Yttrandefriheten hotad tom. i Aktiv Demokrati

Hoppsan. Norge kommer kanske införa burkaförbud.

[edit 21 Juli] Syrien införde nyligen ett förbud mot burka och nikab på landets universitet.

Den franska nationalförsamlingen röstade på tisdagen igenom ett förslag att förbjuda kvinnor från att bära heltäckande huvudduk.

Fremskrittspartiet, Sverigedemokraternas motsvarighet i Norge, med Siv Jensen i spetsen vill införa ett förbud mot burka, skriver Aftonbladet.

Det kan tyckas paradoxalt, men Per Willy Amundsen säger att ett förbud mot att klä sig i heltäckande huvudduk kommer att öka människors frihet.

Hmm… Jag som hela tiden trott att förändring och frihet kommer av avslappning, kärlek, eget tänkande, yttrandefrihet och demokrati?

Jag vill samtidigt uppmärksamma alla om att samma sak faktiskt pågår i Aktiv Demokrati just nu, konstigt nog, och ja, det hänger på dig om de lyckas.

Det jag skriver nu, i detta ögonblick, kommer kanske inte finnas i framtiden om dessa individer får som de vill. Jag kommer kanske inte kunna skriva om politik eller bära burka eller niqab i Aktiv Demokrati i framtiden eller ens skriva i denna blogg. Nej, burka och niqab har inte med demokrati att goera, naemligen, enligt dem. Yttrandefrihet har inte med direktdemokrati att göra, enligt dem.

Mask-helmet-clown-hood-glasses

Ni undrar vad som kommer ske efter detta. Ska vi förbjudas att ha maskering, MC-hjälm, luva solbrillor och smink? Ska clownnäsor bli olagligt? Ska vi till slut tvingas gå runt med bilder av oss själva och persondata i handen som i The Facebook Song? Ska vi ta bort blogginlägg och bränna böcker? Vad mer ska brännas innan vi vaknar?

Svaret: Det hänger på dig.

Jag hoppas att demokratins och direktdemokratin försvarare inser att dessa förbud och denna övervakning är fel och ska förpassas till historiens tragikomiska soptipp tillsammans med en liten gubbe med löjlig mustasch och gäll röst.

Det blir fel om man vrider det till Iranska kulturpoliser som i detta klipp:

…och det blir lika fel om man vrider det till Norska kulturpoliser, anser jag.

Oavsett vad ni tycker nu, oavsett vilket parti ni kommer från oavsett om ni gillar burka och niqab eller ej. Nu är det dags att vakna och snabbt bli medlemmar i Aktiv Demokrati och andra partier, och förpassa odemokratiska yttringar  till historiens soptipp! Tänkande individer i alla partier, välkomna in!

Extremism befriar vi genom utbildning och ren kärlek, anser jag. Vad tycker du?

/MrPerfect72

Balanserad direktdemokratisk socialist, balanserad kapitalist, balanserad feminist, f.d. miljöpartist, balanserad pirat, politisk-flykting-invandrings-positivist, mass-invandrings-negativist och givetvis medlem av valsamarbetet Aktiv Demokrati

PS. Jag har hittat mitt Favoritparti till valet 2010…hoppas jag. Det hänger på dig.

Bloggare:
http://gertfrost.se/burka-string-och-mossa
http://klartexten.wordpress.com/2010/07/14/den-muslimska-kladpolisen-slar-till/
http://hokmark.eu/att-angripa-ratt-problem/
http://leonel-marjavaara.blogspot.com/2010/07/ni-missar-varfor-burkaforbudet-ar-helt.html

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

29 kommentarer till Yttrandefriheten hotad tom. i Aktiv Demokrati

 1. Josef Boberg skriver:

  Märkligt att en som kamouflerar sig själv med hjälm och använder pseudonamn talar så varmt för öppenhet = ren kärlek.

 2. Fredrik Liljegren skriver:

  Det är skillnad på yttrandefrihet, där man tillåter vem som helst att yttra sig om vad de vill, och friheten att i någon annans namn eller i en organisations namn yttra en mängd saker som inte organisationen står för.

