Folkpartiet odemokratiskt?

Mitt parti tycker ingenting om detta. Mitt parti medverkar endast till mer demokrati, men jag tycker verkligen att denna nyhet handlar om demokrati.

Folkpartiet vill strama upp regler om burka och nijab/nikab/niqab. Folkpartiets partiledare Jan Björklund vill ändra högskolelagen och skollagen och förbjuda såväl elever som lärare att ha heltäckande slöja

Just nu är min personliga reflektion att han vill tvinga människor till lydnad precis som vissa talibaner vill tvinga kvinnor till lydnad. Gillar du detta beteende?

Och kanske är du som har keps eller peruk, palestinaschal eller en T-shirt av Che Guevara egentligen i samma situation som dessa tjejer. Kanske det handlar om dig snart?

Retoriken som används har provats av den norska motsvarigheten till Sverigedemokraterna. Jag anser att den är djupt odemokratisk och inte ska associeras med demokrati alls.

Vad jag personligen tycker är att tjejerna själva ska ha rätten att avgöra vad de vill eller inte vill ha på sig i klassrummet och det ska gälla oavsett vad vi gillar, vad deras pappa vill eller vad andra tycker. Afroperuk, nikab, burka eller helskägg har ingen betydelse. Och kan inte lärare hantera detta med ett leende, kanske de inte passar som lärare i ett demokratiskt land med friheten (liberalism) att tro och tycka vad man vill?

Jan ”liberal”? -Jag är skeptisk. Aktiv Demokrati tycker jag verkar vara mer ”liberalt” och jag verkar dessutom ha Badlands Hyena med mig.

/MrPerfect72

SVD- Ingen egentlig slöjproblematik i SvD.se’s granskning över burka-konflikter i svensk skolmiljö.
SVD – Skolchefer ger Björklund mothugg: ”Brukar gå att finna lösningar”
SVD – Moderaterna: Elever måste få ha slöjor, annan sak för lärare.
SVD – Björklund vill se tydligare lagar. Vill begripa vad som gäller.
AB – Reinfeldt: Det kan bli lagstiftning mot burka
AB – Som att hälla bensin på eld
SVD – YVONNE RUWAIDA (MP) – Förbud löser inga problem

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

30 kommentarer till Folkpartiet odemokratiskt?

 1. mrperfect72 skriver:

  Ja, du faar ursaekta, Jan, om jag aer som en anal Lars AAhly i arslet paa dig. Det aer ju valspurt. 😉 http://www.expressen.se/Nyheter/1.2084922/anal-al-tog-en-anda-med-forskrackelse

 2. Johan skriver:

  Vad har denna fråga med ”demokrati” att göra? Demokrati betyder att makten utgår från folket. Är du säker på att du inte blandar ihop detta begrepp med FN:s mänskliga rättigheter? Om en majoritet av folket vill ha ett burqaförbud på allmän plats skulle en sådan lag ha en demokratisk förankring. Det kanske strider mot din uppfattning om mänskliga rättigheter, men det skulle inte vara odemokratiskt.

  • mrperfect72 skriver:

   Men var ska graensen gaa i hur laangt man inskraenker folkets maenskliga raettigheter yttra sig? I Polen ska det kanske bli foerbud att ha Che Guevara T-shirt!!!! Kommer det bli olagligt att ha socialistiska aasikter, kommer det bli olagligt att ens taenka dem? Jag tycker graensen ska gaa vid att man har raett att klae sig hur man vill, maskering ocksaa, med tanke paa storebrors oevervakningssamhaelle.

   Kan man verkligen ha demokrati och ”frihet” samtidigt som detta inskraenks bit foer bit?

   • Johan skriver:

    Var gränsen skall gå är ingen lätt fråga, men att gränser bör finnas kan vi nog vara överens om. Tycker du att det är OK för en elev att ha ett hakkors runt halsen och varför inte isåfall? Är det inte elevens ”rätt att avgöra vad de vill ha på sig”, som du skriver? Eleven kanske inte alls är någon övertygad nazist för det utan menar att symbolen är uråldrig och ser cool ut. Skall det vara OK att ha en t-shirt med Stalins ansikte på? Han bedrev ju i det närmaste ett folkmord på sin egen befolkning. Är det OK om jag går ut på staden i bara kalsongerna och varför inte isåfall?

   • mrperfect72 skriver:

    Ja. Jag tycker att allt det du beskriver ska vara ok, tom att gaa naken om man vill det, eller att tom. i Tyskland kunna ha en liten gaell gubbe skrikandes som en ringsignal utan att bli arresterad. Jag aer foer mycket hoeg nivaa av yttrandefrihet.

