Integrationsdebatten tabu eftersom Muhammed har stor kran

Jag läser just nu ett utmärkt inlägg av Martin Ezpeleta i Aftonbladet.

Hans slutsats:

En ointresserad majoritet har låtit en främlingsfientlig, men engagerad minoritet sätta agendan. Att vända på det, kräver engagemang och övertygelse – något som SD-motståndarna ännu saknar.

Och det är bra att just han, just nu, en f.d. invandrare till Sverige, med svart hår, skriver det.

Men det är inte av ointresse, utan av hänsyn eller kanske brist på mod, som folket låter SD leda integrationsdebatten, anser jag, för är det något vi är i Sverige är bra på, så är det hänsynsfullhet och brist på mod. Kanske lite för bra. Du bestämmer själv.

Jag anser att integrationsdebatten blir tabu i många partier eftersom Muhammed har en stor näsa, brun hud eller kanske en avslöjande brytning. Ja. Trots att Muhammed har juristutbildning och konverterat till pastafarianism och t.o.m. kanske kommit ut som homosexuell (HBTQ) och kanske t.o.m. kallar sig Sven Davidsson tar man inte upp debatten av ren hänsyn till honom, och kanske tar man inte upp saken för man saknar modet.

Vi behöver mod i Sverige för att tycka annorlunda, ett mod att kritisera. Ja. Modet behövs för det gör att demokratin kan skyddas från de dolt rasistiska och främlingsfientliga krafter som idag Sverigedemokraternas odemokratiska elit rider på.

Visst har SD, med mod tagit upp frågan, det får man ändå ge dem, men de har missriktat hela kalaset till kristendom och ”svensk” kultur i ett sekulärt samhälle som älskar pizza och sambaorkester.

Och det finns ytterligare en potentiell faktor. Nämligen självbilden om att rasism, främlingsfientlighet och grupp-sociala beteenden inte skulle finnas inbyggda i oss när det helt uppenbart gör det i naturen. Jag säger inte att det är rätt eller fel. Jag säger att det finns där och vi måste vakna och se det som det är. För utan vakenhet väljer man bara en sida i det blockpolitiska hycklande spektaklet i ren blindo och diskussioner som kan leda till mer insikt vakenhet och balans kommer inte fram.

Det handlar inte om båkåt eller framåt, men inåt. Med avslappnad ärlighet och insikten kan du nu kontrollera ”den elektriska kaninen” med ”fjärrkontrollen”. Du kan nu avgöra med din logik och känsla vad som är rimligt. Du kan avgöra vad som är en rimlig balans. För det handlar ju om balans. Det handlar också om förändring, och om människan intill dig. Och det handlar om dig.

Bara att spegla sig och tycka om sig själv är ju en slags rasism. Att upphöja Svenskheten i nationalistiskt flaggviftning är ju en slags rasism som man kan driva med dessutom som denne toalettmusikant gör:

En rasism som säger att vi är bättre för vi är födda här men sedan mynnar ut i idioti. Det kan naturligtvis även en Afrikan göra sig skyldig till helt utan att vi lyfter ett ögonbryn. ”Black power!” Vänd på saken och se vad det blir!

Men sanningen är ju något mer balanserad. Kraften ligger ju inte hos de som viftar med en flagga eller brölar ”Schveeerjeeehh!” eller upphöjer en hudpigmentering framför en annan, eller upphöjer en fantasifull religion framför en annan.

Kraften ligger hos den färgade killen från norrland som persenterar sig med ”Tjenare, jag heter Anders, men du kan kalla mig negern från Norrland för då vet ju alla vilken Anders som menas”. Han har accepterat sin hud och ser den som en tillgång, ett sätt att utmärka sig och vara stolt för den han är.

Men vi måste inse nu, att integrationen endast kan fungerar om viljan att öppna samhället finns, om invandrarna vill själva, och om viljan att ta emot invandrarna i villaområdet verkligan finns, och om viljan att ge dem jobb i företaget finns.

Viljan att ha arbetsdelning genom ex. 6 timmars arbetsdag måste finnas där. Facket måste medverka till arbetsdelning i solidaritet. För om inte detta finns kan vi vakna upp ur vår slummer och göra som SD vill och helt enkelt stänga gränserna för invandring och uppmuntra till återvandring, för vi kommer i så fall göra dem en stor tjänst på lång sikt.

Ja, vi kommer i så fall även göra demokratin en stor tjänst anser jag, eftersom vi annars kommer få se ett SD som växer, ett SD som jag anser använder en nazistisk retorik, och vi kommer få se fler panikartade utspel av politiker som i ren panik försöker ta röster från SD och misslyckas kapitalt med det.

