Vad ska vi associera demokrati med?

Idag handlar det om demokrati och vad ordet ska associeras med och det hänger på dig hur det kommer bli.

Nu är det inte enbart i Nordkorea som demokratin kanske borde ha sig en renovering. Jag frågar dig, eftersom jag anser att det handlar om dig, om din trygghet och demokratin. Tror du att USA’s folk vill ha sina soldater utanför Kina och Korea övandes kärnvapenkrig? Har verkligen beslutet om denna övning tagits demokratiskt av USA’s folk? Demokratin kanske ska restaureras i USA med?

Har Sveriges folk beslutat att invadera Afghanistan? Har du beslutat detta? Har du haft en chans att stoppa det? Kan demokrati associeras med detta? Kan en regering som saknar stöd hos 35% av befolkningen kallas demokratisk? Ska inte alla i en demokrati vara med?

Och just nu i Sverige kan vi se att feministerna kan associeras med snygghet. Feminister som tagit sig in i politiken för att vakta sina demokratiska rättigheter. Ska inte drivet att vakta jämställdhet mellan könen inte enbart associeras med snygghet men också politiskt kurage, tankeverksamhet, livfullhet och demokrati? Ja. Handlar inte feminism om demokrati och om dig? Du bestämmer.

Och i detta ögonblick sympatiserar de flesta av oss kanske inte enbart med kvinnornas kamp i demokratin. Kvinnorna som vill skydda sina egna rättigheter, vi sympatiserar också med flera av Piratpartiets sakfrågor och vem gör egentligen inte det? Det hänger på oss alla tillsammans om vi ska se till att Piratpartiet och Feministiskt Initiativ lyckas oavsett vilket parti vi tillhör.

Ja. Jag har också sympati med dem som inte varit helt lyckosamma i sina läggningar, HBTQ, med tanke på det dömande samhälle vi har idag. Jag vill ge alla en hjälpande hand. Ja. Jag associerar det med demokrati. Det är därför jag skriver denna bloggpost nu oavsett din personliga läggning. Det handlar om dig.

MEN Jag har med sorg betraktat ungdomar i bloggosfären som, jag anser, fintats bort bort fullständigt av en liten klick farliga individer, som saknar sjukdomsinsikt eller helt enkelt planterats i Piratpartiet i syfte att verka mot Piratpartiets sakpolitik. Jag ser med sorg hur de saboterar sitt eget liv, sitt eget rykte och Piratpartiet. Det associerar jag inte med demokrati utan med vilseledning och manipulation.

Genom den ena sidans retoriska fint att verka extremt mot obehagliga saker i syfte att stärka sina partier genom populism i valet väljer Piratpartiet och flera av dess förespråkare, lustigt nog, att helt sonika ta kampen mot dem och bli extrema åt andra hållet och verka för dessa farliga saker.

Jag frågar mig varför?

Varför blandar vissa in det positiva ordet demokrati i det hela? Dessa suggestiva farliga saker och de som inspireras av dem ska inte vara de plakat som vi ska visa upp i demokratins namn.

För gissa vem som kommer vinna och förlora på detta?

I ena ringhörnan FRA-lagens förespråkare och övervakningssamhällets lakejer vilka jag associerar med icke-demokrati. Dessa icke-demokrater som har tagit barnens trygghet som plakat. I den andra ringhörnan Piratpartiet som utger sig vara demokratiförespråkare och som tagit de farliga sakerna som plakat.

Vem kan tänkas bli vinnare i detta spektakel? Demokratin? Knappast.

Bättre vore väl att ta strider som går att vinna, skriva fina bloggar som vi vill associeras med, om man nu säger sig verka för kultur, yttrandefrihet och demokrati. Vinnande strider som ger oss hopp och som vi alla kan ha på plakaten.

Och Ja. Visst kan vi skydda yttrandefrihet inom de flesta områden om vi bara ser till att barnen skyddas samtidigt och visst kan man samtidigt ha massvis med frihet på de flesta områdena och visst kan samtidigt detta vara demokratiska beslut.