  Aktiv Demokrati är ett parti för att implementera ett direktdemokratiskt system. Aktiv demokrati i sig har ingen åsikt i frågan om huruvisa man får bära tyg kring huvudet eller ej, och det är mycket viktigt att poängtera. Om du röstar på aktiv demokrati så röstar du på ett demokratiskt system, inte på någon av alla specifika åsikter som har uttryckts i denna blogg.

  (Och ja, jag tycker också att en förespråkare för öppenhet bör lämna ut sitt namn och använda en bild man kan känna igen vederbörande på.)

 3. mrperfect72 skriver:

  Ni har baada fel, helt enkelt foer att ni inte undersoekt hur det ligger till. Ganska korkat av er.

  Jag har alias foer att undvika sammanblandning med Magnus Gustavsson och undvika alla dumfraagor om slaektskap mellan oss. (Vi aer inte slaekt) Min identitet aer vaelkaend i partiet. En annan foerdel aer att folk som vill vara anonyma i partiet ser att de kan vara det.

  Jonas aer mindre bemedlad inom politik, anser jag. Han fattar inte att forum och bloggar i alla partier aer fyllda av politiska aasikter som inte noedvaendigtvis gaar helt i partiets linje. Ex. s-info och ex. det interna forumet ”Gittan” i mp. En censur av dessa, skulle vara helt katastrofal, givetvis.

  Fel igen, Jonas. Aktiv Demokrati har en procentuell åsikt i frågan om huruvida man får bära tyg kring huvudet eller ej. Daerfoer aer det viktigt att det finns diskussioner om detta.

  Om inte detta skulle vara sjaelvklart nog finns det nu en gul ruta i denna blogg:

  ”Denna blogg…
  …skrivs av medlemmar i partiet Aktiv Demokrati. Personliga åsikter hos de enskilda skribenterna behöver nödvändigtvis inte delas av andra medlemmar, eller vara partiets officiella ståndpunkt.”

  Mitt namn, mitt foto och mina aasikter finns redovisade paa hemsidan. Det har ni lyckats missa, verkar det. Genomgaa minnesundersoekningar!

  Skamligt dessutom att ni inte vill tillata anonymitet. DET aer vael i storebrors intresse om naagot. Jag aer besviken paa er att ni inte ser igenom storbrors plan att registrera oss.

  • Josef Boberg skriver:

   ”Ni har baada fel, helt enkelt foer att ni inte undersoekt hur det ligger till. Ganska korkat av er.”

   Det Wi säger om någon eller några andra – säger Wi ALLTID mer eller mindre om oss själva också – och ej alls så sällan minst lika mycket.

   • mrperfect72 skriver:

    Det aer ok att missta sig, Josef. Det man goer aer att man aendrar sig och saeger, ”det verkar som jag misstog mig”. Ja, saa enkelt aer det faktiskt. Alla kommer se upp till det.

    Det aer den prestigeloeshet vi alla borde ha i ett direktdemokratiskt parti. Hur ska man annars kunna utvecklas? Hur kan man veta naagot alls om man inte aendrar aasikt naer man faar nya fakta som klargoer saken? Din attityd, just nu Josef, leder enbart till mer dumhet.

    Sanningen aer sanningen oavsett hur maanga som stoedjer loegnen.

    Den enda anledningen att Storebror vill avmaskera kvinnorna aer att kunna oevervaka allt och alla och kontrollera oss. Det aer anledningen att de foersoeker infoera maskeringsfoerbud i demonstrationer. Det aer bara foersta steget. Civil polis fotograferar och dessa uppgifter anvaends sedan foer politisk aasiktsregistrering. Storebror skiter fullstaendigt i kvinnofoertryck. Storebror vill foertrycka oss alla…TROR JAG…tills andra fakta kan visa annat.

    Jag uppmanar alla att maskera sig paa naetet och i verkligheten, foer storebror aer paa vaeg att skapa en vaerldsfaschism med oevervakningskameror i varje hoern. Vi ska goera det skitjobbigt foer storebror, anser jag.