Demokrati är ett system som gör att vi kommer få precis vad vi förtjänar. Folket avgör med sin röst. Och om diskussionen inte tas upp mer insiktsfullt eller om man medvetet skapar en obalanserad diskussion som inte leder till en bred konsensus så kommer det tillslut leda till saker som inte är så himla bra. Det har historien lärt oss.

Jag tror att en rörelse kan bli stor genom att tänka win-win, att sluta gruppera sig i enfrågepartier och istället gruppera sig i ett mångfrågeparti som involverar människorna som ser till att demokratin och diskussionen pulserar, som ex. Aktiv Demokrati vill.

Detta citat kommer av en medborgare som tror på Vänstern, men jag vill applicera det på hela samhället inte enbart på Vänstern, eftersom 1/3 inte har en talan i en demokrati.

Lisa Magnusson skriver:

Att börja betrakta de enskilda utsatta grupperna som en enda, som ett prekariat, och att ta strid för den gruppen, tror jag skulle ge … ny glöd.

Det finns även krafter i detta parti som inte vill ta upp den politiska diskussionen. De har precis lika stort ansvar. Det handlar om dig. Du som är svensk medborgare och är vuxen har ansvaret i valet. Du kan bli medlem i Aktiv Demokrati och göra det enda rätta för demokratin.

Mitt eget parti och mitt land har fortfarande en hög nivå av yttrandefrihet. Därför kan jag säga detta till er alla idag.

Det är därför jag bjuder in denna medvetna debattör till partiet idag:
http://ingetval.blogspot.com/2010/08/debatten-som-inte-finns.html
…men jag bjuder ocksa in den debattör som verkat somna i soffan:
http://caligulaskonst.blogspot.com/2010/08/vari-jag-skriver-som-en-hopplos-kraka.html
…för vi behöver varann för att vakna. Du behövs som vaken

/MrPerfect72
Medlem av Aktiv Demokrati

Fler intressanta bloggare:
http://opassande.se/index.php/2010/08/03/sverigedemokraterna-ar-samma-gamla-vanliga-i-ny-forpackning/
http://sverigefidelis.blogg.se/2010/august/arlighet-varar-langre.html
http://www.cihlinfoto.se/wpblogg/?p=617
http://emviemartin.wordpress.com/2010/06/02/helt-riktigt-av-martin-ezpeleta/

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Integrationsdebatten tabu eftersom Muhammed har stor kran

 1. Josef Boberg skriver:

  ”Vi behöver mod i Sverige för att tycka annorlunda, ett mod att kritisera.

  Nja… – Martin Gustavsson – det tycker jag haltar ORDENTLIGT, verkligen…

  Vad Wi behöver är ju VÄLDIGT LITE mod för att att kritisera -för det finns det ju REDAN hur många som helst av, faktiskt…

  Men vad Wi FRAMFÖRALLT behöver är medborgare = MedMänniskor som har modet att göra någonting åt PyramidMaktHavarnas PÅHITTADE = uppfunna eländes eländen ❗

  Därför kommar jag att skriva Aktiv Demokrati på en blank valsedel i höstens val – hälsar Josef Boberg 😉

 2. mrperfect72 skriver:

  @Josef ”Nja… – Martin Gustavsson – det tycker jag haltar ORDENTLIGT, verkligen…”
  Jag talar av erfarenhet, om vad jag upplevt i ett politiskt parti, Josef.

  Politikerna aer ofta fega kraek som inte vaagar saega vad de verkligen tycker….och aer de inte det saa faar de inga positioner i partiet. De lyfts inte upp till toppen om de inte tycker exakt som partiets vinande partipiska utan man snacker skit om dem bakom deras rygg. Det aer foer mycket tissel tassel och foer lite raka roer.

  Mod aer saellsynt i dagens politik. Laes ex. vilken s-info-blogg som helst. Du kommer sannolikt inte hitta naagot som avviker markant fraan pyramidmakthavarnas godkaenda retorik.

  • mrperfect72 skriver:

   och de riktiga socialisterna som tyckte naagot av vaerde har de redan rensat ut…

   • Josef Boberg skriver:

    Må AD bevara oss väl för ”riktiga socialister” – för dom är ju som princip inget annat än förklädda fascister = PartiKrati”ligister”. I en lite snyggare kostym i o f s – men likväl med ”samma ränder på tyget”, tyvärr tyvärr… 😥

    I o f s så kan jag ha fel i det – men det tror jag ej alls själv på (video ca 8 min) – så det så. 8)

   • mrperfect72 skriver:

