Sverigedemokraterna får vågmästarroll?

Visst kommer det bli minst sagt intressant med SD i riksdagen eller t.o.m. i regeringen. Jag vill verkligen se fortsättningen.

I DN läser jag:

Enligt mätningen kommer partiet [Sverigedemokraterna] in i riksdagen på 5,6 procent och får en vågmästarroll.

Fredrik Petterson skriver att:

Hälften av toppnamnen på Sverigedemokraternas riksdagslista, däribland partiledare Jimmie Åkesson, har ett förflutet i Moderaterna..

Det ger ju minst sagt samarbetspotential med Alliansen.

Och Expo skriver:

Sekreteraren i den tidigare styrelsen, Jan Carlstein, anger brist på demokrati som anledningen till att han slutade [i Sverigedemokraterna].

Kanske demokratibrist inte enbart gäller SD, utan fler partier som förlorar sina medlemmar, men jag ställer mig frågan till alla SDs anhängare och Svenska folket som helhet:

Hade det inte varit trevligare om vågmästarrollen hade innehafts av en balanserad sammansättning av Svenska folket som genom mer inslag av folkomröstningar hade kunnat skapa en vettigare och mer folklig politik inom ALLA områden?

Om svaret är ”Ja” har du nu hittat till ”rätt” parti, nämligen Aktiv Demokrati. Visst skulle folkets parti kunna vara ex.  Piratpartiet, som Skivad Lime tycker, och visst har vi sett en viss utveckling av piratpartiets interna demokrati, men man har faktiskt inte lyckats få till en valsamverkan med ex. Miljöpartiet, Feministiskt Initiativ och/eller SPI som hade kunnat leda i mål.

Banner Aktiv Demokrati 120x90

Så anledningen att rösta ”rätt” i valet är inte enbart att du kommer gynna ”rätt” parti och på lång sikt kommer gynna valsamverkan, demokrati men dessutom att du samtidigt kommer ge 100% av ditt mandat till saker du verkligen gillar till 100%.

Att votera ”rätt” i valet kommer dessutom uppmuntra fler folkliga nya initiativ som har stor potential att valsamverka sig upp till 4%-spärren nästa val, 2014.

MVH

MrPerfect72
Balanserad direktdemokratisk socialist, balanserad kapitalist, balanserad feminist, f.d. miljöpartist, balanserad pirat, politisk-flykting-invandrings-positivist, mass-invandrings-negativist och givetvis medlem av valsamarbetet Aktiv Demokrati

PS. Jag har hittat min favoritpolitiker till valet 2010, samt anledningen att jag av ren godhet bojkottar vissa bloggar

Pingat hos bloggportalen.aftonbladet.se och Intressant.se.

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s