Inget val? – NU -> Kampanjfilmer till massvis med fler partier

Jag har letat fram kampanjfilmer och andra länkar till fler politiska partier som medverkar i det demokratiska valet 2010. De gamla vanliga partiernas kampanjfilmer ( Socialdemokraterna, Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna) kan du finna här. Vänsterpartiet kan du finna i slutet av denna bloggpost.

Aktiv Demokrati

Hel klart ett alternativ till alla partier eftersom partiet enbart ger makten direkt till folket.

Partiets youtube-pamflett:

En beskrivning av partiet enligt en medlem:

En musikvideo om direktdemokrati av en medlem:

Allianspartiet

(kunde ej hitta video)

Alexanders lista

Trevligt, men Alexander verkar aningen ensam. En gul gris som symbol var lite kul.

Enhet

Ett andligt parti med mjukare stil. Ett bra och lite mjukare alternativ till Kristdemokraterna kanske?

Partiledaren:

Fler medlemmar:
http://video.google.com/videoplay?docid=6718417473662208474&hl=en#

Feministiskt initiativ

Mysigt. Gudrun i soffan med en bok:

Gulligt. Gudrun och en favorit-medlem snackar sex:

FRP

Invecklat, men kanske intressant att analysera. Ett klart alternativ till Socialdemokraterna.

Frihetspartiet

Ett parti till de som haft problem med lagen och samhället och gillar att köra motorcykel i frihet kanske?

Hittade ingen kampanjfilm, men hittade via ”Bovens tidning” mp3-filer.

Liberala partiet

Ett tydligt alternativ till Folkpartiet, kanske, om man inte gillar Folkpartiets senaste utspel om Burka? Jag VET att man kan ha Burka och undervisning samtidigt. Det kan t.o.m. bli enklare ex. om det finns vissa distraktioner.

http://video.google.com/videoplay?docid=399162312467144661#

Landsbygdsdemokraterna

Hittade inget speciellt attraherande…

Nationaldemokraterna

Helt klart ett alternativ till SD. Tydliga skillnader och tydliga likheter.

Hittade en slags belysningskampanj om skillnaden mellan SD & ND:

Det fanns dessutom en debatt med ND i TV3:

…och en debatt med Expo:

Nordisk Union

Ett alternativ till SD och ND?

Partiledaren:

Norrländska samlingspartiet

Ett alternativ som vill ge Norrland mer självstyre verkar det.

Intervju med partiledaren:

http://svtplay.se/v/1768975

Piratpartiet

Ett klart alternativ till Alliansens partier om man inte gillar ex. FRA-lagen och Ipred-lagen som ex. denna f.d. socialdemokrat och f.d. centerpartist. V och MP verkar dock ha mer ordning internt. Stabilare helt enkelt. Jag undrar om inte sossen borde tagit sig till MP eller V? Verkar lite konstigt faktiskt. Givetvis blir Aktiv Demokrati dessutom intressant i detta sammanhang, men inte utan stort mod.

Musikvideo:

Kampanjvideo:

Rättvisepartiet socialisterna

Ett klart Vänsteralternativ. Men vad är det egentligen som splittrar alla vänsterorganisationer? Varför valsamverkar de inte? (V, SKP, RS) Jag har svårt att riktigt se en markant skillnad mellan dem.

Hittade endast denna debatt:

…samt detta reportage.

Sjukvårdspartiet

Valkampanj:

Hittade dessutom detta: http://svtplay.se/v/1872426

Skånepartiet

Ett klart SD-alternativ som jämför Islam med Nazismen, men vad skiljer egentligen partiet från SD?

SPI – Sveriges Pensionärers Intresseparti

Ett tydligt alternativ till SD, Socialdemokraterna och Alliansen som gynnar speciellt pensionärer och handikappade.

Svenskarnas parti

Ett mer extremt alternativ till SD eller ND?

Reportage:

Sverigedemokraterna

Ja. Vem drar egentligen in de stora slantarna i Sverige? Muslimska kvinnor eller politikerna eller bankdirektörer? Hm?