    Det daer har vi redan diskuterat och du vet vad jag menar. Jag talar om trotskister som fanns i socialdemokraterna foerrut, som utesloets, och som kan anses vara riktiga socialister, samma riktiga socialister som pyramidmakthavarna jagade bort med is-hacka. Socialister som var foer demokrati och som var starkt emot Stalins centrala diktatur. Noam Chomsky som talar mycket och upplysaande paa democracynow.org och han saeger sig vara trotskist. Saa kan du sluta med dina dumhets-opium-kommentarer om socialismen? Bara foer att man jagar bort de goda socialisterna med hjaelp av pyramidmakthavarna och deras lakejer och sedan kallar sig socialist naer man infoer diktatur blir det ju inte socialism, ej heller blir det kapitalism enligt teorin naer storfoeretagen sabbar konkurrensen och infoer maffiavaelde, ej heller blir det demokrati naer Hitler vaeljs till rikskansler och sedan utser sig sjaelv till invaderande diktator bara foer att en kommunist i ren foertvivlan braenner ner riksdagshuset.
    Om du inte kommer ihaag tidigare dialoger vi haft om detta tycker jag att du ska goera en minnesundersoekning, Josef.

    Sluta foerdoemma fina ideer nu!

   • Josef Boberg skriver:

    Spontant reagerar jag – som jag är in i märgen övertygad om att vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna gör – avseende titulaturen socialist – oavsett ifall det är rätt sort eller fel sort – enligt Din nomenklatur.

    Såvitt mig känt så finns det ingen annan politisk inriktning som BOKSTAVLIGT TALAT har tagit död på så många av oss av vanliga MedMänniskor – som just socialismen – under de senaste ca 110 åren, tyvärr tyvärt… 😥

    Ifall nu Ditt briljant snilliga intellekt har hittat en variant av socialism – som tillämpats under de senaste ca 110 åren – som ENBART har byggt på ICKE PartiKratistyre = vanstyre av oss av vanligt folk – så var då så vänlig och länka till detta.

    I annat fall kommer jag fortsatt att påtala att socialism ej är någon bärande grundidé i Aktiv Demokrati – antingen Du gillar det eller ej.

    Detta därför att jag tänker I FÖRSTA HAND på vad besökarna här skall få för intryck av Aktiv Demokrati. Vad Du personligen har för inställning till socialism – det struntar jag helt och hållet i – därför att Du är så värdefull för så mycket annat – hälsar Josef Boberg 8)

   • Josef Boberg skriver:

    PS. ”Nån jävla ordning får det vara i AD också !” – för på Valpejl – under frågan: ”Var någonstans skulle du placera dig själv på en politisk vänster – högerskala?” – har Du som svar angett: ”Varken till vänster eller höger.”

    Lik förbannat så håller Du fortfarande på och ”tuggar” om socialism som om det skulle vara något ”världsfrälsande”.

    Så se för faen till att ”klistra” ihop Din ”kluvna tunga” till något som Wi mindre briljant intellektuella kan förstå.

    Har jag uttryckt mig tillräckligt tydligt ❓

 3. MrPerfect72 skriver:

  Om du reagerar spontant, med ryggmärgen, och laater vanligt folk avgoera, pga. sin andel, ex. 90 %, vad begreppet socialism betyder saa har du raett i att folk tror jag aer galen.

  Det beror paa att pyramidmakthavarna och deras lakejer skriver ner ordet i sin sketna press och att idioterna aeter skiten som serveras.

  Pressen utgoer det dumhets-opium som associerar de vaersta diktaturerna som taenkas kan med ett begrepp som samma diktaturer gaerna klistrar paa sig sjaelva. De arbetar givetvis i pyramidmakthavarnas intresse.

  Foer en pyramid aer inte jaemlik, Josef. Stalin aer inte socialistisk. Nagra flyter ovanpaa som ex, Stalin, Hitler eller Bush. Under dem finns lakejerna som lyder i feghet och de aer givetvis lite mer jaemlika aen resten av underdelen av pyramiden, och folkstyre, ”demokrati” har flera av dem ocksaa velat klistra paa sig.

  Ska du kasta bort ordet demokrati foer den sakens skull eller ska vi ta tillbaka orden istaellet?

  Naer jag talar om socialism talar jag om jaemlikhet och solidaritet mellan maenniskor. Det aer mig sjaelv jag talar om.

  Vilket ord, vilken ide som varit bra, har pyramidmakthavarna INTE klistrat paa sig naer de velat utfoera sin girighet?

  Demokrati kan inte existera utan en nivaa av socialism. Den uppstaar spontant. Den kommer av medmaenskligheten. Socialism kan existera med diktatur, som paa Cuba, men det kraever en god diktator, men diktatur aer inte demokrati. Diktatur aer visseligen en vaeloljad konstruktion, men den aer inte frihet. Daerfoer aer demokrati i kombination med socialism och en frihet i verklig men tyglad kapitalism den baesta kombinationen.

  Aktiv Demokrati kommer innehaalla balanserade delar av alla begreppen t.o.m. smaa avgraensade omraaden daer en person dikterar, sannolikt omraadeschefer antingen Du gillar det eller ej.

