Det finns fortfarande hopp för Falkvinge och alla Pirater

Det har ingen betydelse om det handlar om sak, person eller position. Utan politiskt samarbete kommer ingen av oss in i riksdagen. Om det inte var klart innan, borde det vara klart som korvspad nu. Vare sig Piratpartiet, Feministiskt initiativ, SPI eller Aktiv Demokrati kommer in i riksdagen utan förändring av taktiken.

Javisst har de senaste dagarnas diskussioner associerat ”Falkvinge” med ett visst ord och samtidigt har nu samma ord associerats med hela Piratpartiet. Jag tror dock inte att Piratpartiet och dess medlemmar satt sin sista potatis…

…MEN om det skulle finnas de som nu beslutat sig att associeras med andra saker kan fortfarande Aktiv Demokrati vara ett fullgott Pirat-alternativ. Aktiv Demokrati kan garantera att alla Pirater kan maximera sitt mandat i riksdagen genom valsamverkan, men handlingskraft fordras nu! Det hänger på dig och vad vi alla kan skapa tillsammans.

Ja. t.o.m. om Piratpartiet skulle halveras nu kan detta bli en bra konstruktion om vi bara valsamverkar mot utmaningen som gammelpartierna skapat som heter ”4%-spärren”. Ja, ett byte av parti kan vara det som skapar mer demokrati i valet 2010. Kanske kan misstaget vara en guldklimp som landar i mer demokrati ändå. Det hänger på dig.

Campaigndossier skriver:

Har Piratpartiet blivit politikens motsvarighet till oljebolaget BP? Partiet producerar PR-misstag som kräver krishantering. Som sedan genererar nya misstag. Som kräver än mer krishantering. Som sedan…

Min reflektion. Ja. Om det kan vara planlagt i syfte att vrida fokus kan man undra om det har planerats hela tiden och i vilket syfte? Som om storebror vill skapa en syndabock i syfte att kanalisera folkets hat bort från den verkliga kärnan? Jag talar om övervakningen. Det skulle dock antyda att Storebror har lakejer i piratpartiets styrelse. Kan man vara så paranoid? Kan storebror vara så utstuderad?

Fredriks blogg skriver:

Under de senaste två dygnen har det blåst ordentligt kring Piratpartiet. Detta efter att partiets ledare Rick Falkvinge gjorde det klumpiga uttalandet om att legalisera…

Jo. Men alla Piratpartister är samtidigt ansvariga. Alla visste vad han sagt och gjort tidigare och Falkvinge valdes trots detta som ledare. Dags att byta taktik?

Hagwall skriver:

Journalistförbundets ordförande ger Rick Falkvinge stöd och säger … är censur.

Jag undrar om vissa saker inte ska vara censurerade i en demokrati, trots att det minskar yttrandefriheten? Emvie skriver:

Man vill ha vad man ser. Apan ser, apan efterapar.

Jag vill personligen inspirera vuxna till vuxen erotik, hederlighet, demokrati och laglydighet.

Polymeriska tankar skriver:

Vart vill jag då komma med denna flyktiga debunkning? Jo, jag vill komma fram till detta – det går inte att diskutera vad som är ett … brott innan man först har definierat vad som är…

Det kan vi vara helt eniga i. Egna barnbilder och nakenhet i sig kan ju inte anses vara brottsligt och jag vill absolut ha en konkretare lag som kan definiera tydligt vad som menas.

Satmaran skriver:

Piratpartiets ordförande Rickard Falkvinge får stöd från Journalistförbundets ordförande Agneta Lindblom Hulthén för hans kritiserade uttalande om … lagen. – … lagen är olycklig. I domen om innehav av manga-serier ser vi exempel på att den leder till ren censur, säger hon.

Jag tycker absolut att brottslighet i alla dess former ska bort. Inspiration till sex ska finnas i helt andra erotiska former.

Louise skriver:

… krisen i Piratpartiet har fått hela Sverige att bölja och bröla som om vi fått en regeringskris på handen, när allt som hänt är att en riksdagslös partiledare gått ut och sagt i radio att partiet vill avkriminalisera innehav …  Alla reagerar och de allra flesta extremt negativt både inom och utanför partiet. Groda eller inte? Falkvingen påstår att han inte menade vad han sa.

Men, ska vi nu anse att debattens fokus borde flyttas en aning i valspurten kanske? Piratpartiet har ju en massa bra saker i sitt program som kan debatteras offentligt. Det borde vara fokus i valspurten.

/MrPerfect72

SVD1, DN1

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Det finns fortfarande hopp för Falkvinge och alla Pirater

 1. Kalle skriver:

  Alla begriper väl eller borde begripa att varken Falkvinge eller PP gillar barnporr. Men media gillar ju i vanlig ordning att spetsa till och förvrida och få allt att låta 1000 ggr värre än det var meningen. För egen del är Falkvinges flaxande med orden redan historia. Ett dylikt uttalande betyder inget alls för mig. Har min uppfattning om PP kvar i orubbat bo.

  • mrperfect72 skriver:

   Jag vet inte exakt vad Falkvinge gaar igaang paa, men det aer inte intressant. Han befinner sig inom ett samtals-omraade som ocksaa beroer denna politiska sjaelvmords-fraaga och borde givetvis vara foersiktigare som partiledare, men vi har samtidigt haft liknande problem i Aktiv Demokrati med talespersoner, som misstolkat uppdraget eftersom det inte varit tydligt nog, aeven om det gaellde en helt annan sak.

   Lycka till i valet nu Kalle och PP!

 2. Josef Boberg skriver:

  Om det omvända ”barnporrandet” = hur dom flesta ”vanliga” vuxna mer eller mindre omedvetet förgriper sig på barn – mentalt och fysiskt – har jag tänkt och skrivit en hel del HÄR.

  ”Men, ska vi nu anse att debattens fokus borde flyttas en aning i valspurten kanske? Piratpartiet har ju en massa bra saker i sitt program som kan debatteras offentligt. Det borde vara fokus i valspurten.”

  Om det är jag helt enig med Dig.

 3. Frihetenärhär skriver:

  Det som splittrar oss …

  Framåt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s