FÖRSTÅR POLITIKERNA FOLKETS VILJA ?

= Direkt FolkStyre – pdf-fil. Uppdaterad för vår nutid – med internet: ”I ett direkt FolkStyre kan alla deltaga i de beslut som berör dem. Du behöver inte välja någon som ska representera alla dina värderingar, intressen och perspektiv. …” = How the Internet Enables Direct Democracy – Craig Newmark (video ca 2 min).


Rättning i politikerleden i att använda ”rätt ord” efterlyses – för annars kan ALDRIG folket förstå politikernas budskap – i de fall det finns något i budskapen som tjänar folket.


Varför ?


Ösregn som ord – innebär att Wi helt automatiskt får en intellektuell koppling till att det är ”sjöblött”. Det får uppfattas som omöjligt att säga ordet ösregn så – att någon enda annan kan uppfatta det som att det skulle vara detsamma som strålande solsken. Med andra ord så är det wåra egna (och i viss mån även andras) gjorda erfarenheter som bestämmer vad ett ord ”står för”

Videon ”Perceiving Reality” (ca 10 min) åskådliggör det på ett rimligt bra och lättförståeligt sätt – som jag ser det.


Under nu mer än 110 år (video 3 tim 35 min) så har tillämpad socialism stått för kopiösa mängder av förspillt människoblod – såväl som att ingen enda socialistisk stat har varit eller än mindre ÄR någonting annat än PartiKratiStyre = PyramidMaktHavarnas vanstyren (om maktens mysterium HÄR)folkrättsligt sett, tyvärr tyvärr… 😥

Att då använda ett sådant STARKT blodbesudlat begreppsord som ”slagträ” inom politiken – och hoppas på att någon enda skall kunna uppfatta det som något FramTidsLovande – får uppfattas som lika utsiktslöst, som att någon ENDA skulle kunna förstå ordet ösregn som strålande solsken.


Det är ju exakt detsamma med ordet demokrati – för det har aldrig i modern tid funnits – eller finns i dags dato någon enda s k demokrati – som ej i grunden helt eller till allt överskuggande del har varit eller är PartiKratiStyrd = vanstyrd folkrättsligt sett. Att sen begreppen socialism och demokrati som hypotiska teorier är vällovliga – det spelar ju absolut noll roll. Detta därför att människors egna gjorda erfarenheter av vad det har stått och ej minst står för – är det enda som avgör hur människor kan uppfatta = förstå ordet demokrati. Igen – vem kan förstå ordet ösregn som strålande solsken ❓

Detta förhållningssätt styrks ju i sig ovedersägligt av bl a Anne-Marie Pålssons avskedsbrev till sina väljare såväl som ej minst av videon ”Reinfeldt vs Karl Sigfrid” (ca 8 min).


Av just det skälet så har Aktiv Demokrati, som står för kontinuerligt MedlemsStyre = kontinuerligt FolkStyre – före det så besudlade ordet demokrati ”hängt på” ordet Aktiv. Wi har med kontinuerligt MedlemsStyre ”trollat bort” att någon eller några ”vanliga” PyramidMaktHavar-inriktade personer kan ”nästla sig in” i Aktiv Demokrati – och ”ta över” beslutsrätten för oss av vanligt folk = vanliga MedMänniskor i partiet.

Härvid skall noteras att Aktiv Demokrati´s ledamöter i Riksdagen som princip aldrig kan agera som PyramidMaktHavare = PartiKrati-inriktade – enär dom förbinder sig att alltid rösta så som medlemmarna = folket i Aktiv Demokrati kontinuerligt beslutar att det skall röstas i Riksdagen.


Apropå partinamnet Aktiv Demokrati så är ju i o f s en ”dålig” omväg – att överhuvudtaget blanda in ett så besudlat ord som demokrati i ett partinamn. Detta av framförallt det skälet att det ”slänger sig” ju de flesta av de nuvarande partier vårdslöst med i sina partinamn. Det gäller ju för såväl ultrahögerpartier som ultravänsterpartier och allt däremellan.

Men detta faktum uppenbarades så sent före innevarande riksdagsval – så frågan om att ändra partinamnet till t ex Aktivt FolkStyre, Absolut FolkStyre eller någonting än mera språkligt sett ”klartextigt” – är bordlagd i Aktiv Demokrati till efter höstens riksdagsval.