Men se det går inte om man reagerar på input som en elektisk kanin och enbart är emot allt som FRA-förespråkarna är för. Nej. För att vinna måste man faktiskt vara smartare än en elektrisk kanin och inse att positiva ord ska användas i kampen för demokrati och fri kultur. Vi måste vakna och se att allt motstånarna kommer med inte är fel. Att vi kan parera med intelligens.

Om Piratpartiet i nuläget vill bli ett parti att räkna med får vi allt rycka upp oss och skapa en viss ordning i leden annars kan vi helt enkelt glömma att resten av våra hjärtefrågor associeras med positiva saker, för väljarna är faktiskt inte elektriska kaniner. Nej, de vill ha bra och trygga saker till barnen. Ja de vill ha mer demokrati. Ja. Visst vill de vill röra om i grytan och Ja. De vill att deras röst ska räknas i valet. Du bestämmer hur det blir.

Banner Aktiv Demokrati 120x90

Det som nu är anledningen att Piratpartiet och andra nya initiativ kan växa igen på allvar är att vi ger folket ett nytt sätt att röra om i grytan. Inget annat. Det finns massvis med människor som idag kommer rösta på Sverigedemokraterna, av just detta skäl, men som verkligen gillar Piratpartiets, Aktiv Demokrati’s och Feministiskt initiativs hjärtefrågor. Men vi måste se till att vi alla kan bli ett verkligt alternativ till folket tillsammans och vi ska associeras med positiva saker givetvis. Det hänger på dig.

Framtiden skulle se ljusare ut om vi alla rensar ut lite i de egna leden nu, ungefär som Sverigedemokraterna tvingats göra med nazismen. Rensa bort de som inte vill valsamverka, rensa bort de som skyltar med farliga och otrygga ideer i partiernas namn, rensa bort negativiteten och in med positiva associationer! Sedan kan vi alla valsamverka med andra rumsrena positiva och konstruktiva partier mot 4%-spärren.

Mask-helmet-clown-hood-glasses

Vi ser olika ut, men vi har mycket gemensamt.

I detta ögonblick vill jag associeras med det snygga Feministiskt Initiativ. Jag vill associeras med det hederliga Aktiv Demokrati. Absolut vill jag att skarpa Junilistan ska vara med i demokratin och helt klart flera andra toppenbra mindre partier som kommer med positivitet till kalaset. Kanske kan medlemmar ur Sverigedemokraterna som har positiva, objektiva och lagliga resonemang vara välkomna dessutom. Vem vet? Det hänger på dig.

Kan vi skapa positiva associationer till demokratin nu? Ja det kan vi.

/MrPerfect72

Ps. Nej. Jag tycker inte att just den debatten ska tas. Inte nu. Inte innan valet.
Inte likt elektriska kaniner. Vi har ingen skyldighet alls att ta skiten i det som storebrors lakejer skapar. Det gynnar inte alls den goda saken.

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

41 kommentarer till Vad ska vi associera demokrati med?

 1. Johannes skriver:

  Du borde på allvar kolla upp ordet demokrati om du anser att en regering utan stöd av endast 35% inte är demokratisk! För övrigt så tog du medvetet inte med vänster-(kommunist)-partiet när du skrev om att man ”städar” upp i sina partier… ”Bottom-line” så skiljer du och din löjeväckande allians sig inte från den politiska korrektheten, även om ni tror det.

  • mrperfect72 skriver:

   Raettigheten foer 2/3 att foertrycka 1/3 maa se demokratiskt ut foer den som aennu inte vaknat

   Utan en rimlig nivaa av maenskliga raettigheter och lagar, som vaktar maenniskors frihet och maenniskors raett till kultur och kunskap och raett till ett gott liv, kan inte demokrati existera eftersom ett samhaelle som inte verkar i samma riktning, med glada och noejda maenniskor, snabbt tas oever av en revolution med risk foer diktatur.

   (http://en.wikipedia.org/wiki/German_federal_election,_March_1933)

   Ja. En demokrati i obalans, daer 35% lider, riskerar att foervandlas till en diktatur daer 1/3 oevervakas och trycks ner. Det leder till en demokrati daer 1/3 planerar att fimpa eliten som trollbundit 2/3 med vackra ord, ofta med resultatet att en ny repressiv elit skapas.

