Ett demokratiskt tal till nationen

Sverige behöver riktig demokrati. Det är därför vi står enade här nu och det är verkligen en glad nyhet.

I detta ögonblick tror jag att alla i mitt parti, Aktiv Demokrati, står enade här nu, alla närvarande, likt folket i antikens Grekland, 594 år före Kristus. Och vi bryr oss inte om hur politikerna sminkat sig, men om innehållet i politiken. I varje ögonblick, när löftet om demokrati var i fara i historien, enade vi oss, precis som vi kan ena oss nu.

Banner Aktiv Demokrati 120x90

Enade vanliga män och kvinnor – studenter och soldater, bönder och lärare, sjuksköterskor och vaktmästare, ingenjörer och pensionärer. Vi samlade mod för att hålla demokratin vid liv och, Ja!, vi kan göra det igen. Tidpunkten är i detta ögonblick.

Detta land har visat ett exemplariskt resultat, inte enbart ekonomiskt men också varit demokratiskt närvarande i världen mot anti-demokratiska system. Det ska vi känna stolthet och glädje för. Ett land med människor som verkar för fred och demokrati ska vi vara stolta över. De tog bort arbetslosheten och de var hederliga.

Och det har lönat sig för tacksamheten är stor. Ja, tacksamheten är stor hos de som tillslut fått sin första version av demokrati tack vare den bojkott och det stöd som tillslut knäckte de odemokratiska regimerna.
Bojkotten fungerade, tack vare att du, i nuet, gynnade fredliga och demokratiska nationer, nationer som vet vad demokrati betyder. Du stärkte demokratin.

Och Sverige kan återigen bli ett löfte internationellt sett – Ett löfte om en framitida demokrati i världen, som stärks och som visar vägen för andra, till ännu mer välstånd, inte enbart ekonomiskt, inte enbart för att alla ska få äta sig mätta, men också i livskvalitet, i verklig lycka, och inte minst genom mer demokrati. Det är enda anledningen att vi finns här nu.

Men vi står dessutom framför er nu, i Aktiv Demokrati, eftersom över hela Sverige och EU, och i världen, är det något stort på gång. Demokratin vill expandera mer, och vad nej-sägare till demokratisk utveckling inte förstår, är att detta val handlar om oss alla. Det handlar om dig.

Vi står enade här nu. Och det handlar om ett minskat beroende av herrar. Herrar som sätter sig över folket och tar pengarna i egen bonus, i egen ficka. Herrar som inte vill dela brödet och vinet med oss andra. Herrar som inte vill bidra till samhället. Herrar som blockerar en naturlig teknisk och kulturell utveckling, herrar som blockerar, övervakar och vill skrämma folket till lydnad genom bestraffning. Herrar som tar till barnen som skyttevärn för sin repressiva lagstiftning. En lagstiftning som driver fram viljan att skydda det som finns kvar av friheten. Herrar som infiltrerar våra rörelser och försöker krossa oss inifrån med fulhet och negativa associationer. Herrar som vill associera vår demokratiska kamp med saker som endast de själva gör sig skyldiga till. Saker som pågår i de fina familjerna med fin fasad. Ofta ohyggliga saker, så ohyggliga saker att det skrämmer folket till lydnad. Herrar som tycker att demokrati betyder att 65% av befolkningen ska kunna undertrycka 35%. Herrar som tror att ett samhälle i obalans kan vara demokratiskt och som tror att de kan undvika blodiga revolutioner genom övervakning.

MEN nu är det dags att avsluta denna lydnad, och att förstå att borrningen av en tand är en utfyllnadsåtgärd, inte en långsiktig lösning. Inte ens i närheten. Alla de ruttna tänderna måste bytas ut och alla tänderna måste bli friska. Det är enda anledningen att vi finns här nu som en pånyttfödelse av demokratin.

Det har ingen betydelse vilket parti du sympatiserar med. Demokratin är viktigare än en liten elit som vill stänga dig ute från beslutsfattandet. Det gäller alla partier.