Så Wi i Aktiv Demokrati ”står upp för” och jobbar intensivt för att kontinuerligt FolkStyre skall genomsyra Sverige som styrelseskick. Vill Du också bidra till att det skall bli så – så skriver Du Aktiv Demokrati på en blank valsedel i höstens val – tipsar Josef Boberg.

Men det är ”kvart i tolv” – för Grundlagsändringar pågår och Lissabonfördraget blev ej en Grundlagsfråga, tyvärr tyvärr… 😥

Ifall Du har en Selma-tjuga till övers – så bli medlem i Aktiv Demokrati Du också, vettja… 💡 Tänk på barna (video 3 min).


En MedMänniska är en som ställer till det gott för sin egen del OCH så många andra som möjligt.

En PyramidMaktHavare är en som ställer till det gott för sin egen del – men på andra människors bekostnad (video 3 tim 35 min) – och då framförallt oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna.

Josef Boberg
Kandiderar som riksdagsledamot för AD i valet 2010 – och ”står upp för” politisk och annan SAMVERKAN


PS. Pengar gör människor värdelösa
😥 – Money makes the Human Worthless (video ca 4 min).


Lars Ohly är inte kommunist ? – Aftonbladet 6/9-10 – ”Han förtydligar.– Kommunism associeras med diktatur och förtryck och allt det som vi vänsterpartister avskyr mest, därför finns det ingen anledning för oss att använda det ordet.”

Sent syndarna vaknar


Den svenska BlockPolitiken = BlockeringsPolitiken = PartiKratistyre = vanstyre (video 8 min) folkrättsligt sett – punkt.

Detta styrks i sig STARKT av bl a de följande länkningarna;

Sanningen om sjukförsäkringen

Stoppa hetsjakten på sjuka – Konekvenserna av de hårda reglerna i sjukförsäkringen

Bekämpa sjukdom, inte sjuka

ANNE-MARIE PÅLSSON´s (M) AVSKEDSBREV TILL SINA VÄLJARE.


”Man kan lura en del människor hela tiden.
Man kan lura alla människor under en del av tiden.
Men… – ”luringarna” kan ju ej lura ALLA människor i världen, HELA tiden”

– det är OMÖJLIGT (video ca 6 min) menar Josef

Annonser

Om Josef Boberg

Halvvägs 150 år LivsErfaren.
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till FÖRSTÅR POLITIKERNA FOLKETS VILJA ?

 1. mrperfect72 skriver:

  Bra skrivet Josef. Ja, bli medlem nu. Det kan bli betydligt dyrare alldeles strax. Styrelsen tar budgetbeslut om storsatsningar och det kan kosta paa.

  Just nu 20kr, livstid 300kr.

 2. Ping: Inget val? – NU->Valkompassen med flest registrerade partier « Aktiv Demokrati's blogg

 3. Ping: HELT OK VALSAMVERKAN ”KVART I TOLV” ? « Aktiv Demokrati's blogg

 4. Ping: BETYDELSEN AV ATT ANVÄNDA RÄTT ORD FÖR ATT KUNNA BLI FÖRSTÅDD « Aktiv Demokrati's blogg

 5. Ping: ÄR SVERIGE ETT GOTT LAND ATT LEVA UTI ? « Aktiv Demokrati's blogg

 6. Ping: R E G I S T E R « IdagTiden = FörändringsTiden

 7. Ping: REPRESENTATIV DEMOKRATI = FOLKSTYRE ? « IdagTiden = FörändringsTiden

 8. Ping: FINANSKRIS-BLUFFARNA « IdagTiden = FörändringsTiden

 9. Ping: VÄG-VISNING visavi VÄG-LEDNING « IdagTiden = FörändringsTiden

 10. Ping: SkatteBelastningsTrycket ökar kontinuerligt ! « IdagTiden = FörändringsTiden

 11. Ping: MAGNESIUMBRIST = STRESS-SJUKDOMAR « IdagTiden = FörändringsTiden

 12. Ping: BasBehov som LevAnde MedMänniskor i kött « IdagTiden = FörändringsTiden

 13. Ping: RELIGIONER = KVINNO- OCH MANSFÖRNEDRING « IdagTiden = FörändringsTiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s