   Det aer daerfoer som enighet och konsensus staerker en demokrati i dess fundament.

   Det aer daerfoer vi ska ha en ledning av landet, foer landet och genom folket i en staemning av foerstaaelse och kompromisser. Och det aer anledningen att vi ska avskaffa blocken och vakna och se att vi alla ska hjaelpa varann.

   Att vi kan skapa en riktigt fin demokrati tillsammans. En demokrati i haenderna paa folket. Folkstyre kallas det. Vi kan faa det i framtiden.

   • michaeleriksson skriver:

    Demokrati innebär i mycket ett ”majoritetens diktatur”. Det kan fungera bättre eller sämre, men just detta ligger i demokratins kärna—och är en av grunderna varför

    It has been said that democracy is the worst form of government except all the others that have been tried.

    (Churchill—och många andra.)

   • mrperfect72 skriver:

    Jag undrar dock om Churchill avsaag riktig demokrati, dvs. direktdemokrati eller s.k. corpocrazy.

 2. michaeleriksson skriver:

  Jag läste inte långt: När någon börjar tala om feminister som kämpande för jämställdhet eller liknande, då förlorar han sin trovärdighet.

  • mrperfect72 skriver:

   Hur du kan ignorera Feministiskt Initiativ som har ganska stort stoed trots 4%-spaerren, och som har mycket rimliga krav, det oevergaar mitt foerstaand.

   Ska inte alla kvinnor respekteras i en demokrati? vill inte du ha respekt? Har du laest vad de vill?

   • michaeleriksson skriver:

    Jag ignorerar inte Fi—tvärtom vet jag vad de tycker och vill, och helt säkert håller jag dem inte för jämlikhetssträvare, inte heller för en grupp med rimlig krav.

    Din utsaga ”Ska inte alla kvinnor respekteras i en demokrati? vill inte du ha respekt?” (liksom ovanstående) tyder på att du har en skev bild av hur könen i dagsläget står till varandra. Glöm bort snyfthistorierna om kvinnoförtryck—i dagens Sverige har kvinnorna det minst lika bra eller bättre än männen, när man tittar på alla relevanta aspekter. (Och inte, som tex. Fi, gör selektiva val av vad som undersöks, misstyder statistik, osv.)

   • Josef Boberg skriver:

    Ett av folket framröstat dominerat kvinnostyre = ett av folket framröstat dominerat mansstyre = lika illa båda – så det så.

    För närvarande styrs ju världen ekonomiskt och politiskt av ett dominerande mansstyre – vilket Gudrum Schyman ju har helt rätt i. Att skifta det till dominerat kvinnostyre är absolut INGEN lösning – som jag ser det – därför att då har Wi ju till 100 % kvar det av PyramidMaktHavarna sedan ca 6 000 år tillbaka så VARMT förordade KönsKriget.

    Lösningen MÅSTE ju förr eller senare bli – att Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder – SLUTAR UPP med att gå på KönsKrigsNiten – och istället SATSAR 100 % på att Wi ALLA är MedMänniskor alldeles OAVSETT vilket kön Wi har.

    Personligen kommer jag att göra ALLT jag kan – för att få medlemmarna i Aktiv Demokrati att inse det = att in i märgen fatta att det ÄR så – och att det ALLTID kommer att förbli så – och alldeles oavsett hur briljanta intellekt kan förvrida den sanna sanningen till oigenkännlighet.

    Tips. Skriv Aktiv Demokrati på en blank valsedel i höstens val – och Du gör vad Du kan för att få stopp på det ca 6000-årade VANSINNIGA KönsKriget – så det så.

   • Josef Boberg skriver:

    PS. En MedMänniska är en som ställer till det gott för sin egen del OCH så många andra som möjligt.

    En PyramidMaktHavare är en som ställer till det gott för sin egen del – men på andra människors bekostnad – och då FRAMFÖRALLT oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna.