  • Emelie skriver:

   I demokrati ingår religionsfrihet, åsiktsfrihet, yttrandefrihet, tryckfrihet med mera för att land ska vara demokratiskt. Inte enbart val. Så demokratinfrågan är allra högst lämplig. Att klä sig på ett visst sätt kan vara ett sätt att uttrycka sig.

 3. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – MrPerfekt – Ditt resonemang slutar ju i i förlängningen med att det är helt OK att en varm sommardag komma till skolan helt befriad ifrån ALLA klädtrasor = helt naken också.

  Jag tror jag skall välja att bli lärare i nästa jordeliv.

  Hur som med det – så tycker jag att det är helt OK för bankrånare att ha maskerat sig – men jag är YTTERST tveksam till om det är lämpligti en skola eller annorstädes i samhället. Jag tycker att det är MYCKET mera OK för barn och tonåringar – såväl som s k vuxna – att vara HELT nakna, faktiskt… 😉

 4. Kalle skriver:

  Tycker bara att det är trevligare om man får se den man möter eller talar eller köper nåt av än att se en sörjeduk över hela huvet. Verkar lite ovant än så länge.

 5. Inte allt folkpartiet hittar på är fel...men det mesta.. skriver:

  Tycker faktiskt Björklund, den gamle majoren har en poäng i att inlärande processer kräver ögonkontakt.
  Varför skulle man inte att kunna ha det kravet?
  I en affär eller ute på allmän plats tycker jag det är en helt annan sak, där handlar det mer om löjliga ideer som inte ens är föreskrivna i Koranen, eller som jag hört någon vettig människa förklara anledningen till.
  Men att de är löjliga ger ju inte mig rätt att säga att dessa människor måste underkasta sig min uppfattning, även om jag är infödd svensk sedan X generationer.

  • mrperfect72 skriver:

   Laerare kan vara bra och rentutav daaliga och inlaerning har inte med oegonkontakt att goera alls, men om pedagogik, koncentration och tillgaang till kunskapen. Skulle du kunna koncentrera dig baettre genom att ha oegonkontakt med Jan Bjoerkliund? Foerresten ”inlaerning”? Vad aer det foer ett aeckligt ord?

   Soekande efter kunskap, kaensla, upplevelse och sanning borde vael vara maalet? Ska verkligen Jan Bjoerklund eller straenga koranskolors laerare vaelja vad du ska laera dig eller ha paa dig eller inte?

   Ska barnen laera dig att krigshetsa? Ska barnen tvingas att rabbla en massa trams, aartal, antalet av ditten eller datten eller vilken religion som tror att John From ska landa snart eller hur Spaghettimonstret kan veta allt om alla och tvingas ha betyg i detta? Aer det kunskap? Aer detta en modern skola? Att inte laerarna skaems sjaelva och tom. propagerar foer betyg aer ett stort fraagetecken hos mig?

   • Inte allt folkpartiet hittar på är fel...men det mesta.. skriver:

    Det var det dummaste svar jag läst på mkt länge.
    Krigshetsa? Rabbla trams?
    Ja, inte vill jag att de rabblar tramset Olof Palme till intet förpliktigande stod och vräkte ur sig iaf!
    Håll dig till ämnet, eller se dig ignorerad.

   • mrperfect72 skriver:

    Krigshetsar inte Jan Bjoerklund?
    Kanske inte Jan Björklund vågar upprepa sitt krav att Sverige ska bidra med ockupationstrupper i Irak?
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article3117928.ab

    Rabblar jag trams?
    Naer var slaget vid Lutzen och vad kallas Hinduismens himmel? Om du kaenner till dessa trivialiteter har du bra betyg i religion och historia och samtidigt kanske du inte kaenner till vilka partier som gjorde Hitler till rikskansler?
    Vad aer daa betyget vaert?

    Vilket trams vraekte Olof Palme ur sig?

 6. jalle skriver:

  manga skolor har ju forbud mot keps, just for att man skall se ansiktet pa den man komunicerar med.

  Las har om den muslimska verkligheten:
  http://www.dailymail.co.uk/debate/article-1300449/The-Talibanisation-British-childhood-hardline-parents.html

 7. emviemartin skriver:

  Jan ”liberal”? – Tja… han kallar sig det… Hitler kallade sig demokratisk och Stalin socialistisk….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s