Det gäller Aktiv Demokrati, Piratpartiet, Feministiskt initiativ, SPI, Junilistan, Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, Socialistiska partiet, Kommunisterna, Moderaterna, Folkpartiet och inte minst i Sverigedemokraterna. Endast du kan motverka eliten. Endast du kan skapa verklig demokrati. Det gäller dig. Det är därför vi behöver dig och du behöver oss.

Nu är det dags att äntligen ta vår moraliska skyldighet på allvar, och ge varje barn en utbildning i yttersta världsklass. En utbildning som ger barnen förmågan att tänka självständigt, och inse vad demokrati verkligen betyder, och ett innehåll av verklig kunskap och som gör att barnen kan se med vakenhet och nyfikenhet på världen.

Inte genom att pressa eller bestraffa dem och göra dem oroliga, inte genom att ge dem böcker som saknar viktiga kemiska formler och inte genom indoktrinering i blint troende. Inte genom lärare som skönmålar hur samhället fungerar. För att förändra samhället måste man se verkligheten i nuet. Verkligheten måste diskuteras i skolorna. Och tillslut kanske verkligheten kan bli vackrare på riktigt. Det hänger på dig.

Ja, vi ska ha ungdomar med riktig kunskap, mod, intresse och naturligt driv som kan ta oss in i robotåldern. Det krävs tänkande och delaktiga människor för att utvecklingen ska kunna nå vidare. Det är enda anledningen att vi finns här nu.

Nu är det dags att äntligen hålla löftet om tryggheten till alla att vara en del av demokratin. Denna trygghet ger handlingsfrihet och kraft till alla och detta ska vara tillgängligt för varje enskild svensk. Ja, överallt ska det finnas mer demokrati. Där vi vill ha det, och där vi kräver det. Det är enda anledningen att vi finns här nu.

Nu är det dags att hjälpa familjer till frihet och bättre demokrati, eftersom den stora majoriteten i Sverige inte vill riskera att bli utförsäkrade och hamna i domstol. Nej. Den stora majoriteten vill inte riskera att hamna mellan stolarna, samtidigt som några få i den sittande regimen flyger privata jet-flygplan.

Med verklig demokrati och kompetenta ledare som polerar folkets skor, likt Jesus tvättade sina lärjungars fötter, kommer folket se till att jetflygplanet får landa vackert, förbli stående och bytas ut till viktigare saker som folket vill ha.

Kanske kan flygplanet bli en snabb hjälpsändning till offer i en tzunami eller en jordbävning, om folket vill det, eller till en större räddningskår som kan rädda livet på nödställda vid en båtolycka i östersjön som Estonia. Det är enda anledningen att vi finns här nu.

Nu är det dags för oss att ändra vår lagstiftning, om vi vill, så att din pension kan tryggas före VD:arnas bonusar, och tiden är inne för att skydda den demokratiska tryggheten för kommande generationer. Det är dags att byta system i ett land som styrs av kriminella. Ja. Politiker som skor sig ska kunna bytas ut direkt. Det handlar om dig och din trygghet, det handlar om demokratin, och det handlar om vad du vill åstadkomma och vad vi kan åstadkomma tillsammans.

Och nu är det kanske dags för dig att hålla löftet om lika lön för lika arbete, om du vill att dina döttrar ska ha exakt samma möjligheter som andras söner. Nej, det hänger inte längre på en politiker i kostym och slips som bara lovar och lovar, men aldrig levererar. Det är du som kommer leverera, om du vill. Det handlar om dig, och det är enda anledningen att vi i Aktiv Demokrati finns här nu.