    Som princip så får det uppfattas som att på tok för många politiker tänker och agerar som PyramidMaktHavare – och då särskilt påtagligt hos riksdagsledamöterna. Framförallt avseende ministrarna och regeringschefen (video 8 min).

    Dock… – bland de nuvarande riksdagsledamöterna finns det ETT lysande undantag ifrån principen – och det är Anne-Marie Pålsson. Men hon känner sig så totalt ENSAM i Riksdagen – att hon skall avgå efter höstens val, tyvärr tyvärr… 😥 Hennes modigt formulerad avskedsbrev finns t ex HÄR.

    Själv har jag via email föreslagit henne att hon skulle bli en perfekt partiledare för VALSAMVERKANDE PARTIERpartiet – såväl som en MYCKET välkommen medlem i Aktiv Demokrati.

    Om detta har hon än så länge ej svarat med vare sig ”bu eller bä”.

   • mrperfect72 skriver:

    …det gamla vanliga, Josef. Politiker som babblar om demokrati och inte menar det….eller har hon helt enkelt loggat ut foer gott fraan Internet, gett upp helt? Kanske du ska ringa upp henne och peppa henne lite?
    Vidarebefodra en Kram fraan Socialisten. 😉

   • Josef Boberg skriver:

    Hmmm… – Martin – och jag som trodde att Du hade ”kommit förbi” den barbariska socialismen = MarxismFascismen – och numera till 100 % ägnade Dig åt att vara en av många AD-MedMänniskor.

    Men vaddå… – ”Så länge som det finns liv så finns det hopp !”

    NEJ… – jag skall ej alls ringa Anne-Marie Pålsson och hälsa ifrån Socialisten.

    JA… – jag kommer nog förr eller senare att ringa Anne-Marie Pålsson av det ena eller det andra AD-skälet, tror jag… 💡

    Om ej för annat – så för att tipsa henne om att skriva Aktiv Demokrati på en blank valsedel i höstens val – så det så.

   • mrperfect72 skriver:

    Socialism blir inte socialism foer man tar namnet, lika lite som demokrati eller kapitalism. Alla ord som kan beskrivas positivt och som har positiva aspekter. Jag aer foer mer demokrati framfoer allt, men ochsaa socialism paa maanga omraaden och absolut inte emot kapitalismen i dess fina okorrumperade former.

    Jag aer emot diktatur och totalitaera stater styrda av elitister som monopoliserar. Det har ingen betydelse vilket ord de vill klae sig i. 😉

   • Josef Boberg skriver:

    Hmmm… – Martin – kan Du ge mig ETT enda exempel på en socialiststyrd = vanstyrd nation – historiskt eller i dags dato – med en statschef, regering och ”riksdag” som EJ tänker och agerar som PyramidMaktHavare = sådana som ställer till det gott för sin egen del – men på andra människors bekostnad – och då FRAMFÖRALLT oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna.

    Notera då att Mahatma Gandhi (video 44 min) ej alls var socialist – utan han var ju ett FÖRDÖME som MedMänniska, verkligen… 💡 = Mahatma Gandhi var en MedMänniska av DIGNITET = han var en som ställde till det så gott han ville ha det för egen del OCH så många andra som möjligt = det var ju i hans fall då rätt många hundra miljoner indier.

    Jag inser personligen att Du i grund och botten ej alls är socialist – i meningen som socialismen har tillämpats historiskt och/eller tillämpas i dags dato.

    Men vad jag försöker medverka till att Du SJÄLV inser är att – så länge som Du ENVISAS med att kalla Dig själv för socialist – så kommer Du att ”stöta bort” VÄLDIGT många ifrån Dig själv som person – såväl som ifrån Aktiv Demokrati som parti, tyvärr tyvärr… 😥

    Det är ju i sig inget konstigt alls – för folk med ”huvudet på skaft” VET hur barbariskt jävlig den socialistiska historian har varit – och ej minst hur den är i dags dato.