Kunde inte hejda mig. Ville verkligen ha med en kul humoristisk anti-kampanj mot SD av Sverigedemokraterna.de:

Hoppas att SD kan skratta med oss. 🙂

SKP – Sveriges kommunistiska parti

Hittade denna valkampanj:

http://bubblare.se/movie/kommunistreklam

Vänsterpartiet

Mycket pedagogisk valkampanj, tycker jag.

Hittade dessutom denna grillning av en fantastiskt snygg och intelligent tjej:

Wow och jag tycker personligen inte vi ska skapa mer jobb utan dela jobben i fler jobb precis som Schlyter, Schyman och Schlaug vill i dessa youtube-klipp.

MVH
/MrPerfect72

Annonser
Det här inlägget postades i Direkta reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Inget val? – NU -> Kampanjfilmer till massvis med fler partier

 1. Tack för att du lyfter fram vår SvD-artikel, men du kanske ska omformulera ditt ordval. Jag är Centerpartist, men min medförfattare Henrik är (fd) medlem i Socialdemokraterna.

  Det är just det faktum att integritetsfrågorna är blocköverskridande som gjorde debattartikeln tillräckligt intressant för en publicering i rikstäckande media.

  • mrperfect72 skriver:

   Ok. Nu ser ju jag sossarna som ett centerparti saa helt fel aer det inte alls. 🙂

   Hela det politiska spektrat har vandrat mot borgerligheten allt sedan Palme trillade av pinnen.

   Vad gillar du denna godbit fraan vaensterpartiet? Kommunism?

 2. Jonas skriver:

  Svenskarnas parti har egna filmer här: http://www.youtube.com/user/Realistenfilm

  • mrperfect72 skriver:

   Jag förstår er i SvP. Jag lyssnar. Jag reagerar negativt om jag råkar ut för något, som ni, blir arg och ledsen. Och jag har den lagliga och moraliska rätten och skyldigheten att göra något åt den saken, göra något åt denna sjuka individ, denna invandrare, denna muslim eller denna svensk. Helt ok.

   Men ca 5 miljoner svenska eller invandrade män har faktiskt helt andra glada normala saker för sig varje dag. Kramar kvinnor och barn och kramar varann och trivs tillsammans. Skrattar och ler.

   Att du pekar ut alla ”invandrare” som mer frekvent dömda och sen tycka att invandring ska minska är lika orimligt som att tycka att inga lintottar till män ska kunna åka till U-länder eftersom en liten del av dem dömts för pedofili.

   Borde vi inte titta lite mer i satistiken? Borde vi inte analysera den djupare och se den riktiga sanningen? Att ta upp enskiljda fall blir inte alls bra. Invandrare råkar ju också illa ut.

   Visst. Kanske borde vi titta om det finns speciella kulturella problem och fixa dem, leta i statistiken och finna problemet, men kanske finns det dessutom ett ekonomiskt problem, dvs. att problem uppkommer i familjer av ekonomiska anledningar av stress och press, att inte ha ett jobb inte ha pengar nog och att denna maktlöshet sedan kan leda till avund och hatbrott och kriminalitet.

   Kanske jargonger kan uppkomma i kompiskretsen om ingen har jobb och alla samlas och hatar samhället och svennarna/blattarna/mussarna/negrerna tillsammans, kanske glor gruppen på kvinnoförnedrande porr eller våldsfilmer?

   Detta ska vi analysera, anser jag. Vi ska diskutera och fundera en stund tillsammans.

   En natt blev jag sparkad av en svensk kille som var full i ett gäng som tittat på våldsfilm. Jag är helt svensk. Kanske hade jag varit som du om killen hade varit invandrare? Kanske jag hade varit som du om jag hittat andra svenskar som tog hand om mig?

   Därför dömer jag inte ut er i SvP. Jag har stor sympati med er. Jag tror att alla av er har en upplevd legitim anledning.

   Men du ska inte underskatta grupp-psykologin och rasismen som kan skapas inom vem som helst med den!

   Mod att se sanningen! Gruppen hjärntvättar.

   Jag kollade i porrblaskor som ung. Kanske hade min kvinnosyn varit rimligare med bra erotik? Kanske hade jag attraherat fler bra tjejer med ett mer normalt sex-beteende i min ungdom? Kanske genom att studera vad kvinnor gillar, hur man ska ragga tejer och hur man ska bete sig som kille?