Vi möts och är närvarande, i sorg, i det ögonblick som våra svenska soldater, våra pojkar, kommer hem i liksäck – ett ögonblick då vår nation är i krig, i krig med ett annat folk som, i desperation, skapad av mördare, tar till cyklar och hemgjorda bomber, och vår ekonomi är i turbulens, och den svenska berömda freden är hotad av människor som inte vet vad demokrati betyder, eller inte vill veta. Herrar som vill smyga undan fakta om vad som sker. De tycker inte att du ska veta vad dina skatte pengar går till. Nej. De tycker inte att det ser bra ut att du vet. Vad tycker du om det?

Ja demokratin är hotad av människor som vill tysta de som rapporterar om vad som verkligen sker.

De vill inte att du ska veta hur mycket av dina skattepengar spenderas till detta krig. Människor som inte bryr sig, som lever som cancersvulster på mänskligheten i sina 30 meters lyxbåtar finansierade av krigsindustriaktier och sedan tvingar folk att klä sig si eller klä sig så. De som äger industrin som livnär sig på krig och som korrumperar politiker att vara vaga. Vaga politiker som inte respekterar fred, frihet och demokrati i handling och lite lojt undrar ”var pengarna tar vägen”.

Politikerna vet mycket väl vart pengarna tar vägen. Båda lagen har röda siffror i budgeten som de skapar om och om igen. Skulder som du ska betala räntan på. Har du valt in dem? Kanske det är dags med nya krafter vid rodret nu?

Med en verklig demokrati, den demokrati som Aktiv Demokrati representerar, kan det bli ett värdigt slut på denna cancersvulst. Ett slut och en ny start som du har makten över nu, för det handlar om dig, och det handlar om vad du vill åstadkomma och vad du vill stå upp för.

Detta ögonblick – detta val – är vår chans att ta de modiga stegen som tagits många gånger förrut, mot en verklig demokrati. En demokrati som är värd namnet.

Ni kan visa vad historien lärt oss – att det är stunder som den här som definierar oss som människor, och att förändring inte behöver komma från riksdagshuset i Stockholm utan från dig och mig och från oss alla.

Och slutligen, till de som tror på Gud och även till de som tvivlar, vill jag slutligen säga:

Bli inte förvånad om plötsligt en dag…

Sprid den glada nyheten att du vaknat!

/MrPerfect72

Mer artiklar i samma kategori:
AB – Talibanledare tror att endast en tredjedel kommit ut
AB – Svenska soldater krigar i Afghaniatan
AB – Wikileaks-läckan kan öppna ögonen för krigets verklighet
AB – Wikileaks öppna arkiv kommer att ge fler avslöjanden
AB – Experter reder ut frågetecknen kring Wikileaks
SVD – 40 rebeller dödade av norrmän.
SVD – Riskerar 52 år i fängelse
SVD – Wikileaks påminner om vikten av kritisk granskning av makten.
SVD – Svensk namnges i Wikileaks-dokument
SVD – Namn och position läckta
SVD – Unikt samarbete bakom jätteläckan
SVD – Indien kritiserar Pakistan om Wikileaks-läcka
AB – Pentagon kräver att Wikileaks inte publicerar fler hemligheter
DemocracyNow.org – Wikileaks is not one person
Lasses blogg – Vilka vapen sätter USA in mot Solna?
zaramis.nu – Wikileaks servrar finns i Sverige/
AB – Staffan Heimersson – Pappren på bordet borde vara en del av demokratin
Peter Kadhammar – Avslöjandet visar att journalistiken behövs
AB – Anders R Olsson – Yttrandefrihet vid ”försvar” eller ”invasion”? ”Riket” eller ”Afghanistans folk”?
AB – Wikileaks släpper resten av materialet
AB – Pentagon utnyttjar medier mot Wikileaks
AB – Därför blir Julian Assange kolumnist i Aftonbladet

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Ett demokratiskt tal till nationen

 1. Josef Boberg skriver:

  ”Herrarna” = PyramidMaktHavare och deras medlöpare (= flest i antal) – därför att det finns ju både män OCH kvinnor av den sorten numera.