    Så snacka om att ordval ÄR MYCKET betydelsefullt, verkligen… 💡

   • mrperfect72 skriver:

    Du menar att vi ska sluta kalla oss demokrater foer att Hitler kallade sig demokrat och genomfoera precis det tyska folket ville? Folkmord av 6 miljoner judar = demokrati? Vad ska vi kalla oss nu? Ska vi kalla oss Aktiva Spunkomaner nu? 😀

   • Josef Boberg skriver:

    I vårt fall räcker det gott och väl med MedMänniskor = sådana som ställer till det gott för sin egen del OCH så många andra som möjligt – och som via Aktiv Demokrati ger ”järnet” för att få till ett FolkStyre i Sverige i första hand.

    Skall det behöva var så jävla svårt att få Din briljanta hjärnDatoratt fatta det (video ca 10 min)

   • Josef Boberg skriver:

    = Kallocain-samhälle = socialismFascism – så det så.

   • mrperfect72 skriver:

    Jamen kanske du har raett? jag kaempar ju foer att en stat ska styras av ett tekniskt fulländat odemokratiskt kontrollsystem, där individen ständigt kan övervakas. Saadan aer jag, socialisten.

    Jag beskriver ett kallt samhälleligt klimat där alla kan vara angivare och där individen bara har betydelse som en del i gruppen. Vi socialister aer onda maenniskor.

    Jag verkar ju foer kontroll av tanken, foer jag vill ju inte att den enskilde ska kunna taenka fritt och uttrycka det, foer jag aer socialist.

    Jag ser er enbart som kugghjul, viktiga förvisso, men lätta att byta ut om det blir något ”fel” på er. Akta er foer socialisten!

    Jag hjärntvättar er med min propaganda och övervakning – överallt har jag elektroniska polisöron och snart har jag installerat ett hembiträde vars uppgift är att informera polisen om eventuellt avvikande beteende hos dig foer saadan aer jag. Socialisten goer detta.

    Ja jag vill skicka barn till speciella uppfostringsläger som med bestraffningar och beloeningar redan som sjuåringar att indoktrineras av folk som vanligtvis roestar paa SOCIALISTISKA PARTIET!… ja, det vill jag. Taenka sjaelva ska de ju inte tycker ju jag som Socialist.

    Vi ska bli goda, lojala medsoldater, tycker jag, eller ”kamrater” som jag som socialist brukar saega. Foer krig gillar vi Socialister. Vi vill ha mer av den varan. jajjamensan.

    Nej. resande aer jag ocksaa emot. Medborgarna i de olika cellerna ska inte besöka varandra, Internet ska bli intranaet, tycker jag.

    Jajjamensan. Socialisten aer farlig. Laes bara vanlig borgarpress saa foerstaar ni vad jag menar! Laes inte om Socialism! 😉

    Demokrati tycker inte socialisten om alls. Neeej! Att bli utjagad ur Tyskland av Hitler som sattes till makten av de partier som ogillar socialismen aer det jag vill. Alla som gillar socialismen gillar totalitaera regimer som jagar oliktaenkande med ishacka.

    Leo Trotsky aer en saadan farlig socialist som bara ville ont.

    /Den onde Socialisten

   • mrperfect72 skriver:

    Din laenk leder ingenstans, Josef.

   • mrperfect72 skriver:

    @ Mikael Eriksson

    Bra att du inte ignorerar Fi.

    Ge mig ett parti med medlemmer som inte goer selektiva val av vad som undersöks, misstyder statistik, osv. och jag ska ge dig raett om Fi!

    …tills dess aer och foerblir Fi ett respektabelt parti som man kan valsamverka med…om nu medlemmarna i Fi kan se till att besluta paa sin kongress att de ska ta sig in i riksdagen genom valsamverkan.

   • michaeleriksson skriver:

    Om det finns ett politiskt parti som kan kasta den första stenen kan betvivlas. Men: Det finns skillnader i hur svårt problemet är. Framförallt bygger Fis (jag vet inte vad de tänkte på vid valet av namn) åsikter och politik till stor del på pseudo-vetenskapliga och ofta motbevisade genus-teorier och -”vetenskap”. Andra partier vinklar ofta statistik till sin egen fördel—Fis världsbild bygger (till stor del) på faktafel, på ett sätt som inte tillträffar på något av riksdagspartierna.

