Anledningen att klyftorna ökar?

Inkomstskillnaderna i Sverige är de högsta någonsin skriver Aftonbladet.

Sanningen är: Fram till i början av 1980-talet minskade skillnaden mellan fattig och rik i Sverige, visar statistik från Statistiska centralbyrån, SCB. 1981 låg skillnaden på den lägsta nivån någonsin, men därefter ökade inkomstspridningen och den har fortsatt in på 2000-talet.

I dag är skillnaden mellan fattig och rik den största någonsin i Sverige, oavsett vilket räknesätt man använder.

Sverige följer dock en internationell trend mot ökad inkomstspridning…

… ökade inkomstspridningar har pågått länge – även under S-regeringar – och i en internationell jämförelse är de inte alarmerade.

Ska vi tro Aftonbladet?

Kan man tro att det ljugs i denna film om orsaken till finanskrisen 1990-1994? Kan man tro att mordet av Olof Palme 1986 var en ren slump?

Olof Palme var en person som var uttalad socialist och demokrat och inte enbart svamlade om detta i media utan dessutom levererade som citatet ovan visar, om vi tror detta. Kan man tro att det skett utrensning av socialister redan 1981 ur SSU och att man kallar dem trotskister. Anna Lindh stoppar denna utveckling…verkar det. Var hon Trotskist? Var Olof Palme Trotskist? Jag vet minst en till trotskist, Noam_Chomsky.

Har Socialdemokraterna efter Olof Palmes död av denna orsak förvandlats till ett parti som medvetet vandrat i riktning mot en borgerlig politik. Fler saker som antyder att detta varit en medveten plan är, om detta skulle vara riktigt, det faktum att Mona Sahlin och Leif Pagrotsky medverkar i Bilderberggruppen, en odemokratisk organisation utan insyn som representerar makteliten inom affärs- och industrivärld, media och politisk verksamhet.

Har vi verkligen gett dem mandat till detta beteende?

Kan man tro att det skett odemokratiska utrensningar av socialister ur Socialdemokratin? Kan man tro att den delning som uppkom i EU-medlemskapet mellan partiets toppar och medlemmarna och i vilket eliten som utnyttjade sina positioner odemokratiskt inte fanns?

Kan man tro att EU-medlemskapets frihandel leder till skattesänkningar och avvecklad välfärd och att det blir omöjligt att bedriva en solidarisk politik oavsett vilket block som sitter vid makten?

Blir resultatet upprepade kriser som ett direkt resultat av denna politik som bedrivits av de sittande blocken? Blir Olof Palmes uttryck korrekt mot hela etablissemanget?

De har inte bara ätit upp vad som fanns på bordet. De har tömt skafferiet, ätit sig igenom visthusboden, låtit åkrarna stå i träda och tuggat sig igenom andra länders bankmatsalar på kreditkort utställda på de svenska skattebetalarna. /Olof Palme

Samtidigt ökar nybilsförsäljningen av sportbilar… Kan man tro att dagens socialdemokrater har sportbilar, herrgårdar och lyxbåtar? Ja, då går ekvationen ihop.

Ock ska vi verkligen tro att det finns en likriktning inom Svensk blockpolitik som Full Mental Straight Jacket skriver?:

Socialdemokrater och moderater är de som ofelbart drar in mest pengar och de ligger på en så gott som delad förstaplats!

Visserligen kanske inte alla gubbar kan vara som snövit? Ja, visst vill vi alla ha ”more bang for the buck” som de gamla gubbarna i Thailand brukar säga, och viss resulterar en borgerlig politik i ”more bang for the buck” till de som har pengar och ”less buck for the bang” till de som saknar, men mord? Ska man verkligen behöva rösta på Aktiv Demokrati om man vill ha demokrati?

Trotsky? Jo, han mördades med en ishacka.
Vad ville Lev? Jo, han ville ha partidemokrati och arbetardemokrati. Han ville att alla skulle ha rätt att delta i befintliga organisationer i sitt arbete att förändra politiken. Ett rimligt krav?

MrPerfect72

Balanserad direktdemokratisk socialist, balanserad kapitalist, balanserad feminist, f.d. miljöpartist, balanserad pirat, politisk-flykting-invandrings-positivist, mass-invandrings-negativist och givetvis medlem av valsamarbetet Aktiv Demokrati

PS. Jag har hittat mitt Favoritparti till valet 2010 och en politiker som inte bedriver personvalskampanj och som givetvis inte ska kryssas i valet, samt anledningen att jag av ren godhet bojkottar vissa bloggar

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Anledningen att klyftorna ökar?

 1. Tack för ett mycket läsvärt inlägg !

 2. Major Kadawerhielm skriver:

  Sossen Göran Persson är numer godsägare och därmed patron. Hur trovärdig är han när han är ute och predikar för de fattiga om det socialistiska himmelsriket ?

