BETYDELSEN AV ATT ANVÄNDA RÄTT ORD FÖR ATT KUNNA BLI FÖRSTÅDD


Det följande är tänkt och skrivet i anledning av Interaktiva Dialoger = Kommunikation HÄR – om det fundamentalt samhällsviktiga i att använda rätt ord = att i görligaste mån undvika att använda t ex uppenbart av förspillt människoblod besudlade begreppsord i partinamn osv.

Detta därför att annars kan ALDRIG folket förstå politikerna och deras budskap – i de fall det finns något i budskapen som tjänar folket – som jag ser det i vart fall.


Varför ?


Ösregn som ord – innebär att Wi helt automatiskt får en intellektuell koppling till att det är ”sjöblött”. Det får uppfattas som omöjligt att säga ordet ösregn så – att någon enda annan kan uppfatta det som att det skulle vara detsamma som strålande solsken. Med andra ord så är det wåra egna (och i viss mån även andras) gjorda erfarenheter som bestämmer vad ett ord ”står för”

Videon ”Perceiving Reality” (ca 10 min) åskådliggör det på ett rimligt bra och lättförståeligt sätt – som jag ser det.


Under nu mer än 110 år (video 3 tim 35 min) så har tillämpad socialism stått för kopiösa mängder av förspillt människoblod – såväl som att ingen enda socialistisk stat har varit eller än mindre ÄR någonting annat än PartiKratiStyre = PyramidMaktHavarnas vanstyren (om maktens mysterium HÄR)folkrättsligt sett, tyvärr tyvärr… 😥

Att då använda ett sådant STARKT blodbesudlat begreppsord som ”slagträ” inom politiken – och hoppas på att någon enda skall kunna uppfatta det som något FramTidsLovande – får uppfattas som lika utsiktslöst, som att någon ENDA skulle kunna förstå ordet ösregn som strålande solsken.


Det är ju exakt detsamma med ordet demokrati – för det har aldrig i modern tid funnits – eller finns i dags dato någon enda s k demokrati – som ej i grunden helt eller till allt överskuggande del har varit eller är PartiKratiStyrd = vanstyrd folkrättsligt sett. Att sen begreppen socialism och demokrati som hypotiska teorier är vällovliga – det spelar ju absolut noll roll. Detta därför att människors egna gjorda erfarenheter av vad det har stått och ej minst står för – är det enda som avgör hur människor kan uppfatta = förstå ordet demokrati. Igen – vem kan förstå ordet ösregn som strålande solsken ❓

Detta förhållningssätt styrks ju i sig ovedersägligt av bl a Anne-Marie Pålssons avskedsbrev till sina väljare såväl som ej minst av videon ”Reinfeldt vs Karl Sigfrid” (ca 8 min).


Av just det skälet så har Aktiv Demokrati, som står för kontinuerligt MedlemsStyre = kontinuerligt FolkStyre – före det så besudlade ordet demokrati ”hängt på” ordet Aktiv. Wi har med kontinuerligt MedlemsStyre ”trollat bort” att någon eller några ”vanliga” PyramidMaktHavar-inriktade personer kan ”nästla sig in” i Aktiv Demokrati – och ”ta över” beslutsrätten för oss av vanligt folk = vanliga MedMänniskor i partiet.

Härvid skall noteras att Aktiv Demokrati´s ledamöter i Riksdagen som princip aldrig kan agera som PyramidMaktHavare = PartiKrati-inriktade – enär dom förbinder sig att alltid rösta så som medlemmarna = folket i Aktiv Demokrati kontinuerligt beslutar att det skall röstas i Riksdagen.


Apropå partinamnet Aktiv Demokrati så är ju i o f s en ”dålig” omväg – att överhuvudtaget blanda in ett så besudlat ord som demokrati i ett partinamn. Detta av framförallt det skälet att det ”slänger sig” ju de flesta av de nuvarande partier vårdslöst med i sina partinamn. Det gäller ju för såväl ultrahögerpartier som ultravänsterpartier och allt däremellan.

Men detta faktum uppenbarades så sent före innevarande riksdagsval – så frågan om att ändra partinamnet till t ex Aktivt FolkStyre, Absolut FolkStyre eller någonting än mera språkligt sett ”klartextigt” – är bordlagd i Aktiv Demokrati till efter höstens riksdagsval.


Så Wi i Aktiv Demokrati ”står upp för” och jobbar intensivt för att kontinuerligt FolkStyre skall genomsyra Sverige som styrelseskick. Vill Du också bidra till att det skall bli så – så skriver Du Aktiv Demokrati på en blank valsedel i höstens val – tipsar Josef Boberg.