    (Storebror = Bankmaffian och det militaerindustriella komplexet)

   • Josef Boberg skriver:

    ”Din attityd, just nu Josef, leder enbart till mer dumhet.”

    Det Wi säger om någon eller några andra – säger Wi ju ALLTID mer eller mindre om oss själva också – och ej alls så sällan minst lika mycket.

    ”Jag uppmanar alla att maskera sig paa naetet och i verkligheten,…”

    Jag uppmanar ALLA att uppträda ÖVERALLT med sitt eget fot och riktiga namn. Det kommer att göra det OMÖJLIGT för den globala RÄNTEBLUFFMAFFIAN (video 3 tim 35 min) att fortsätta med sitt omänskligt = barbariskt grymma pyramidspel – därför att dom är ju så ytterligt fåtaliga – relativt oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna.

    Maskerade personer med pseudonamn som kritiserar det här pyramidsystemet – är ju rena önskedrömmen för dom – för att kunna behålla sin idag hart när oinskränkta MAKT över oss av vanligt folk – så det så.

   • Josef Boberg skriver:

    = Wi behöver många MÅNGA flera som gör som t ex Anne-Marie Pålsson.

   • Hon ser problemet, hon gillar det inte, hon anpassar sig villigt och ”knotar” om det, men verkar inte aktivt i en god riktning….utan hoppar av… Om hon beslutar att verka aktivt i en demokratisk riktning skulle alla bli gladare. 😉

   • Josef Boberg skriver:

    Hon är ju en presumtiv medlem i Aktiv Demokrati – men det får ju vänta på sig tills hon blir FRI ifrån PyramidMaktHavaren Fredrik Reinfeldt (video 8 min), tyvärr tyvärr… 😥

 4. Fredrik Liljegren skriver:

  Om det är mig du kallar för Jonas så har du själv läst lite slarvigt.

  Innan det gjorts en omröstning kring ett förslag om att förbjuda huvudtyg, så har aktiv demokrati ingen röst i frågan. Att rösta in aktiv demokrati till riksdagen är fortfarande att rösta in ett demokratiskt system, och inget annat. Inte förrän AD har mandat att lägga i riksdagen, och en omröstning sedan skett angående ett förslag, så har AD någon procentuell åsikt ens. Det finns ingen fördel i att föra fram en mängd politiska åsikter i ADs namn. Skaffa en personlig blogg, som du sedan kan hänvisa till när du vill agera som delegat i valsystemet. DÄR passar dina politiska åsikter.

  Och jo, jag känner självklart till det namn du uppgett i ADs forum osv, och du hindrar knappast några ”storebrors-organisationer” att se mer information om dig heller, de du hindrar genom att inte sätta ut ditt namn och bild enkelt och tydligt är de personer du riktar dig till som inte också råkar vara medlemmar på ADs forum.

 5. Fredrik Liljegren skriver:

  ..även s-info som du nämner har individuella bloggar, inte en blogg med flera skribenter. Det är personer som själva går ut med bild och har sitt namn i titeln, inte partiets. Jag är helt för att aktivdemokrati skulle kunna ha ett bloggsystem installerat så att delegater kan få en egen blogg på t ex blog.aktivdemokrati.se, men fortfarande då individuella bloggar, inte en blogg med partiets namn.

  • mrperfect72 skriver:

   Jag ber om ursaekt foer att jag misstog mig paa att det var du som var Jonas. Slarvigt av mig. Anledningen var av samma skael som alltid skedde mellan mig och Magnus. Vi hade samma efternamn.

   Det aer din aasikt att det inte naagon fördel i att föra fram en mängd politiska åsikter i AD’s partiblogg genom olika skribenter. Det aer min aasikt att du har fel.

   Jag tycker att vi alla som gillar tanken paa mer demokrati ska samexistera i samma blogg under olika anvaendarnamn och daer det raader åsikttfrihet och yttrandefrihet.Det vore gudibehagligt.