    För den som tror på dessa ”fakta” kan deras ideer verka rimliga; för den som vet bättre är situationen helt annorlunda.
    (Om du tillhör dem förra kan jag som en god första informationskälla rekommendera http://genusnytt.wordpress.com/)

    Angående Churchill osv: Frågan är om det spelar någon roll vilken typ av demokrati han hade i åtanke, med tanke på dem grundläggande problemen med människans natur. Däremot är det naturligtvis så att en ”indirekt” demokrati som den svenska kan ha ytterligare problem, tex att en makthavare som är gris inte slutändan ofta är samma sak som en makthavare som är bonde. (Jfr. ”Animal Farm”.)

 3. Josef Boberg skriver:

  ”Vad ska vi associera demokrati med?”

  FolkStyre, naturligtvis… = motsatsen till det nuvarande PartiKratiELÄNDET – och i Aktiv Demokrati har Wi kontinuerligt MedlemsStyre = FolkStyre till 100 % – så det så.

  Men jag har full förståelse för att dom flesta överhuvudtaget ej fattar det – för det existerar ju överhuvudtaget ej alls i NÅGOT ENDA ANNAT PARTI i Sverige – utan tar, i t ex det här blogginlägget, en enskilds medlems HÖGST personliga uppfattningar som AD´s linje – och det är ju HELT fel, verkligen…

  Så kom igen… 💡 – Johannes & Michael Eriksson – för AD är nog det mest FramtidsLovande partiidé – som NI någonsin har ”nosat” på – är jag in i märgen övertygad om. Om ej annat – så blir mitt tips att NI skriver Aktiv Demokrati på en blank valsedel i hösten val – så kommer NI att bli glatt överraskade över hur många flera som gjort lika dant.

 4. Ping: Ett demokratiskt tal till nationen « Aktiv Demokrati's blogg

 5. Borgarn som öppnade ögonen skriver:

  De diskussioner jag haft med ”riktiga” socialsiter har en tendens att utmynna i att socialistisk diktatur är något vi tyvärr måste leva med för att utrota girigheten och alla som vill något för egen vinning.
  Trotsky, Stalin eller Lenin, det spelar ingen roll för mig, jag ser ett systemfel.

  • Josef Boberg skriver:

   Jo… – Borgarn – om det är jag till 100 % överens med Dig om. Bli medlem i Aktiv Demokrati vettja… 💡 – så kan Du göra NÅGONTING KONKRET åt det eländet

   Tänk på barna (video 3 min)

  • MrPerfect72 skriver:

   I detta parti kan socialisten och kapitalisten se samma systemfel. Vaelkommen in! 😉

   • Josef Boberg skriver:

    Jo… – Martin – och dom som jag är vare sig det ena eller det andra också. ALLA Socialister och kapitalister i Aktiv Demokrati-gänget – kommer förr eller senare ”att växa ifrån” båda dessa hjärnDatorförvillerserna – så det så. 8)

   • mrperfect72 skriver:

    Vissa kommer vaexa ifraan sin raedsla foer att titta lite naermare paa olika ideer ocksaa. 😉 /Den elake Socialisten

   • Josef Boberg skriver:

    Vissa kan som jag ha tittat sig rödögda massor med gånger (video ca 3 min) under ett lååångt liv i kött (drygt 69 år i mitt falla)socialistidéerna såväl som kapitalistidéerna – och gång på gång kommit fram till att det är ETT OCH DETSAMMA (video 3 tim 35 min).

    Det tog mig ca 50 år – så jag är nog tämligen trögfattande (video ca 4 min), tror jag… – och det hoppas jag innerligt på att ej ALLA är.

    By the way – så upplever jag Dig som en väldigt snäll ”socialist” = MedMänniska – så det så. 8)

   • mrperfect72 skriver:

    Jag tror att du foerenklar det hela en aning, Josef.