  ”Politikerna vet mycket väl vart pengarna tar vägen.” = dom känner mycket väl till RÄNTEBLUFFEN – men INGEN har modet att ens prata om det offentligt – och än mindre göra NÅGONTING åt det i sak, tyvärr tyvärr… 😥

  Dock… – var vid gott mod – för det är en Aktiv Demokrati-fråga av högsta dignitet.

  • Josef Boberg skriver:

   Martin – imponerande väl AD-samstämmigt formulerat inlägg, verkligen… – med tanke på bl a framförallt barna (video 3 min). 😉 🙄

  • mrperfect72 skriver:

   …du har modet att tala om det Josef, och fler och fler vaknar nu…men det talas om det negativa oeverallt nu.

   Jag tycker vi ska vaenda paa steken och saega fem positiva saker vi kan goera foer varje negativ sak som vi har som en utmaning att foeraendra. 😉 Fem positiva saker som leder framaat.

 2. Mange skriver:

  Tack for bra lasning!

 3. Virus skriver:

  Det var ord i rättan tid ! Tyvärr alldeles för många ! Du vinner nog på att korta av en del och stryka ordentligt.
  Betänk vad som stod i tidningen nyligen. Intresset svalnar efter 25 sek och är stendött efter en minut.

 4. joasi skriver:

  Bra skrivet! Men efter ett tag känns det som att ha ätit för mycket gräddtårta. Drygt hälften hade smakat perfekt!

  • Josef Boberg skriver:

   Joasi – ett måhända gott tips till Dig, kanske… 💡

   Bli aktiv medlem i Aktiv Demokrati – och skriv själv sen ett kortare men innehållsrikare och mindre ”gräddtårtigt” inlägg på den här bloggen, vettja… 😉 🙄

   • Josef Boberg skriver:

    PS. ”Det är MÅNGFALT bättre att skjuta en pil och missa målet – än att ALDRIG spänna bågen !” – så det så. 8)

   • mrperfect72 skriver:

    Antalet aktiva medlemmar och/eller en framtida valsamverkan mellan de partier som vill oever 4% avgoer om vi traeffade maalet eller ej, anser jag.

    Dessa diskussioner ska vi kanske foera med medlemmar i alla de andra partierna fr.o.m. 19 sept. 2010 fram till valspurtens boerjan 2014.

    Innan man saeger att man missat maalet kanske man ska gaa fram och kolla att man inte kluvit pilen mitt i bullseye och t.o.m. skjutit igenom tavlan. 😀

   • Josef Boberg skriver:

    😀 😉 🙄

 5. Ping: Ett demokratiskt tal, Piratpartiet i Pridefestivalen & Gudrun Shyman vill införa ett tredje kön | Dagens Glada Nyheter

 6. Ping: FN Förenta (Korrupta) Nationerna « Aktivarum

 7. emviemartin skriver:

  Jag vill se ditt tal i youtube! =)

 8. Ping: Mitt val i folkstyret Sverige 2010 blir… « Aktiv Demokrati's blogg

 9. Ping: Ett demokratiskt tal till nationen (via Aktiv Demokrati’s blogg) « Emvie Martin's Blog

 10. mrperfect72 skriver:

  Anledningen att saa maanga gillade mitt tal var att jag anvaende Obamas teknik:

  Jag vill jag upplysa er om att texten ovan kan ha en hypnotiserande effekt, beroende pa hur mottaglig man aer.

  Anledningen att jag talar om detta nu foer er aer att endast en demokrati som aer vaken och daer individerna kan taenka sjaelvstaendigt kan betraktas som en demokrati.

  Utan denna kunskap. Ingen demokrati.

 11. Ping: Jag tycker synd om SD och V + korkat citat i SVD « Emvie Martin's Blog

 12. Ping: Nej Lena. S & M har stora likheter « Emvie Martin's Blog

 13. Ping: Länkar till valkompasser och partier samt betygsättning « Aktiv Demokrati's blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s