Politiska utspel eller verklig debatt och inre frid?

Skulle du, just i detta ögonblick, kvart i tolv i valspurten, hellre vilja se sakliga och bra diskussioner mellan människor om sakfrågor? Skulle du vilja se mindre retorisk pajkasning, mindre mobbningsmentalitet och mer respektfull debatt?

Valmanifest i all ära, men tycker inte du att alla utspelen nu borde ersättas med något fint? Kanske med bra debatter om mer fundamentala saker, ex. Euron och Grekland eller likheten mellan EU-medlemskapet och Sovjetunionen, kanske om källan till finanskrisen, om bankernas regler för utlåning, om chefers och politikers feta arvoden, eller om privatiseringarna? Eller kanske om arbetstidsförkortning, eller varför inte lite sunda förlsag i integrationsdebatten som faktiskt Folkpartiet kom med idag, som kan leda till en debatt? Det finns kanske ett val? Det kommer kanske finnas en integritetsdebatt dessutom?

Det skulle inte förvåna mig om du, just nu, tycker att debatten om fler folkomröstningar, ja, debatten om ett mer direkt folkstyre, s.k. direktdemokrati, vore en utmärkt debatt, inte enbart i partiet Aktiv Demokrati men också i mainstream media.

Aktiv Demokrati Valaffisch

Vill du hellre se människor nu som är för och emot olika saker tycka till lite mer ingående och respektfullt om detta? Vill du se politikerna besvara sakligt och vänligt och kritisera varandras argument sakligt?

Vill du se politiskt mod, en intelligent debatt? En debatt där politikerna har rätt att tycka annorlunda än sina partier och där politikerna kan ändra åsikt när de får nya fakta på bordet?

Du förtjänar förändring nu. Du kan kräva att debatterna ska ta ett ämne i taget och vara sakligare eller byta kanal, kanske byta till Internet och andra bloggare? Debatterna ska ge kunskap till oss alla, inte som idag tala till de lägsta formerna av tänkande, reptilhjärnan, med skrämselpropaganda.

Kanske skulle det ge mer kunskap till oss alla? Vi skulle kanske också komma ner till mer fundamentala värden som vi bär runt på. Varför ska du konsumera så mycket? Blir du lyckligare av massiv konsumtion? Vad blir du egentligen lycklig av? Ett helt eget ruckel att uggla i mitt i skogen eller av upptäcktsfärd i naturen med en grupp?

Tycker du att jakten på inre frid är en återvändsgränd?

Jag säger inte alls att du ska bli enig om allt, men att försöka förstå varann och sig själv borde väl ändå vara ett vettigt mål? Att andas lugnt och lyssna, att analysera att känna efter, som en liten Buddha. 🙂

Buddhastaty

Ska vi bara slappna av mer?

/MrPerfect72
Medlem av Aktiv Demokrati

PS. Prenumerera på denna blogg så du inte missar godbitarna!

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Politiska utspel eller verklig debatt och inre frid?

 1. Josef Boberg skriver:

  Fint tänkt och skrivet Martin, verkligen… 💡 – men då och då så blir jag ändå bara så ”jävla trött…”

 2. HKA skriver:

  Ja representativ demokrati är illa nog. Hur skulle det totala pöbelvälde ni står för göra saken bättre?

  • mrperfect72 skriver:

   Jag har en plan hur vi ska kunna haalla poebeln, saadana som du 😉 och de flesta politiker, typ Bush, Maud, Mona, och Reinfeldt, utanfoer tills de kommit lite laengre i sin mentala utveckling.

   Det aer ett flertal test som maeter viktiga delar av personens hjaerna som maaste samverka. Baada hjaernhalvorna och det limbiska systemet maaste vara vaelutvecklat. Minne, IQ, EQ o.s.v.

   Det kommer inte bli helt laett att avancera till de hoegre kontrollnivaaerna i partiet, helt klart. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s