Att stoppa mobbningen av demokratin

I detta ögonblick ser jag med sorg ser hur två personer talar illa om varann genom Aftonbladet och varför Aftonbladet publicerar det vet jag inte.

I stället har jag idag, med stort intresse läst tidningen Fria Tider, och de skriver med ett vaket sinne:

Utländska valobservatörer och rådgivare har granskat de svenska valen och kommit fram till att de visserligen är fria, men inte rättvisa. Slutsatsen är att det svenska valsystemet borde ändras. Men när forskarna ville publicera sina resultat blev det nobben i svensk media, som istället valde att mörka nyheten.

I den Danska tidningen Politiken.dk kom nyheten (som heter ”Hur demokratiskt är Sverige?”) dock in och jag tog Google till hjälp och fixade en översättning på Svenska.

Och det är inte enbart journalisterna i media som kan rycka upp sig nu, tuffa till sig och bli demokratiska genom att rapportera om detta lite mer ingående. Vi kan också tuffa till oss och uppmärksamma de svenska valen så att de blir rättvisa och demokratiska. Det hänger på dig.

I dag har jag dessutom lyssnat till en ekonom som heter Shir Hever.  Shir kommer från Israel och jobbar på det alternativa informationscentret. Han visar att vi kan använda bojkott, och det gör han för demokratin, menar han.

Ja, han talar absolut inte om bojkott av demokratin eller röstskolk. Nej. Han talar om bojkott av de personer som behöver uppmuntras till mer demokrati och rättvisa.

Han kan se att mobbningen intensifieras. Den mobbning som först testats på vissa, testas nu också på fler i hans eget land, men han ser samtidigt se att bojkotten har effekt. Ja, att bojkotta gör att diskussionen kommer upp och han tycker att vi ska bojkotta mer.

Ja, diskussionen om demokrati och mänskliga rättigheter kommer upp, helt enkelt av rent ekonomiska skäl. Dessa ekonomiska skäl hjälper de som ännu inte lärt sig att känna det rent medmänskliga skälet, nämligen att känna kärleken till sin nästa.

Ja. Det verkar som om bojkotten, i detta ögonblick, hjälper företagen och politikerna att göra medmänskliga val. Ditt val har verkligen effekt. Det hänger på dig.

Och hur kan vi då i detta ögonblick hjälpa det svenska valet att bli rättvisare och mer demokratiskt? Finns det ett bra alternativ?

Aktiv Demokrati sträcker just nu ut en hand till alla de som mobbas och visar hur vi kan få mer demokrati. Aktiv Demokrati visar hur små partier och enskilda människor nu kan gå samman. Ja, vi kan gå samman och diskutera saker sansat och se till att valen blir mer rättvisa och demokratiska. Det hänger på dig.

”Betvivla aldrig att en liten grupp av tänkande bestämda människor kan förändra världen. Det är, verkligen, det enda som någonsin har gjort det.”
/ Margaret Mead

Ska vi bojkotta de stora partierna tills vi skapat demokrati tillsammans?

/MrPerfect72

Bloggare:
http://otackarvarldenslon.blogspot.com/2010/04/valobservatorer-kravs-till-svenska.html
http://klartexten.wordpress.com/2010/07/21/varfor-ar-journalister-sa-javla-dumma/
http://www.luffi.se/2010/july/bert-karlsson-drev-ut-andres-lokko.html
http://everykindapeople.blogspot.com/2010/07/sadana-som-lokko-tvingar-folk-att-fly.html
http://thehellofhannastacia.blogspot.com/2010/07/kalsonger-ala-bert-karlsson.html
http://varjager.wordpress.com/2010/07/20/vem-lyssnar-pa-andres-lokko/
http://www.peterswedenmark.se/2010/07/lokko-bert/
http://vargiveum.wordpress.com/2010/07/20/andres-lokko-sokte-asyl-i-london-sa-han-vet-hur-det-ar-att-vara-invandrare/
http://jahhollis.blogspot.com/2010/07/bert-borde-passa-sig-for-somliga.html
http://badlandshyena.wordpress.com/2010/07/20/kommunism-och-karlssonism/

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att stoppa mobbningen av demokratin

  1. mrperfect72 skriver:

    Om likhet infoer lagen paa vaestbanken enligt en Israelisk jurist fraan Tel Aviv:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s