  Valpejl medgav inget foertydligande under frågan: ”Var någonstans skulle du placera dig själv på en politisk vänster – högerskala?” och eftersom jag inte goer detta till ett personval, och jag endast gjoerde ifyllnaden med tanke paa partiets neutralitet, har jag angett: ”Varken till vänster eller höger.” Foer visseligen aer jag mer socialist aen de flesta, fast samtidigt feminist, och politisk demokratisk flykting positivist, miljoemedveten och ut ur EU foerespraakare, saa paa den demokratiska skalan finns det inte riktigt en bra placering

  Socialismen aer ”världsfrälsande” om den appliceras och vi ser till att den inte kan jagas undan med en ishacka och det kan snart ske och om alla vaknar i enhet och medverkar kommer det bli ett fantastiskt samhaelle, tror jag, dock inte utan att vaenda pyramiden uppchoner demokratiskt och sannolikt lite handgripligt naer diktaturfasonerna boerjar goer sig paaminnda….

  • Josef Boberg skriver:

   Du bara snurrar på med Ditt snilligt briljanta intellek utan att överhuvudtaget beröra mitt konkreta påstående ovan: ”Såvitt mig känt så finns det ingen annan politisk inriktning som BOKSTAVLIGT TALAT har tagit död på så många av oss av vanliga MedMänniskor – som just socialismen (video 3 tim 35 min) – under de senaste ca 110 åren, tyvärr tyvärt… 😥

   Ifall nu Ditt briljant snilliga intellekt har hittat en variant av socialism – som tillämpats under de senaste ca 110 åren – som ENBART har byggt på ICKE PartiKratistyre = vanstyre av oss av vanligt folk – så var då så vänlig och länka till detta.

   Var är länkningen ❓

   När nu ändå ”frågelådan” är öppen: ”Du skriver på kristallklar ren svensk stavning i inläggen – och sen övergår till en ”rotvälsk” stavning i ALLA kommentarer.

   Var faen finns logiken i det

   • mrperfect72 skriver:

    Om du svarar paa mina fraagor och staeller konkreta fraagor som kan besvaras saa ska jag svara dig.

    En jaemfoerelse som kanske kan faa dig ur ditt dumhets-opium:

    En en ekologisk choklad med faersk banan och jordnoetter under chokladen som dessutom inte finansierar krig finns inte i dag och har kanske aldrig funnits. Det har kanske funnits onyttiga ful-bitar innan. Men den perfekta godbiten kan dock skapas av den som vill det och den kan delas mellan oss broderligt om man vill det eller saeljas och profiteras paa till pyramidmakthavare eller den innehas av endast en person som dikterar godbitens oede.

    Du kan ju kalla min godbit en massa fult om du vill det, men sanningen aer aendaa sanningen.

    Naer jag kopierar din text foer att svara respektfullt paa allt med amerikanskt tangentbord blir det blandade versioner av aa ae oe.

   • Josef Boberg skriver:

    Martin Gustavsson – jag finner härmed mina försök till Interaktiva Dialoger = Kommunikation med Dig – om den i o f s teoretiskt lovvärda socialismen – är avslutad.

    Varför använder Du ej SAMMA tangentbord i Dina kommentarer – som när Du skriver Dina inläggstexter på kristallren svenska ❓

   • MrPerfect72 skriver:

    …foer daa maaste jag soeka och ersaetta i en ordbehandlare och aa ae oe aer ganska ok, tycker jag, kanske rentutav framtiden? Norge har ae sammanskrivet. Tyskarna skriver sitt dubbel-s mes ss och struntar i det tyska y-et. Vi kan alla anpassa oss. Gammal kultur kan foersvinna.

   • Josef Boberg skriver:

    Det kan ju tokas som att Du anser Dig själv vara lååångt före Din tid – avseende hur hur svenska språket skall stavas.

    Det är ju helt OK i o f s – men kan Du ej vänta med det tills AD är ett riksdagsparti ❓

   • Magnusgus@AD skriver:

    MrPerfect72: Du har aldrig hört talas om svensk tangentbords-layout på ett engelskt tangentbord?
    Ta och studera det som MS kallar ”text-tjänster och inmatningsspråk”…
    Jag skriver ofta på engelskt tangentbord, med ÅÄÖ. Det går rätt bra om man är en van datorskribent.

 4. Ping: FÖRSTÅR POLITIKERNA FOLKETS VILJA ? « Idag = Tid för Absolut Folkstyre ?

 5. Ping: FÖRSTÅR POLITIKER FOLKETS VILJA ? | Aktiv Demokrati

 6. Ping: BIG BANG = BEVIS FÖR SKAPARKRAFTEN I ORD ? | Idag = Tid för Absolut MedborgarStyre ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s