   Mod att vara en gentleman!

   Jag hoppas att ni fokuserar mer positivt och ser mer tydligt vad som verkligen orsakar det hela och ser det lite mer holistiskt.

   Invandringen kan man vara emot, i sitt sinne, som invandrare eller svensk eller muslim, men jag tror att det finns en helt naturlig inbyggd rasism, i olika grad, det handlar om egot, att man gillar sitt eget utseende, att man gillar blondiner etc., men retoriken borde kanske vara lite annorlunda? Lite mer modig kanske? Lite mer stolt av en riktig anledning? Inte av en grupp, inte av en flagga?

   Personligen ser inte jag invandring som en lösning på vare sig sociala problem, miljöproblem eller andra problem utom direkt personliga problem.

   Jag anser att det finns specialfall. Ex. mordhotade demokratikämpar etc. som ska kunna komma och stanna en tid. De kan vara till nytta i framtiden i lösningen av jordens diktaturproblem, problemen som skapar flyktingar.

   Men rasism, rangordningen av individer efter bakgrund etnicitet etc. blir fel. Att kasta ut folk som inte gort fel blir fel, anser jag.

   Tycker inte du det?

   Svensken som sparkade mig fick tillsyn och samtal genom domstol. Han tackar kanske mig idag, vem vet?

   Ni ska ta makten i era liv! Jag ser er som modiga killar som ska prova lite andra organisationer, som ska ha modet att se klart och tydligt.

   Kram
   Martin

 3. Kalle skriver:

  Kommentarer egentligen överflödiga. Som synes av uppräkningen här ovan står det fritt för varje person eller knäppskalle att bilda sitt eget lilla parti. Det är bara att önska alla lycka till. Kanske får de ihop 0,25% eller mindre. Men jag gillar framåtandan ! Verkligen !

 4. Kalle skriver:

  Martin !
  Har inget emot invandrare. Mitt ex är invandrare från Etiopien. Men just mängden av invandrare på vissa ställen är inte bra. Gettoliknande förhållande. Dålig ekonomi, brottslighet, stök och polisen på besök några ggr per vecka. Sprid ut dem över landet ! Förbjud dem att bo tillsammans i getton.
  Man gör dem en dubbel tjänst. Samtidigt som de slipper gettot tvingas de att umgås och kanske med tiden asimileras av oss svenskar. Så förställer jag mig en lösning. Det finns fler.

  • mrperfect72 skriver:

   Jag tycker vi ska kombinera Vs och SDs foerslag. Vi ska bygga fler bostaeder ge alla en mer jaemlik ekonomi, dela paa jobben saa invandrarna kommer in i sverige paa riktigt samt kanske lite kvotering i alla bostadsomraaden.

   Samtidigt kan vi, som SD vill, stoppa massinvandringen en stund tills problemet aer fixat och arbetsloesheten ligger paa ca 2% igen. kanske maaste vi gaa ur EU samtidigt och det vill ju baade V och SD saeger de i alla fall.

   Det tror jag vore en bra balanserad loesning som alla inblandade skulle gilla.

 5. Kalle skriver:

  Javisst, bara något görs ! Tiden går och förhållandena i förorternas ghetton blir bara värre och värre. Sätt t ex ett 5-årigt stopp för invandringen så de är här kan acimileras och lära sig svenska och svenska seder och bruk. Som sagt något måste göras. Problemet är väl bl a att politici av olika grader så sällan är här i ghettona. De har inte en susning om hur det set ut. Hade de det skulle de göra något.

 6. Ping: valet «

 7. Stan skriver:

  Det står FRP ovanför EAP’s video, FRP är ett parti ni missat – http://www.folkrorelsepartiet.se
  Tack för ett bra inlägg, och tack för ert arbete med Aktiv Demokrati, ett intressant alternativ.

 8. Josef Boberg skriver:

  Apropå EAP – så har jag just kollat på en ca 54 min lång video HÄR – och det var en omskakande upplevelse, minst sagt…

  ”Man kan lura en del människor hela tiden.
  Man kan lura alla människor under en del av tiden.
  Men…
  Man kan inte lura alla människor, hela tiden.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s