Men det är ”kvart i tolv” – för Grundlagsändringar pågår och Lissabonfördraget blev ej en Grundlagsfråga, tyvärr tyvärr… 😥

Ifall Du har en Selma-tjuga till övers – så bli medlem i Aktiv Demokrati Du också, vettja… 💡 Tänk på barna (video 3 min).


En MedMänniska är en som ställer till det gott för sin egen del OCH så många andra som möjligt.

En PyramidMaktHavare är en som ställer till det gott för sin egen del – men på andra människors bekostnad (video 3 tim 35 min) – och då framförallt oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna.

Josef Boberg
Kandiderar som riksdagsledamot för AD i valet 2010 – och ”står upp för” politisk och annan SAMVERKAN


PS. Pengar gör människor värdelösa
😥 – Money makes the Human Worthless (video ca 4 min).


Lars Ohly är inte kommunist ? – Aftonbladet 6/9-10 – ”Han förtydligar.– Kommunism associeras med diktatur och förtryck och allt det som vi vänsterpartister avskyr mest, därför finns det ingen anledning för oss att använda det ordet.”

Sent syndarna vaknar


Den svenska BlockPolitiken = BlockeringsPolitiken = PartiKratistyre = vanstyre (video 8 min) folkrättsligt sett – punkt.

Detta styrks i sig STARKT av bl a de följande länkningarna;

Sanningen om sjukförsäkringen

Stoppa hetsjakten på sjuka – Konekvenserna av de hårda reglerna i sjukförsäkringen

Bekämpa sjukdom, inte sjuka

ANNE-MARIE PÅLSSON´s (M) AVSKEDSBREV TILL SINA VÄLJARE.


”Man kan lura en del människor hela tiden.
Man kan lura alla människor under en del av tiden.
Men… – ”luringarna” kan ju ej lura ALLA människor i världen, HELA tiden”

– det är OMÖJLIGT (video ca 6 min) menar Josef

Om Josef Boberg

Josef har gjort sin sista seglats!
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner. Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till BETYDELSEN AV ATT ANVÄNDA RÄTT ORD FÖR ATT KUNNA BLI FÖRSTÅDD

 1. Kalle skriver:

  Förlåt oss enkla medmänniskor men skulle det vara möjligt att få denna artikel nerkortad till säg 5 rader, så att även vi med enklare hjärnor har en liten chans att förstå vitsen av densamma ?

  • mrperfect72 skriver:

   Jo. Det Josef saeger skulle kunna sammmanfattas paa fem rader. Jag har funderat paa saken och Josef har raett, men det aer svaart att skriva och taenka utan sina favoritord. Det tar tid att vaenja sig.

  • Josef Boberg skriver:

   Förlåt oss enkla medmänniskor men skulle det vara möjligt att få denna artikel nerkortad till säg 5 rader, …”

   Jo… – Kalle – måhända kan Du ha rätt i det, kanske…

   Men i Dina kläder så skulle jag i så fall ha fört det i BEVIS – genom att själv i kommentaren nedteckna dessa fem rader. Men å andra sidan så gör Wi ju ALLA så gott Wi kan i just det ÖGONBLICK då Wi gör det Wi gör – så ingen skugga vilar över Dig för den sakens skull – ifrån min sida i vart fall.

   Själv är jag in i märgen övertygad om – att när Wi väl är där att FolkStyre genomsyrar Sverige som styrelseskick – så behövs det MINDRE än fem ORD för att KRISTALLKLART beskriva det jag ovan har beskrivit med så mååånga ord.

   Ifall Du personligen VILL att Wi snabbt skall komma därhän – så blir mitt tips att Du skriver Aktiv Demokrati på en blank valsedel i höstens val. För i så fall så gör Du ju personligen vad Du kan för att Wi skall komma dit.

   Var sak har sin tid – och nu är Wi ju där Wi är – men jag VILL komma vidare – bl a med tanke på barna (video 3 min)hälsar Josef Boberg

   • mrperfect72 skriver:

    Jag har boerjat inse mer och mer att du har raett i mycket, Josef, men paa samma vis som jag tvingas satsa en enorm tid paa att byta ut hela min vokabulaer maaste kanske du ocksaa ta dig ner paa en nivaa som goer det mer laettsmaelt att laesa.

   • Josef Boberg skriver:

    Det finns något i allt ❗ – så tack för tipset ❗

 2. Magnusgus@AD skriver:

  Jag tycker den var ganska kort och koncis!
  Kanske skulle vara en annan rubrik, så strunta i den och läs texten bara!
  Tänkvärt, tack Josef!