   Jag tror att vi hindra ”storebror-organisationer” att se mer information om oss med olika metoder. Jag aer ingen expert, men jag tror att storebror generellt sett aer ganska ointelligent. Daerfoer skapade storebror ex. Facebook. Det goer det enklare foer dem.

   Att folk ser att jag kan skriva i bloggen under alias borde locka de personer som vill bli anonyma medlemmar. Om du skriver i bloggen med ditt foto kan ju det vara lockande foer andra. Det finns ingen motsaettning som jag ser det.

   Ok. Saa s-info som jag nämner har individuella bloggar och inte en blogg med flera skribenter. Skillnaden aer haarfin, anser jag. Naer man klickar paa en blogglaenk som kallas s-info skulle man kunna resonera att man ska faa info om s.

   Jag vill endast att vi ska samexistera i samma blogg av marknadsfoeringsskael. Det oekar partiets relevans i google och ger oss sannolikt en mer gynnsam placering i bloggportalerna, tror jag.

 6. mrperfect72 skriver:

  Kolla in detta!
  http://www.e24.se/business/it-och-telekom/rysk-spion-jobbade-pa-microsoft_2180839.e24

  ”…grundade ett företag som sålde vad som beskrevs som programvara vid beslutsfattande, ett system där höga beslutsfattare matade in sina planer.”

 7. Fredrik Liljegren skriver:

  Det problem jag ser med detta bloggande under titlen Aktiv Demokrati, och som min bror Jonas påkallade på forumet, är att det som skrivs blir väldigt starkt sammankopplat med partiet. När någon blir nyfiken på AD och söker på google, så kommer bloggen upp med titeln Aktiv Demokrati väldigt högt upp. Många klickar sig in och ser inlägg som till stor del handlar om starkt missnöje och extrema politiska åsikter, och med det enorma utbudet av småpartier att undersöka och läsa om, görs lätt den snabba bedömningen att AD har med dessa åsikter att göra.

  En uppdelad blogg under gemensamt paraply, såsom delegat.aktivdemokrati.se med en separat förstasida som handlar om systemet och förklarar att delegater är några man kan delegera sina röster till i frågor man själv inte orkar/vill sätta sig in i, så blir det mycket tydligare att de frågor som de flitigaste bloggarna, dvs du, skriver om, inte är vad AD står för som helhet, utan bara en möjlighet i mängden i det politiska system vi vill få in i riksdagen.

  Själv vet jag inte om jag skulle lägga adekvat tid kontinuerligt för att vara delegat ens inom de kategorier som intresserar mig mest, utan hoppas mer på att kunna delegera till personer eller organisationer jag samtycker med. I mitt fall skulle jag t ex vilja delegera miljöfrågor till greenpeace och upphovsrätts- och patentfrågor till piratpartiet 🙂

  Så, jag anser fortfarande att en blogg med titlen Aktiv Demokrati, om ens en sådan bör finnas, skall avhandla partiets officiella ståndpunkter, och inga politiska åsikter sålänge de inte åtminstone är framröstade av nuvarande medlemmar.

 8. Josef Boberg skriver:

  ”Sverige är i dags dato hart när bara ett gott land att leva uti för ENBART PyramidMaktHavarna och deras medlöpare. Skriv Aktiv Demokrati på en blank valsedel i höstens val – så gör Du vad Du kan för att STOPPA den pågående höger- och vänstersocialismens utbredning = Kallocain-samhällets fördjupning = den sedan början av 1980-talet pågående väldfärdsnedrustningen.
  GRUNDORSAKEN till detta är RÄNTEBLUFFEN – och de till 100 % MedlemsStyrda = FolkStyrda delegaterna i Riksdagen från Aktiv Demokrati – kommer att lägga all upptänklig ENERGI på att eliminera detta problem = återställa den svenska välfärden till minst vad den var i slutet av 1970-talet.”
  – slut citat av första stycket på min öppningssida.

 9. Virus skriver:

  Har en fråga bara: hur ska man kunna identifiera sig på banken eller i passkontrollen om man har ansiktet dolt ? Svara på det och frågan är löst !
  Vive la France !