    Socialismen och kapitalismen har bra ideer som kan foerverkligas, men som jag ser det kraever detta demokrati i balans och fraanvaro av korruption och fraanvaro av totalitaer monopoliserad diktatur med blockpolitiker i bankmaffians och partipiskornas ledband.

    Daerfoer behoever vi direktdemokrati i foersta hand.

    Det betyder dock inte att vare sig den kapitalistiska ideen eller den socialistiska aer vare sig, ”ett och samma”, ej heller fel. De aer annorlunda och man kan tro mer paa det ena aen det andra och man kan tro paa en balans mellan dem.

   • Josef Boberg skriver:

    När Du har svarat på min tidigare ställda fråga HÄR – så skall jag därefter svara på Ditt genialt briljanta intellekts påståenden ovan.

   • mrperfect72 skriver:

    Foer att svara paa din fraaga:

    Socialism har existerat i en rimlig och sund balans med kapitalism i Sverige under Olof Palme och den foersvann sedan sakta efter bankmaffians oevertagande av det partiet och cementerades aen mer med medlemskapet i EU.

    Anledningen att den foersvann med Olof Palme var att han inte satsade haardare paa direktdemokrati, tror jag. Han var socialist, men han var lite feg med demokratin.

    Hade han varit en riktig demokrat hade folket kanske varit mer byxat att driva en socialistisk politik utan honom eller Anna Lindh. Dessa personer var socialister och demokrater, anser jag.

    Socialism kan man faa mer av genom att delegera till riktiga socialister, typ V eller SP eller roesta sjaelv paa ett socialistiskt vis genom Aktiv Demokrati.

    Om man vill ha mer socialism OCH mer demokrati idag finns det dock bra ett parti och det heter Aktiv Demokrati.

   • Josef Boberg skriver:

    Frågan var: ”…kan Du ge mig ETT enda exempel på en socialiststyrd = vanstyrd nation – historiskt eller i dags dato – med en statschef, regering och ”riksdag” som EJ tänker och agerar som PyramidMaktHavare = sådana som ställer till det gott för sin egen del – men på andra människors bekostnad – och då FRAMFÖRALLT oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna.”

    Din briljant snilliga hjärnDator har IGEN sorgfälligt undvikit att svara på frågan, tyvärr tyvärr… 😥

    Jo… – jag håller helt med Dig om att det i Aktiv Demokrati-konceptet finns 100% POTENTIAL för MedMänniskor (= folk med ”huvudet på skaft som ställer till det gott för sin egen del OCH så många andra som möjligt) att ”hålla i styret” för Sverige (ifall ej riktiga socialister tar över det också = ödelägger det) – över lite tid sett.

    MrPerfect = Martin är ej någon riktig socialist – som jag ser det – så det så. I o f s så kan jag ha fel i det – men det tror jag ej alls själv på (video ca 8 min).

    Så Du som vill att MedMänniskor (= folk med ”huvudet på skaft som ställer till det gott för sin egen del OCH så många andra som möjligt) skall ta över styret för det fantastiska Sverige – skriver NATURLIKTVIST Aktiv Demokrati på en blank valsedel i höstens ”riskDagsval”.

   • mrperfect72 skriver:

    Svar Ja. Palme var en av de baettre och tog nog priset paa att komma riktigt naera idealet, anser jag.

    Mitt maal aer att oevertrumfa Palme och infoera riktig demokrati. Underlaget i partiet aer minst sagt…en utmaning. 😉

   • Josef Boberg skriver:

    Statsminister Olof Palme deltog i Bilderbergmöten 1965, 1973, 1984. När är Du inplanerad ❓

   • Josef Boberg skriver:

    …Bilderberggruppen = De rikas hemliga mötesplats – DN 2008-06-04.

   • Josef Boberg skriver:

    … de rika = wåra globala och nationella PyramidMaktHavare= sådana som ställer till det gott för sin egen del – men på andra människors bekostnad – och då FRAMFÖRALLT oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – så det så. 8)

 6. Ping: Film kan snabbt vrida skallen till dumhet « Emvie Martin's Blog

 7. Ping: Folkpartiet odemokratiskt? « Aktiv Demokrati's blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s