  • Josef Boberg skriver:

   Taaack ❗ – Magnus – för Din goa backfeed – och ej minst för tipset om att inledningen var oförståelig.

   Jag insåg ej vid skrivtillfället att det bara är ett fåtal som har genomskådat att Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna är BLUFFADE – och det påminde Du ju mig om på Ditt ”fina sätt”.

   Nu har jag justerat inledningen så att flera borde kunna förstå även den, förhoppningsvis… 💡

 3. rogerklang skriver:

  Josef skrev:

  ”Ösregn som ord – innebär att Wi helt automatiskt får en intellektuell koppling till att det är ”sjöblött”. Det är OMÖJLIGT att säga ordet ösregn så – att någon enda annan kan uppfatta det som att det skulle vara DETSAMMA som strålande solsken. Med andra ord så är det wåra EGNA (och i viss mån även andras) gjorda erfarenheter som BESTÄMMER vad ett ord ”står för”.”

  Intressant! Det är bara det att ösregn är en ganska konkret sak, som att slå huvudet i dörrkarmen. Ordet invandrare, eller ordet immigrant kan man ha olika erfarenheter av och som kan vara lika sanna men ändå kontroversiellt olika.

  Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige

  • Josef Boberg skriver:

   Jo… – Roger – om orden invandrare och immigrant är jag helt enig med Dig om – att det kan finnas åt hållet lika många ”betydelsesättningar” av dessa ord som det finns människor.

   Men min inriktning i inlägget var och är i första hand riktat mot orden socialism och demokrati som en del av ett partinamn.

   Wi i Aktiv Demokrati ”har kommit på” – att Wi ej med någon större framgång kan ”sälja” wårt FolkSyres-koncept till medborgarna – ifall Wi har ett ord i namnet som står får renodlat PartiKratiStyre = vanstyre folkrättsligt sett.

   Det har Wi ju ”provisoriskt” fixat genom att tills vidare ha ordet Aktiv för ordet Demokrati. Wi får se om det skall vara så framöver – eller om Wi skall ändra det efter valet.

   Det BESTÄMMER ju medlemmarna i Aktiv Demokrati – så bli medlem Du också, vettja… 💡 – eller i vart fall skriv Aktiv Demokrati på en blank valsedel i höstens val.

   För då gör Du ju vad Du kan – för att förändra wår nuvarande renodlade PartiKrati till ett FolkStyrehälsar Josef Boberg 😉

 4. MrPerfect72 skriver:

  Sven Wolter tycker att ordet kommunist aer toppenbra:
  http://www.kommunistiskapartiet.org/politik/darfor-ar-jag-kommunist
  …men han laeser nog inte mycket av pyramidmakthavarnas press. 😀

 5. Ping: REPRESENTATIV DEMOKRATI = FOLKSTYRE ? « IdagTiden = HändelseTiden

 6. Fredrik skriver:

  Kvalificerad rappakalja, tyvärr. Det blir väldigt ironiskt när artikeln i sig så fullständigt är en så tydlig illustration av hur illa det blir när man just använder ord på ett helt planlöst sätt.

 7. Josef Boberg skriver:

  Martin – hur förhåller sig högt IQ till stort Ego

 8. Ping: FINANSKRIS ELLER DUMHETSOPTIMUM ? « IdagTiden = HändelseTiden

  • Josef Boberg skriver:

   Dom ofattbart blodbesudlade ger aldrig upp.

   Men det är ju ointressant, egentligen… – därför att HUR Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av nu ca 6,7 miljarder människor på jorden agerar – och KOMMER ATT AGERA – det är det ENDA som spelar roll ❗

   Hur i helvete skall då dessa ytterligt få GalenPanniga (folkrättsligt sett) PyramidMaktHavare fortsatt kunna förslavande fårskocka alla oss av vanligt folk ❓


   En MedMänniska är en som ställer till det gott för sin egen del OCH så många andra som möjligt.

   En PyramidMaktHavare är en som ställer till det gott för sin egen del – men på andra människors bekostnad (video 3 tim 35 min) – och då FRAMFÖRALLT oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna.

 9. mrperfect72 skriver:

  Lars Ohly har vaknat 🙂 Bollen har boerjat rulla.

  ”Kommunism associeras med diktatur och förtryck och allt det som vi vänsterpartister avskyr mest, därför finns det ingen anledning för oss att använda det ordet. ”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7732128.ab

 10. Ping: BIG BANG = BEVIS FÖR SKAPARKRAFTEN I ORD ? | Idag = Tid för Absolut MedborgarStyre ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s