  • mrperfect72 skriver:

   Kortsiktigt: Tumavtryck, Regnbaagshinnan, roest, dans?

   …MEN Framtiden aer redan haer Virus.

   Jag har anvaent min kod och mitt kort foer identifikation sedan flera aar och inte sett roeken av min bank. Kanonbank. Vi kan kalla den Ullas Mulla-bank. Verkligen. Ibland kommer det ett nytt plastkort paa posten. Det aer allt. Snart kommer vi inte ens behoeva bankerna eller ens plastkorten. Folk kommer byta kort och koder och pass med varann foer att skojja med storebror som nu kanske endast utgoer 0,001% av befolkningen.

   Vad jag tror finns det dessutom bankboxar i framtiden eller kanske redan i Schweiz som enbart aer nummer och koder utan person-ID.

   Du kan faa koden tatuerad under oegonlocket, eller foerhuden, Virus. 😉 ..men i bankboxarna finns det mest gamla svartvita porrbilder fraan 50-talet och annat arvegods.Kanske en kanibaldildo, Virus. vad har du egentligen i din bankbox, Virus? 🙂

   Vanlig porr finns inte laengre i framtiden, mer aen som frivillig exhibitionism…mestadels…eller som en slags fettish i vilken man taender sexuellt paa att ta emot eller ge groent papper efter sex.

   Porren gick under helt naer allt blev gratis inkl. ”smarta”(jaja) droger. Robotarna tog oever prostitutionen OCH de aer dessutom baade saekrare och mer njutbara, inkl. psykologprogrammet Eliza 3000 och MissSoftie4U-4000-super-stimulator, givetvis.

   Inga passkonroller behoevs heller i framtiden. Fraagan aer om de ens behoevs nu? Foer det verkar ju inte funka riktigt som det ska aendaa med diskrimineringen mellan vilka som aer verkliga politiska flyktingar och ekonomiska flyktingar….Alla aer vaelkomna liksom….Tjolahopp. Alla tar hand om alla och Reinfeldt beslutar att ha sloeja i mosken i respekt foer de muslimska kvinnorna och de muslimska transexuella samtidigt, som aer de nya vaelutbildade arbetarna. Skatterna vill han fortfarande saenka givetvis som en gammal skivspelare som hakat upp sig.

   Eftersom fred uppstaar i framtiden finns det heller ingen anledning att bevaka graenser. Folk kommer roera sig fritt och i ett nafs avskaffas alla pass. Det blir ett enda stort EU-liksom, men utan Bryssel. Bryssel finns nu istaellet i varje Ipod och man loggar in genom denna Demokrati-bank http://aktivdemokrati.se/AD-forum/viewtopic.php?f=78&t=1108&p=7636&hilit=voteringsbanken#p7636.

   Kriminalitet blir en komisk historik som alla kommer skratta aat paa historielektionerna.

   Kameler paa Oeland och Isbjoernar i Dubai… Komplexiteten och moejligheterna vaexer.

   Det kommer intraeffa pga. att komplexiteten oekar, pga. Internet, pga.mer demokrati, pga. mer vakenhet. Vi inser alla strax att terrorister aer skapade av stormakterna som mycket annat de hittar paa och understoedjer ex. fattigdom.

   …och ytterligare i framtiden kommer pengar finnas i ett saadant oeverfloed, inte enbart foer mig, men alla, och varor kommer vara saa billiga att ingen tycker pengar har betydelse, tack vare att robotarna goer precis naestan allt i raketfart.

   Folk kommer vara spirituellt utvecklade och inte konsumera alls mycket. De har helt enkelt faatt allt de pekat paa, men vill nu soeka i sitt inre efter mer.

   Samtidigt aatervinner och producerar robotarna allt moejligt i raketfart….kanske t.o.m. blir spirituella sjaelva och skickar ut sig sjaelva ut i universum?