  • mrperfect72 skriver:

   Tror inte Goeran predikar om det socialistiska himmelsriket. Det goer nog andra vaensterorganisationer som V och Socialistiska partiet och Kommunisterna. Nej Goeran saeger nog att han aer en ”social” ”demokrat” om han blir tillfraagad.

   Han har dock blivit kritiserad foer att vara en osocial ”buffel”

   …men vi vet vad demokrati aer i Aktiv Demokrati. Demokrati aer inte en liten politikeradel som styr landet, Demokrati betyder folkstyre.

 3. Intressanta fakta…om man ska tro… Verkligen.

 4. Ping: Kungens hattar, miljoner till goda saker & Städrobot vs. Kannibaldildo | Dagens Glada Nyheter

 5. Josef Boberg skriver:

  BlockPolitik = BlockeringsPolitik – och den har pågått sedan minst 30 år tillbaka. Men den allt överskuggande frågan för att få stopp på det – är att få stopp på den sedan i mitten av 1800-talet pågående globala RÄNTEBLUFFEN.

  Historiskt så har ALLA socialistiska partier styrts av RÄNTEBLUFFEN – såväl som ALLA ultrahögerpartier inklusive nazist- och fascisminriktade partier och ALLT däremellan – och faen vet om någon politisk inriktning någonsin i människosläktets barbariska historia har åstadkommit mera eländes elände för oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – än just socialistinriktade politiska partier.

  Därför tror jag STARKTAktiv Demokratikonceptet – ifall nu Ej medlemmarna TILLÅTER att det blir någon ny variant på hopplöst förlegade varianter av socialistinriktade tanke- och beteendesätt = Elitstyrt parti = vanstyrt parti.

 6. mrperfect72 skriver:

  Verkligt socialistiskt kan inte bli elitistiskt per definition foer daa upphoer det att vara socialistiskt och blir naagot annat, typ diktatur.

  Verkligt demokratiskt kan inte heller bli elitistiskt, i samma oegonblick som det sker blir det naagot helt annat per definition.

  Vad diktaturer och faavaelden kallar sig i syfte att soeva folket aer ju givetvis en helt annan sak….

  • mrperfect72 skriver:

   …demokrati utan en vaken taenkande befolkning aer inte heller demokrati. Foer om folket villigt och okritiskt laater sig hypnotiseras av vem som helst som raakar ha pengar i ryggen kommer de med pengar alltid ha makten.

 7. Josef Boberg skriver:

  MrPerfect – jag känner för att Du måhända skulle ägna en smula tid för eftertanke – avseende att reflektera över Ditt ”oändliga” intellektuella behov för att i alla lägen framstå som MrPerfect. Måhända skulle det kunna ge Dig själv en hel del nya infallsvinklar = även AD-idén som sådan, kanske… 💡

 8. Josef Boberg skriver:

  Jo… – MrPerfect – det betvivlar jag ej alls – men undrar i alla fall över om Du har ägnat tillräckligt mycket tid åt det – och om ej sådan reflektion varje dag behöver fördjupas ? ”Huset” är ju ej färdigt bara för att grunden är lagd – och när det väl är färdigt – så behöver det kontinuerligt underhåll för att ej misspryda kvarteret… 💡

  Fråga blir då också om det är möjligt att i alla lägen se sig själv som MrPerfect = se ALLA andra som mindre än perfekta – och ej alls drabbas av uppenbar risk för Elitiskt tänkande om sig själv – och därmed uppenbart riskera att råka ut för det ALLA Elitare råkar ut för – förr eller senare ❓

  • mrperfect72 skriver:

   Kanske du har raett. Kanske det aer det som haaller paa att utvecklas hos mig. Kanske jag tror att jag aer ”MrPerfect72” och att det inte aer ett alias. Kanske jag skapar oreda i partiet mitt i valspurten? Kanske aer jag inte intelligent, kanske aer jag inte vaken, kanske aer jag inte upplyst alls. Och utan detta kan jag ju inte bidra till en demokrati vaerd namnet. Kanske det aer dags att laemna partiet?

 9. mrperfect72 skriver:

  Lade till ett litet youtube-klipp daer Mona kommenterar Bilderberggruppen.

 10. Josef Boberg skriver:

  ALLA kan bidra med någonting – så länge som det sker genom förutsättningsfria Interaktiva Dialoger = Kommunikation – som i görligaste mån är helt befriade ifrån ALLA personliga påhopp (typ dum- eller Intelligensförklara sig själv och/eller andra) av det ena eller det andra slaget.

 11. Ping: Jan Eliasson (S) prisar (S) « Aktiv Demokrati's blogg

 12. emviemartin skriver:

  ”more bang for the buck” som de gamla gubbarna i Thailand brukar säga…. =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s