eller exporterar skogen utomlands. Vi har skog.

   Att folk kan gaa runt i T-shirt inomhus i daaligt isolerade hus mitt i vintern aer en frihet som tar friheten fraan kommande generationer att slippa avfallet. Oansvarigt.

  • Ordning och reda skriver:

   Du har fel, Karl-Otto!
   LOBBYISMEN för kärnkraft hävdar precis det du säger, men verkligheten är ju en annan.
   Fakta är att t.ex vågenergi kan ge 20-100 ggr mer energi än vindkraft vid samma väderförhållanden.
   Det är visat att en besparing motsvarande 2-3 kärnkraftreaktorer inte skulle medföra några stora ekonomiska avbräck i Sverige.
   Det är också mkt tveksamt om uranet i världen ens kommer att räcka till alla de reaktorer som nu projekteras, i mer än 40 år.
   Något mer långsiktigt måste alltså till än gammelteknik som kärnkraft.
   Anna- Kinberg-Batra (m),stod och ljög i burken för ett tag sedan och påstod att om vi bara bygger fler reaktorer så kommer elpriserna att dämpas, men sanningen är att elen kommer att exporteras när efterfrågan inte är hög nog här i landet, till kontinenten, vilket kommer att innebära import av de priser tyskarna är vana vid.
   Men det kan ju ingen bevisa förrän det är ett faktum, och då blir det ju svårt att avveckla i ett sönderlobbat land som Sverige…

  • mrperfect72 skriver:

   Kul laenkar Josef, men tycker du verkligen att alla de misslyckade evighetsmaskinerna aer av verkligt intresse som ingenjoer naer det faktiskt finna bra och fullt fungerande energikaellor redan?

   • Josef Boberg skriver:

    Det ena utesluter ju ej det andra – som jag ser det. Nikola Tesla (video 46 min) VISSTE = var helt klar övare att det Du kallar för ”misslyckade evighetsmaskinerna” var och ÄR fullt ut möjliga.

    Dock… – det finns ett än så länge oöverstigligt PROBLEM med detta = det går ej för wåra mer eller mindre ”kära” PyramidMaktHavare att tjäna pengar på ”evighets”teknik – relativt wåra nuvarande miljö- och människoförstörande tekniker.

    Inget konstigt alls.

   • Magnusgus@AD skriver:

    Jag har dock svårt att tycka att Teslas evighetsmaskineri är trovärdiga. Har du någon mer trovärdig analys av hans ideer?
    Om det fungerar så skulle de väl ändå användas i något enda sammanhang, tex av Nasa under rymdfärder, eller i u-båtar?

   • Josef Boberg skriver:

    NEJ – Magnus – för då skulle ju BRIST PÅ ENERGI-BLUFFEN obönhörligen avslöjas – och det får ABSOLUT ej hända.

    Men det finns en hel del (t ex österrikaren Viktor Schauberger) som under de senaste ca 100 åren – som har varit Teslas energisanningar på spåren. Men dom har ALLA på ett eller annat sätt eliminerats, tyvärr tyvärr… 😥

    Jag gjorde tidigare idag en kommentar om den saken HÄR.

   • mrperfect72 skriver:

    Det finns helt klart laempligare saker att goera aen att blanda in evighetsmaskiner och tollerikonstnaerer och lurendrejare paa youtube i debatten om den riskfyllda, giftiga, aalderdomliga, strategisskt kaensliga och starkt subventionerade kaernkraften naer det FAKTISKT redan finns saeker, modern, miljoevaenlig, tillraeckligt billig, taalig och trygg energi att tillgaa.

    …eller vill du satsa Sveriges forskningsbudget paa evighetsmaskiner Josef? 🙂

   • Josef Boberg skriver:

    Både och – men det förefaller vara SVÅRT för snilliga intellekt att fatta, tyvärr tyvärr… 😥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s