   Var det svar paa din fraaga, Virus? 😀

   Allvarligt, Virus, systemet kommer veta att samma vaermekaella med nuvarande hjaertrytm 89, tumavtryck, regnbaagshinna och kropp med samma doftsignatur och en Ipod roestade och att de haengt ihop sedan ipoden producerades. Detta system har dessutom gett bergsgorillan Einstein tillfaelle att delta. Einstein var den foersta Gorillan att vaegra gaa av bussen pga. sin ras. Och Lejon har setts krama maenniskor oftare och oftare.

   Chans att det intraeffar? Ingen aning alls. Det haenger delvis paa dig.

 10. Virus skriver:

  Oj, oj, råkade visst trampa på en öm tå ! När du talar om framtiden menar du då om 200-300 år. Jag menar detta årtionde och kanske nästa, om jag fortfarande lever.
  Jag har ingen lust alls att genomgå allt du föreslår.

  För mig har det varit nog med ett idekort eller passet i snart 60 år. Och jag har kommit igenom överallt något som dina vänner tydligen inte gjort. Ingen nämnd och ingen glömd.

  • mrperfect72 skriver:

   Nej, inte alls oemt, Jag hade bara ett saant daert vaket vacker oeppet kreativt oegonblick och njoet av det riktigt ordentligt.Ett oegonblick daer jag saag moejligheterna i staellet foer att bara rama in mig i en liten box, du vet. 😉

   En saan daer fantasi som du ska fundera oever aer kanske 4 vackra Norskor med nijab (foer de har valt det och dig) som slaenger av sig detta efter en promenad tillsammans i ett kallt vintersverige… De kurar sedan ihopsig i din saeng med varm choklad och bullar i din saeng. Och de aer alla dina glada positiva exotiska fruar som aelskar dig och varann. Vill du ha en bulle, Virus?

   Samtidigt slapp du se den fula grannfrun med stadig skaeggvaext foer hon har ochsaa skaffat sig en Nijab. Bara att se en skymt av henne goer att du far svaart att tillfredstaella dina 4 fruar. Med Nijab, kan du faktiskt prata med henne utan att faa spykaenslor.

   Nijab paa vintern skulle aeven jag vilja ha. Funkar finfint i kylan foer fejset. Palestinaschal funkar ocksaa ganska bra och kommer garanterat snart bli alla Israelers favorit-assessoar. Konverteringen till Islam boerjar kanske naer fler Mullorna i ett enda ljust oegonblick inser att Gud finns i en fredlig varm feeling och kvinnorna med sin nyga goda utbildning aer redo att vaelja sjaelvstaendigt…. Tja, kanske blir det saa att sekulariseringen av Islam och den oekande fria spirituella utvecklingen tar fart och tvingar fram det som i alla andra sekulariserade religioner? Mullorna kanske kastar turbanerna strax? Vem vet? Det aer en moejlighet. 😉

 11. mrperfect72 skriver:

  Visst aer det komiskt hur alla ska kontrollera hur kvinnorna klaer sig!?

  Det senaste jag hittade:
  Syrien införde nyligen ett förbud mot burka och nikab på landets universitet.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7498746.ab

  Syrien!!! Det handlar altsaa inte om burka paa eller av. Det handlar om kontroll. Inget annat. Naagon ska kontrollera vad du har paa dig eller inte.
  Kan det vara storebror med sina videokameror? – Vakna!

 12. Många länder har uniform i skolorna… vi har det till liten grad inom scouterna… Där fanns i alla fall motiveringen att det inte skulle bli en massa avundsjuka mellan barnen, då en del kom från fattigare hem osv. Det motivet kan man nog inte hävda vad gäller burkaförbud 😛

  • mrperfect72 skriver:

   Kanske det aer dags nu paa 2100-talet att myndigfoerklara kvinnan att vaelja sjaelv?

   Det skulle kanske inte helt ligga i linje med storebrors ambitioner att oevervaka allt och alla eftersom man i saa fall kan gaa runt maskerad, men varfoer ska vi gynna storebrors faschistoida laeggning?

   Baettre att slappna av och laata folk klae sig precis hur de vill. Annars ska fanimej tubsockar i laagskor foerbjudas paa momangen!

 13. Ping: Folkpartiet odemokratiskt? « Aktiv Demokrati's blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s